V.a. 9-10 maanden. Pannekoeken van mamamelk. Benodigheden: mamamelk, meel,eitje. Tijdens het bakken kan je bijv. rozijntjes of appelschijven toevoegen. Banaan prakken op de pannekoek of een heel klein beetje jamcompote. Was hier een groot succes.
voor dreumessen; bak een pannenkoek. Maak een mengsel van spinazie, champignons en roomkaas met kruiden. Doe dat in de pannenkoek. Mijn dochter heeft dit zojuist gegeten en zeker een opscheplepel groente gegeten. Normaal moet ik daar meer trucjes voor uithalen
Ik heb vandaag trouwens, witlof, gekookt met appel en aardappel aan sasha gegeven. Las ik volgens mij ook op dit topic. Echt top! Ze vond het superlekker!
Dit heeft Jamila vanavond ook gegeten en ook zij heeft er van gesmuld :-D Sta er echt van te kijken hoeveel ze op kan. Soms ben ik bang dat ze teveel eet
Wat Alyna ook erg lekker vind: Spaghetti met spinazie(zonder room oid), beetje kruidenkaas en stukjes ham!
Kennen jullie "opperdepop" van de AH? Dat is een erg leuk kookboek. Daar staan hele leuke lekkere en simpele recepten in. Hier al heel veel uit gemaakt en het is elke keer weer een succes. De recepten vanaf 1 jaar zijn voor de hele familie. Zo kan je kindje al snel met de pot mee eten.
@boney.. ja heb laatst bij een vriendin dat boek doorgelezen. Als ik weer een beetje beter bij kas zit, wil ik dat boek ook aanschaffen. Er staan ook dingen in, waarvan ik zoiets heb, dat klinkt lekker.
Ik heb al van het boek gehoord, maar helaas hebben we geen Albert Heijn in België... Ik ga er volgende keer als ik in NL ben aan proberen te denken!
Groenteballetjes! Is wel even werk, maar je kan er een heleboel tegelijk maken en dan invriezen. Uit de vriezer bak je ze in 5 minuten met een stukje vlees zo klaar. http://www.kookjij.nl/recept-groente-ba ... it-rusland Ik doe er wel minder kruiden en knoflook in.. Je hebt ze ook kant en klaar bij de AH in het vegetarische vak..
Dit gaan wij vanavond proberen. Alleen dan met een klein beetje kip ipv gehakt. Ben benieuwd wat zij ervan vindt.
Gehakt schijnt niet zo ideaal te zijn, het bestaat vaak uit restanten. Zelf ben ik een beetje lui als het om koken gaat en ben dus geen keukenprinces maar waar mijn dochtertje dol op is dat zijn aardappeltjes met wortelen, verse zalm en scheutje olijfolie. Ik geef het liefst seizoensgebonden groenten. Courgettes en tomaten zijn nu bijvoorbeeld uit seizoen, minder smaakvol en best prijzig. Diepvriesgroenten koop ik bijvoorbeeld niet en iets invriezen is ook niet aan mij besteed. Ik ga dit topic even doornemen om nog ideetjes op te doen 8)
Hier is ook witlof/appel/aardappel al maanden favoriet (Opperdepop recept). Ook macaroni met spinazie en spekjes kan hij wel waarderen (zonder boursin overigens, wel klein beetje room). Onze man houdt verder van spruitjesstamppot met geruld gehakt er doorheen (ook een Opperdepop recept). Volgens mij is het overigens niet zo dat gehakt restanten bevat, het rundergehakt bij mijn slager niet in elk geval . Even denken, verder gaat wortel/rijst/kabeljauw er makkelijk in. Tomaten zijn hier niet zo'n succes, net als aubergine en avocado, dat krijg ik er niet in. Ook bloemkool is geen favoriet. Grappig he, dat ze al vroeg een voorkeur hebben. Ik kook eigenlijk met name uit Opperdepop, en af en toe verzin ik zelf iets om ervoor te zorgen dat meneer zo langzamerhand echt met de pot mee eet. Vandaag aten wij bijvoorbeeld gewoon avg, sperzieboontjes met gehaktballen en aardappels, dat at onze man dus ook. Deels gepureerd (nog wel wat stukjes) maar tussendoor heeft hij heel wat hele sperzies naar binnen gewerkt. Dat doen we nu ook bij worteltjes enzo, vindt hij heerlijk. Alles zelf doen tegenwoordig !
Helaas is Opperdepop bij ons niet meer te krijgen... jammer, jammer. Ik had gezegd dat ik nog een receptje zou plaatsen...Niet eerder gedaan omdat ik even wilde kijken of meneertje het ook echt lekker vond. Nou, hij vond het heerlijk: Pasta met tonijnsaus - pasta koken volgens verpakking - uitje heel klein snipperen (ik heb een sjalotje gebruikt) - klein beetje knoflook - uitje + knoflook fruit in een pannetje met een beetje margarine / olijfolie - tomaatje ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden - tomaatblokjes bij de knoflook / ui doen + een eetlepel tomatenpuree - beetje Italiaanse kruiden (optioneel) - blikje tonijn (oliebasis) toevoegen pasta en tonijnsaus klein maken en klaar! Het mannetje vond het geweldig!
Dat klinkt goed Zwaantje! Wij hebben eigenlijk nooit tonijn in huis omdat ik het zelf niet lust, maar ik zal het eens gaan halen. Weet iemand misschien nog een lekker recept met pompoen?
Ik las hier verschillende keren witlof met appel. Maar hoe maak je dat nou precies klaar? De enige manier waarop ik namelijk wel eens witlof klaar maak is met ham en kaas uit de oven. @ Lucia: Geen recept met pompoen hier. Meneertje eet het zo uit het vuistje a la rapley, met stukken aardappel erbij, hij is er echt dol op. Verder gaat mijn inspiratie wat betreft pompoen niet, dus inderdaad, als er nog iemand een lekker recept mee weet...
courgette met appel tauge en rijst. Ik had nog courgette met appel in de vriezer(recept van keukenkikker) we aten zelf nasi dus heb ik wat roergebakken tauge en wat wiite rijst erbij door gedaan. De staafmixer erop en meneer vond het heerlijk. heel simpel eigenlijk maar toch gezond.