Ligt denk ik ook aan de plaats en school. Hier school in een wijk waar iedereen woont en de meeste kunnen dat binnen 5 minuten lopen. Mijn oudste wil al lang niet meer dat ik mee heen loop (haal nog wel) en mijn middelste zit nu in groep 3 en rent altijd keihard voor me uit waardoor ik inderdaad voor niks naar school loop (maar ik haal nog wel )
Hier wel een drukke weg over. En dat geldt voor vrij veel kinderen hier in de wijk, omdat de school er een beetje ‘tussen’ (wegen) zit. Maar ook op het fietspad vind ik sommige kinderen echt onverantwoord. Maar ieder zijn ding. Iedere ouder schat, ga ik vanuit, in wat hij/zij denkt dat goed is in hun situatie. Daarom ben ik bij mijn oudste ook langer meegefietst.
Ga ik ook wel vanuit. Mijn oudste fietst altijd al netjes met veel oog voor medeweggebruikers- ook toen hij 5-6 was. Mijn middelste van nu 6 vind ik net een projectiel. Dus kan me nog niet voorstellen dat die ooit alleen gaat fietsen Is zo verschillend ook per kind!
Ja, met de fiets vertrouw ik mijn oudste helemaal, zij keek ook al kleuter al goed uit als we samen fietsten. De jongste (nu 9) is ook zo’n projectiel, dus we fietsen veel samen om te oefenen, hameren op de verkeersregels etc. Maar dus totaal anders dan de oudste Jongste gaat nu soms wel met de fiets naar school, dan kijk ik even op de hoek van de straat of ze goed rechts blijft en een eindje verder de straat van school goed in slaat
Hier plannen ze zo dat groepen 7 en 8 aan het begin of einde van de dag zitten, zodat ze zelfstandig naar de gym kunnen. Als jouw zoontje om bepaalde redenen dit op deze leeftijd niet kan, zou ik dat bespreekbaar maken op school. Mijn zoontje zit in groep 6, er zijn niet voldoende ouders voor tso in groep 7 en 8 (geen continuerooster) en ik ga hem dit in het 2e gedeelte van dit schooljaar alvast laten wennen tussen de middag zelf naar huis te fietsen. Na groep 8 moet hij het toch allemaal zelf doen. In welke groep zit jouw zoontje nu?
Nou als er geen andere mogelijkheid is dan lijkt het mij dat je om 8.20 X bij de gym brengt. Erna rijd je door naar school om de anderen kinderen (of kind) te brengen. Je stuurt de leerkracht een appje. Vanwege gym kan het gebeuren dat kind op dinsdag wat later in de klas is. Hier heeft een poosje groep 3 als eerste moeten gymmen. Best wat kleuters die nog na 8.30 op school kwamen. Dat zij dan maar even zo toch? Wordt hier altijd wel begrepen en nooit een probleem van gemaakt.
Hij heeft geen nakijk werk. Zou hij andere taken hebben. Anders kan hij toch in ieder geval ze ophalen. Ben benieuwd hoe ze dit nu gaat doen als je zegt dat hij niet alleen naar school mag. Ze zijn wel verantwoordelijk
Dat gebeurt ook (terugweg) schrijft ze, dat lijkt me dan mogelijk dus geen probleem. Al kan ook dan een extra volwassene die meefietst prettig zijn, afhankelijk van de groep. Hier gebeurde dat dus, alleen dan op de heenweg, terug gingen ze juist van de gym direct naar huis, omdat ze aan het eind van de dag gymden.
Ja oke, maar dat maakt de situatie natuurlijk wel heel anders. Waarom zeg je dat in je openingspost er niet bij? Een gemiddeld kind in groep 8 speelt namelijk wel alleen in de wijk/dorp en gaat wel alleen naar school. Jouw kind is daar dan een uitzondering in en dat snap ik, maar aan je opmerkingen was dat natuurlijk niet te herleiden.
M Maar is de afstand dan bijzonder groot en/of gevaarlijk? Want waarom zou je anders je kind nog wegbrengen op die leeftijd?
Ik las juist dat ze niet opgehaald werden en dat een probleem was. Ze wou hem nog niet alleen laten fietsen. Vast verkeerd gelezen
Ik bracht en haalde zoon ook in groep 8, in groep 6 en 7 ging hij wel af en toe alleen, en wandelde ik ook wel mee voor de gezelligheid en een beetje betrokken te blijven. Maar toen hij in groep 8 zat zat zijn zusje in groep 1 dus moest ik toch elke dag heen en weer dan is samen gezelliger.
Maar hoe oud is hij nu dan? Je weet toch niet hoe een kind een jaar later is? In mijn ervaring maken ze in groep 6/7/8 per jaar grote sprongen. Hier zijn amper ouders van gr 7 en 8 bij school. Zitten in een apart gebouw om de hoek bij het andere gebouw. Kinderen met jongere broertjes en zusjes slaan dus zelf af wanneer de ouders doorgaan naar het hoofdgebouw.
Hij is nu 9 bijna 10. Als ouders bepalen wij of mijn kind alleen mag/ kan en niet de school ongeacht welke groep. Zijn drukke wegen naar de sporthal.
Natuurlijk heb je als ouder daar wat over te zeggen, maar je hebt later aangegeven dat jouw kind meer begeleiding nodig heeft. Dat verandert natuurlijk al het een en ander. En over groep 8 zou ik me maar niet druk maken als je kind net in 6 zit. Tegen die tijd kan alles al lang weer anders zijn, bij zowel je kind als de organisatie rondom de gymlessen.
Mijn dochters gingen met name in groep 7 opeens (heel) hard qua alles. In groep 6 dacht ik echt ‘hoe dan?!’, tijdens groep 7 veranderde heel veel. Hopelijk is dat voor jouw zoontje ook. En zo niet, dan zie je het dan wel. Ik zou me nu vooral nog niet druk maken voor over twee (of drie) jaar.