ja ja heb vandaag zowaar een doos mosselen gekregen.. maar mijn vraag is hoe maak je die dingen klaar? enhoe maak je ze schoon? hmm water loopt me in de mond, maar weet niet hoe ik die ''lekkere'' krengen schoon kan maken.. iemand die mij wil helpen alvast dank!
Ben jaloers ! Heerlijk... Wassen in een grote bak koud water. Dan in de pan met zakje soepgroente oid en bodempje water erbij. (Bier kan ook maar je geeft neem ik aan bv ? Dan niet doen dus) Dan aan de kook brengen en 10 minuten laten koken. Alleen de mosselen eten die open zijn gegaan. De dichte moet je helaas weg gooien. Lekker met frietjes, stokbrood kruidenboter, salade..... Mmmm, ik weet al wat wij morgen eten !
hihi lekker he maar zijn in principe dus best snel klaar? hoelang moeten die mosselen dan gekookt worden? want ik hoorde ergens dat als je mosselen te lang kookt dat ze taai worden ..
Heb ze van de week nog gegeten! Heerlijk! Heb een goeie website voor je, volg de instructies en je hebt heeeeeerlijke mosselen! Komt ie; http://www.dekooktips.com/recepten/mosselen.htm Tip; haal een zak hutspotgroente (ui en gesneden peen) bij de supermarkt in plaats van dat je de ui en de peen zelf nog moet snijden/raspen. Tevens verkoopt de AH ook zakjes verse mosselgroente. Als sausje zou ik voor de mosterdsaus gaan, te koop bij AH,ligt vaak naast de mosselen. Stokbroodje erbij en smikkelen maar! Liefs Angeltje
Ik tel vanaf het kookpunt altijd 10 minuten maar op de helft van de tijd schud ik de pan wel altijd even een paar keer (VOORZICHTIG HOOR, IS HEEL HEET !) Laat je nog weten hoe lekker je ze vond ?
: Uhhmm...schoonmaken en dan in de koeling? Naar mijn weten moet je de mosselen direct bereiden na het schoonmaken....
OEPS...ik zie dat op de website die ik notabene zelf heb doorgegeven aan je staat dat het mogelijk is om ze in de koelkast te bewaren na het schoonmaken...ha ha Ik neem terug wat ik zei....
meiden ze waren heeeeeeerlijk 8) had nog een hele pan over ( hubs lust ze niet) dus heb ze gepanneerd en lekker gebakken! dus nu geniet ik nog ff na van de mossels
Mosselen heerlijk! Als ik mossels over heb dan pak ik een bakje kruiden boter,champignons,uitje klein snijden,paprika klein snijden.De cham,ui en pap bakken eruit halen kruiden boter in de pan mosselen erbij de groentes erbij en dan in een schaaltje klein beetje kaas erover en de kaas even laten smelten onder de grill, lekker met stokbrood. Liefs,Claudia