Weet iemand nou hoe het zit met gepasteuriseerde brie? Ik dacht dat alleen zachte rauwmelkse kaas niet mocht. En dat als het gepasteuriseerd is, het geen kwaad kan. Dus ik heb het al die tijd vrolijk gegeten want heb er echt zoooo'n ontzettende trek in sinds ik zwanger ben! Gaan mijn man en ik gisteren gezellig lunchen, vraag ik in de lunchroom of hun brie gepasteuriseerd is, begint die man van de lunchroom een heel betoog over dat zelfs gepasteuriseerde brie niet goed is en schade kan aanrichten! En ik zit het boek Veilig Zwanger van Beatrijs Smulders en Mariel Croon te lezen, staat daar ook in dat je zachte kazen, zoals brie, camembert etc, ook als ze gepasteuriseerd zijn, beter kunt mijden! Ik schrik hier van...heb ook in de eerste 3 maanden gewoon brie gegeten... Hoe zit dat nou?
Ik heb mijn hele zwangerschap ook gewoon brie gegeten. Ik heb me aan de adviezen van het voedingscentrum gehouden. Vervelend dat iedereen wat anders zegt...
Gepasteuriseerde brie mag je gewoon eten hoor. Geen zorgen en lekker genieten! Het gaat echt alleen om ongepasteuriseerd (dus rauwmelks).
Ik zou zeggen doe alles met mate anders mag je niks meer. ( Tip van een vriendin van mij ) En daar bedoel ik dan geen alcohol mee he
Sorry, maar dat is echt grote onzin! Er is een aantal dingen die je echt niet mag, zelfs niet met mate! Je hoeft maar een hap rood vlees (of rauwe vis of rausmelkse kaas) binnen te krijgen met bacteriën erin en je kindje loopt gewoon gevaar... Beetje vreemd dat je dat risico bewust gaan lopen omdat je anders zoveel niet mag... Er is zoveel dat je wel mag eten.
Overdrijf je niet een beetje? Eén hap rood vlees zou het kindje direct in gevaar brengen? Dat lijkt me sterk hoor. Ik kwam er pas met 12 weken achter dat ik zwanger was, en heb in die 12 weken me klemgegeten aan lever, filet americain etc. Volgens mij mankeert het kindje niets!
Mijn moeder geeft min of meer hetzelfde advies; zoals kaneel e.d. en lever, gewoon met mate eten zegt ze. Idd. met rood/rauw vlees e.d. wel opletten. Maar vindt het wel vreemd dat er over gepasteuriseerde kaas in het boek van twee verloskundigen gezegd wordt dat je het beter kunt mijden!
Nee, ik opverdrijf niet. Een hapje rood vlees KAN je kind in gevaar brengen, het hoeft niet. De kans dat er geen bacterieen in zitten is veel groter dan dat ze er wel in zitten, maar wil je werkelijk dat risico nemen? Dat snap ik dus echt niet. Maar goed, iedereen zijn ding.
Ben het met Mrijn eens, je hebt niet veel bacterieen nodig om een infectie te krijgen en het is gewoon bekend dat je kindje daar gewoon last van krijgt. En tuurlijk hoeft dat niet in ieder stuk vlees te zitten, bij sommigen gaat het goed die iedere dag rauw vlees eten maar die hebben vaak de infectie ongemerkt al gehad voor ze zwanger werden. In principe is het zo, wil je geen risico lopen eet je geen rauw vlees. Maar het staat iedereen vrij zelf een afweging van risico's te maken. Ik stap ook in de auto iedere dag, brengt ook risico's met zich mee... dan die brie: volgens de meeste bronnen is gepasteuriseerde melk vrij van de bacterie. Dus de brie ook. Maar je niet te druk!
Alles wat rauwmelks is, mag je niet hebben. De gewone brie in de supermarkt is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat staat trouwens gewoon op de verpakkingen. Ander zou je ook geen melk mogen drinken (die is vaak ook gepasteuriseerd). Alles wat rauw is mag je dus eigenlijk niet, rauw vlees, rauwe melk, etc.
He, da's waar, zo had ik er nog niet over gedacht. Je mag gewoon melk drinken e.d. dus waarom geen gepasteuriseerde brie?! Toch blijf ik het vreemd vinden dat het in het boek staat. Ik ga weer lekker genieten van een broodje brie (at het toch niet helemaal meer met smaak door die twijfel ).
Ik ga er weer lekker van genieten hihi! Oww...krijg trek in een croissantje met brie...mjammie hahaha