Hét baby/dreumes recepten-topic!

Discussie in 'Voeding' gestart door Lucia, 26 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. beagle78

    beagle78 Bekend lid

    7 feb 2008
    720
    1
    0
    ik hrb echt geen idee hahaha
     
  2. beagle78

    beagle78 Bekend lid

    7 feb 2008
    720
    1
    0
    even een quote:

    Taugé is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

    Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie.
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Pasta met kip en pompoen

    - je maakt de pompoen schoon en kookt het vruchtvlees
    - kip bakken (een klein beetje margarine) en klein maken
    - pasta koken en klein maken (of kleine pasta gebruiken ;) )
    - pasta, kip en pompoen samen voegen / husselen
    - cheddar raspen en flinke hoeveelheid toevoegen om smeuïg te maken.
    Even in de magnetron goed doorwarmen (smelt de cheddar).. MMMMH!
     
  4. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Ik heb voor je gegoogled en dat zijn inderdaad sojascheuten. (wat een rare benaming zeg hihi)

    Lijkt me trouwens wel bitter, volgens mij eet sasha dat nooit haha.
     
  5. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Dank jullie wel! ;)

    Zwaantje, dat recept ga ik zeker eens uitproberen!
    Ik gebruik nu alfabetpasta, dat is lekker klein. :)

    Ik merk wel dat Alyna er moeitje mee heeft als er ergens geraspte kaas door zit, omdat het 'draderig' wordt als het smelt, is dat met cheddar ook zo?
    Gisteren had ik haar bloemkool met aardappel en geraspte kaas gegeven en ze heeft een paar keer flink gekokhalst en zat telkens de kaasdraadjes uit haar mond te halen.
     
  6. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    @lucia.. volgens mij is het met cheddar nog erger, dat draderig worden. Dat is van die kaas die ze ook bij de Mac gebruiken voor de burgers (hmm, zou dr best 1 lusten haha)
     
  7. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    @Wendy, misschien dat ik het dan niet zo moet doorwarmen, dat het niet zo erg smelt...Spaghetti met kaas vindt ze helemaal geweldig, maar dat is ook niet zo warm als ik de kaas erdoor doe dus dan wordt het niet zo draderig.

    En hou op over de Mac, ja? :)
    (Hmmmm Crispy McBacon...)
     
  8. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Of zo'n vieze kleffe cheeseburger of quarter pounder.... Hmmm...
     
  9. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Hmmm Quarter Pounder...hou op, schei uit! :)

    Ik heb helemaal geen honger, net een broodje brie op, maar als ik er maar aan denk... :)
     
  10. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Restanten? Runder gehakt is gewoon gemalen rund vlees. (ik neem nooit combi of varkens gehakt.
     
  11. steen

    steen Fanatiek lid

    16 jul 2007
    3.507
    0
    0
    Limburg
    ff up, want ik ben benieuwd naar nog meer recepten!
     
  12. steen

    steen Fanatiek lid

    16 jul 2007
    3.507
    0
    0
    Limburg
    Hier is favoriet:

    Pompoen met rijst, beiden koken, de pompoen pureren en mengen met de rijst. (6-7 maanden)
     
  13. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Uhhh wie was het ook alweer... Had hier een recept neergezet met een boerenomelet. Klonk wel lekker.
     
  14. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik denk dat ik dat was... (niet meer te vinden hè?)

    Boerenomelet (roerei eigenlijk..)

    - ontvel en ontpit een tomaatje, in kleine blokjes snijden
    - maak champignons schoon en snij ze heel klein
    - (optioneel) een klein beetje ui klein snijden
    - klein beetje boter in een antiaanbakpan
    - beetje knoflook erbij
    - ui, tomaat en champignons bakken / fruiten
    - 1 - 2 eieren loskloppen
    - ei toevoegen aan groente mengsel en heel goed roeren
    - (optioneel) italiaanse kruiden toevoegen
    - roeren tot helemaal gestold (maar niet droog laten worden)
    - mmmmmmh :D

    Wel gelijk het maximum aan eieren voor de week maar hier wordt het erg lekker gevonden. Hier krijgt het mannetje er een halve boterham bij (zonder beleg)
     
  15. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Ja klopt zwaantje.. Dat was jij hihi. Berichten zijn natuurlijk verloren gegaan van van de week. Maar thnx, ik ga het even proberen van de week!
     
