hutspot klaar maken

Discussie in 'De lounge' gestart door marleentje231, 11 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marleentje231

    marleentje231 Actief lid

    4 jun 2008
    290
    1
    18
    Het is eigenlijk voor de eerste x dat ik het klaar maak, maar weet niet precies hoe.
    Ik heb zo zakje waar wortels en uien al voorgesneden zijn.
    Wie oh wie kan het mij vertellen.
    We zijn met 2 pers en 1 klein kind
     
  2. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    eerste aardappels schillen die opzetten in iets meer water wat je normaal doet. Dan als het kookt de hutspot (wortel en ui) erboven op gooien. Deksel erop vuur lager zetten en laten door koken zo ongeveer 20 minuutjes. Af en toe wel even kijken of de aardappels niet droogkoken. Om te kijken of alles gaar is kun je even met een vork in een aardappel prikken. Als je daar makkelijk doorheen komt is het gaar.

    Dan giet je het water eruit, en mix je het met een mixer of stampt het met een stamper. Gebruik hier ook wat melk of room bij. Dit doe ik altijd op gevoel.

    Wij bakken dan altijd spekjes in een andere pan en die doen we er nog bij.

    En rookworst opwarem en klaar is kees:)
     
  3. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    36
    Noord Brabant
    zoals bovenstaande dus haha...
    En idd wat boter erdoor en ik doe er ook altijd beetje nootmuskaat erbij.

    Ook lekker met hachee trouwens!
     
  4. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ik doe het ook zo. helaas lust man het niet. had het gisteren gemaakt een keer ter afwisseling en plurk en ik vinden het wel lekker... ik heb nog nooit een volwassen vent zo asl een verwend klein kind zien kijken toen ie zag dat ie hutspot kreeg. poehee. sjaggie!!
     
  5. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Ik doe de hutspot en aardappels in 1 pan en laat het dan aan de kook komen.Zout erbij doen,gas lager zetten en zo lekker laten pruttelen tot het gaar is.
    Daarna afgieten(ik bewaar dit vocht en gooi wat van dit vocht door het prutje om het wat smeuiger en smakelijker te maken.)
    Evt.spekjes erdoor,rookworst erbij warmen en smullen maar! ;)
     
  6. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    wij eten het morgen! En zooooo makkelijk, een kind kan de was doen ;)
     
  7. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Wij koken de uien nooit maar bakken ze en doen ze dan door de stamppot als die klaar is.
    Vinden wij veel lekkerder!
     
  8. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    o ik ben ook dol op hutspot, maaaaaaaaar niet met die kant en klare zakjes,

    zal ik mijn recept hier neerzetten, zo lekker?

    is voor 4 volwassenen,

    500 gram gehakt
    1 kilo winterpenen,
    een boel aardappels
    en 5 dikke uien.

    uien ga je bakken tot zo mooi zacht zijn gelig worden, dan gooi je de gehakt er bij, plus een zakje gehaktkruiden. dit rul je samen tot een lekker prutje.

    de wortels maak je schoon en snij je in kleine blokjes, dit doe je op het vuur en laat je gaar koken,

    aardappels spreekt voor zich, in een andere pan laten gaar worden,

    als alles gaar ik doe ik het bij elkaar, de gehakt met uien, de wortels en de aardappels, beetje melk erbij voor de smeuigheid, en stampen maar, bij het stampen doe ik er nog een bult peper bij, wij zijn dol op peper.

    in een klein pannetje maak ik jus, en dat is onze maaltijd,
    al vanaf dat ik een klein kin dben mijn lievelingsprakkie.

    mijn moeder maakte er ook nog altijd vlees bij, maar mijn man houd niet van vlees, en omdat er al gehakt inzit dan doe ik er dus geen vlees bij.

    nou eet smakelijk voor de gene die het eens op deze manier gaat proberen.
     
