wie denkt mee? hoofdgerecht vlees, met thermometer?

Discussie in 'De lounge' gestart door taliaa, 20 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.063
    2.202
    113
    Brabant
    ha culinaire wonders,

    wie wil er meedenken?
    Ik ben dit jaar gastvrouw;) dus wil lekker koken.
    (2e kerstdag)
    Ik heb alleen wat eisen voor een hoofdgerecht:
    moet vlees zijn wat rose mag/moet! Wat in de oven gegaard wordt (aanbraden van te voren geen probleem) en waar een vleesthermometer me kan beschermen tegen schoenzolen of vlees a la placenta;) dus...
    wie schiet??
    liefst iets met een lekkere vulling, of omhulsel.
    Niks met kaas!

    En als jullie dan toch bezig zijn, dan graag ook een lekker aardappelbijgerecht (geen kaas) en groentehapje?
    thnxxx;)

    liefs, Taliaa
     
  2. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Beenham kan bijna niet mislukken. Ik had het laatst lekker ingesmeerd met knoflook, zout, peper en italiaanse kruiden en er schwarzwalderham overheen gelegd. Erg lekker. Ik doe het 35 minuten in de oven op 160 en dan 10 minuten per 100 gram nagaren op 100 graden. Aanbraden hoeft niet.
     
  3. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.063
    2.202
    113
    Brabant
    maar dat is helemaal gaar he?
    Haha, wij willen eigenlijk voor niet gaar gaan:) maar ik zal het onthouden! wat past er mooi bij qua groente?
     
  4. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    rosbief uit de oven. dat is niet helemaal gaar
     
  5. pocahontass

    pocahontass Niet meer actief

    ik lees even mee :)
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.063
    2.202
    113
    Brabant
    Meer ideeën nog?
     
  7. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    Varkenshaas?
     
  8. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    aardappelbijgerecht? heb er net 1 gehaald bij de hoogvliet, van die aardappelstukken in een lekkere saus voor in de oven! niet veel werk dus!
     
  9. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.063
    2.202
    113
    Brabant
    ja, kijk ik wil het wel graag zelf maken;)

    ja varkenshaas is niet favoriet, maar noem eens een lekker receptje? ik heb al een keer met rozemarijn, knoflook en spek gedaan...
     
  10. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    varkenshaas gevuld met oh nee geen kaas natuurlijk. wilde zeggen brie
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.063
    2.202
    113
    Brabant
    haha, ja... ik kan wel 1000 dingen bedenken... maar kaaskaaskaas...
    Ook qua aardappelbijgerechten, of met kaas, of met room... en dat lusten ze niet...
     
  12. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.880
    2.882
    113
    Noord-Holland
    lamsrack?
    met een fijne saus van sinaasappel/kruiden of rode wijnsaus?
    hier favoriet :)
     
  13. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    varkenshaasje in "plakjes" snijden, deze heel kort aanbraden, dan katenspek (2 plakjes per plakje) insmeren met abrikozenjam en de varkenshaasjes er in rollen. Dan nog 20 min in de oven op 170 graden.

    en ik heb ooit rosbief bij een appie gehaald, daar zat een dingetje in, die ging omhoog op het moment dat de binnenkant op de juiste temperatuur was. Ding was echt heeeeeel goed gelukt!
     
  14. augustus

    augustus Niet meer actief

    Hertenbiefstuk in een rode portsaus ? *jammie*
     
  15. madchen30

    madchen30 Actief lid

    18 mei 2008
    282
    0
    16
    aardappeltjes (krieltjes ongeschild)

    krieltjes in 10min koken
    katenspek uitleggen insmeren met olie en prov kruiden of pesto om de aardappeltjes rollen
    15 min in de oven daarna 1 min onder de gril
    is erg lekker


    groenten rode bietjes koken
    1 cm dikke plakken snijden en daarna met een koekjesuitsteker in leuke stukjes steken
    daarbij zelfgemaakte appelmoes
     

Deel Deze Pagina