  16. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Ow oepsie... berichtje in het verkeerde topic.
     
  17. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Pompoen recept:
    (nou ja, ik gebruik butternut, maar is ook een soort pompoen)

    - pompoen in stukjes zagen (zo'n rotwerk, bah! ;)), blokjes 1 bij 1 cm oid (ik denk iets van een halve kilo schoon aan stukjes, dat is 1/3e of een halve medium pan?)
    - uitjes snipperen
    - stukje knoflook
    - een of 2 worteltjes in stukjes
    - een stuk of wat sperziebonen in stukjes (ik wil altijd wat kleur in het eten ;))
    - coriander
    - gember
    - evt. monchou

    Uitjes fruiten, knoflook erbij. Corianderpoeder erover (zeg 1 of 2 theelepels, naar smaak doen hoor, kan ook achteraf natuurlijk!), gemberpoeder erbij (zelfde). Even lekker doorbakken zodat de smaak er lekker intrekt. Dan de stukjes pompoen erbij. Water erbij tot de pompoen net onder ligt en dan laten doorkoken.
    De monchou er als laatste doorsmelten (geeft geen draden).

    Het kan gegeten worden als soep, maar ik maak het vaak wat dikker, dan kan het prima als saus bij de rijst.

    Coriander, knoflook en gember zijn vrij sterk smakende kruiden, maar hier wordt het prima gegeten hoor! Je kunt het achteraf naar smaak toevoegen.

    De kleine smult ervan!
     
  18. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Recept met cooking banana (of hoe heten die groene, niet zoete bananen in het nederlands?)

    - een stuk of wat cooking bananas (zeg 5, dan heb je genoeg voor iedereen die avond)
    - half pondje (of wat meer) rundergehakt (bij een goede slager is rundergehakt goede kwaliteit vlees)
    - 2 uitjes
    - 3 tomaten

    Fruit de uitjes.
    Voeg rundergehakt toe en bak het rul.
    Voeg tomaten in kleine stukjes toe.

    In een andere pan:
    Cooking bananas pellen (leg er even een krant onder, want de schillen produceren mega-kleverige rotzooi die je nergens meer vanaf krijgt. Handen even insmeren met simpele bakolie, en ook de pan waar je de stukjes in doet even met olie insmeren. Vergeet het handvat van het mes niet dat je gebruikt...) en in plakken van ongeveer 2 cm snijden. In de pan, even afspoelen. Onder water zetten en dan koken tot ze lekkerzacht zijn (20minuten of zo, kan ook langer hoor)
    Dan afgieten.

    Gehaktmengels en bananen mengen.
    De bananen zijn de rijst/aardappels van de maaltijd, maar je kunt er natuurlijk best een beetje rijst of zo bij geven. Heel handig prakken is het ook.

    Hier was het weer SMULLEN!
     
  19. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Pompoen koop ik altijd in blokjes uit de vriezer. :)

    Ze hebben het niet overal, hier in België bij Colruyt wel.(maar denk niet dat jullie dat in NL hebben )
     
  20. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Kip met kokos melk

    - Kipfilet of kippepootjes (halve kilo of zo)
    - 2 uitjes
    - 2 wortelen
    - wat sperziebonen of andere groene groente, naar kleur en smaak ;)

    Uitjes fruiten in olie, kip erbij en even aanbakken.
    Groente erbij. en even doorbakken.
    Dan een blikje kokosmelk erbij (zo'n standaard maat blikje, dus niet de halve blikjes, en niet de grote Bonzo blikken ;)
    Evt een beetje water toevoegen zodat je genoeg saus hebt (je kunt het later evt indikken met een beetje bloem - bloem (eetlepel bijv.) eerst in een klein beetje koud water mengen tot de klontjes eruit zijn en dan aan de saus toevoegen en koken).
    Dan de saus op smaak brengen met milde curry pasta. Wees voorzichtig met die curry pasta, want die kan behoorlijk pittig uitvallen! Een klein ietsie pietsie curry mag wel, het geeft een heerlijke smaak!

    Met rijst serveren.

    Wederom: een succes!
    Het is lekker zoet met stiekum een mini-pittig tintje.
     

Deel Deze Pagina