  9. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    27 nov 2010
    1.419
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik zet ruim van te voren klapstuk op het vuur om lekker te laten sudderen (min 2 uur). Als de klapstuk lekker gesudderd heeft (en bijna uit elkaar valt), dan zet ik de aardappels en peen&ui op, meestal in 1 pan. Beetje zout erbij. Als de aardappels, peen&ui goed zijn, afgieten een stampen maar. Om het wat smeuiger te maken doe ik er een beetje jus bij (van klapstuk). Klapstuk snijd ik in kleine stukjes (ook niet te klein), en dat stamp ik er ook door.

    Ik ken hutspot niet anders dan aardappel, peen, ui en klapstuk. Mijn moeder heeft nooit anders gemaakt dan op deze manier en zelf vind ik het echt heerlijk!
     
  10. francis78

    francis78 Bekend lid

    7 feb 2009
    832
    0
    0
    Oke, hier nog een variant:

    Hutspotgroente opzetten met de aardappels.
    Losse met ( slager, lijkt op de binnenkant van grove verse worst) bakken.
    stampen met wat boter en melk en dan de met erdoor roeren.
    Wij eten het vaak met speklapjes, maar vanavond met dikke ribben uit de oven!! MMMMM!!
     
  11. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    stampot koolraap is ook zo lekker, is ook een zoete groente.
    Zonder ui, met spekjes en wat mandarijnensap!
     
  12. Meisjesmama

    Meisjesmama Niet meer actief

    Dit klinkt heeeeerlijk! Ik schrijf hem meteen op :D
     
  13. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    laat je weten als je het eens gemaakt hebt hoe het smaakte.
     
  14. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    ik heb ook altijd de kant en klaar zakjes. Alleen haal ik zoveel mogelijk uien eruit en die bak ik. Vind die smaak lekkerder.

    Wortelen en aardappelen gooi ik in 1 grote pan en kook ik ongeveer in half uur gaar.
    Afgieten, uien erbij en dan stampen.

    Vaak eten we er gebakken spekjes en rookworst bij. Maar verse worst is ook lekker, of gehaktballen.




    staan trouwens lekkere recepten hierboven!
     
  15. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Hier mijn versies!

    In het kookwater een bouillionblokje doen geeft net wat extra smaak!

    Maak hier ook wel eens hutspot ovenschotel.

    Wortel koken in water met bouillionblokje.
    Uien bakken in een pan met wat ketjap.
    Wortel afgieten en mengen met de uien,
    dit in een ingevette ovenschaal doen.
    Daarboven op plakjes rookworst.
    Daaroverheen aardappelpuree en wat geraspte kaas.

    (spekjes door de uien tijdens het bakken is ook erg jammie!)
     
  16. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Indische hutspot met tartaarballetjes
    Nodig: 400 gram tartaar of rundergehakt, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 750 gram aardappels, 1 kilo hutspotgroente, 2 kippenbouillontabletten, 1 zakje boemboe nasi goreng, 1 eetlepel boter of margarine, potje seroendeng (conimex), zout, peper en aluminiumfolie.
    Tartaar mengen met uitgeperste knoflook, ketjap en sambal. 20 balletjes draaien. Tot gebruik in koelkast zetten. In pan doen: geschilde en in stukken gesneden aardappels plus hutspotgroente plus bouillontabletten en het water. 25 minuten laten koken. Boemboe nasi goreng laten weken (volgens verpakking). In koekenpan boter verhitten en tartaarballetjes in 5 minuten rondom bruin bakken. Met schuimspaan uit de pan nemen, op bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie. Door bakvet in koekenpan de geweekte boemboe roeren en 3 minuten bakken. De gare hutspot stampen en boemboe erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tartaarballetjes erop leggen. Serveren met seroendeng!”
     
  17. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.802
    4.183
    113
    Zo maak ik het ook
     
  18. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ehm

    aardappels koken
    zak openmaken en erbij, de inhoud dan
    stampen met stamper (of met je voeten)

    klaar
     
  19. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Je kunt de aardappels en uien/worteltjes ook koken in bouillon in plaats van gewoon water. Dan heeft het net wat meer smaak.
     

Deel Deze Pagina