Hoi meiden! Ik wil graag met Kerst een buffetje op tafel zetten, zodat iedereen zelf eten wat ie echt lekker vindt, en ook met de kinderen lijkt het me wel handig. En ik vind het wel feestelijk. Wat vinden jullie er van? Dit heb ik tot nu toe; Warm: -(mini) quiches - kippenvleugels - soep - gevulde champignons - grote garnalen (hier twijfel ik nog over, omdat ik bang ben dat het rubberachtig wordt als je het warm houdt...) Koud: - aardappelsalade - stokbrood - wraps - kaasjes (brie, camembert, enz,...) Als jullie nog ideeën hebben...
Misschien iets van rijst en saté ofzo?? Mini snacks voor de kinderen? Frietjes? Asperges met ham Gevulde eieren Meloen met ham
Ja rijst en saté heb ik aan gedacht, maar wordt bijna niet gegeten denk ik... alleen door mijn vriend en papa. En ik wil niet té veel warm hoeven te houden. De rest gaat op het lijstje! Maark over een paar dagen wel een definitieve selectie Thx meis!
Wij eten met 1e kerstdag ook een buffet ( besteld) maar voor de kids maak ik iets anders. - garnalen ( koud te eten) - worstbroodjes ( maken van knakworstje en bladerdeeg) - olijvensalade met fetakaas - stokbrood/crackertjes - snoeptomaatjes - snoeppaprikas
Dit is een heel lekker luxe hapje, maak ik vaak voor dit soort gelegenheden: Zalmbonbon gevuld met Hollandse garnalen 2 pakjes gerookte zalm in plakjes 2 bakjes Hollandse garnalen 1 bosje dille 1 pakje roomkaas 1 bakje creme fraîche 1 citroen peper Smeer koffiekopjes in met wat zonnebloemolie, bekleed met plasticfolie en bekleed dan met plakjes zalm (overhangend). Snij de dille fijn. Maak een mengsel van de garnalen, de roomkaas en creme fraîche, citroensap, dille en peper naar smaak. Vul de kopjes met het garnalenmengsel, vouw ze mooi dicht en zet tot serveren in de koelkast. Dit is een superlekkere zelfgemaakte kipsalade: Kipsalade 1 kipfilet 1 wortel 1 appel 2 bosuitjes geraspte kaas yogonaise of mayonaise/yoghurt zout, peper, kerrie, knoflookpoeder Kip gaar koken, af laten koelen en in reepjes scheuren. Wortel en appel raspen. Bosuitjes fijnsnijden. Met geraspte kaas alles in een schaal mengen, kruiden toevoegen en met dressing omroeren. Lekker zelfgemaakt: Aardappelsalade 4 aardappels 1 blikje wortels/doperwtjes 1 klein blikje maïs 6 augurken optioneel/naar smaak: 1 of 2 gekookte eieren, zilveruitjes, runderknakworstjes/rookworst mayonaise Turkse yoghurt Aardappels in de schil koken. Alle ingrediënten voor de salade inclusief de wortels in kleine blokjes snijden en mengen met yoghurt (2/3) en mayonaise (1/3) (en eventueel een klein scheutje augurkennat). Zout toevoegen naar smaak. Koud laten worden in de koelkast. Deze quiche is ontzettend lekker, zeker ook koud Quiche met brie, gerookte zalm en prei 1 grote steel prei 1 bakje zalmsnippers 1 stuk brie ½ pakje deeg voor hartige taart 1 bakje roomkaas (200 gram) 2 eieren peper De prei in ringen snijden, zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Met een vork een paar gaatjes in de bodem prikken en met paneermeel bestrooien. Zalmsnippers door de prei roeren en het preimengsel over de bodem van de quiche verdelen. Daaroverheen de brie in plakken leggen. Roomkaas met eieren goed losroeren, wat peper toevoegen en over de quiche heen gieten. Eventueel overhangend deeg naar binnen vouwen. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaat bakken. Een lekkere bulgursalade: Kısır 1 glas köftelik bulgur (Turkse winkel) 1 glas kokend water 1 ui 1 1/2 eetlepel tomatenpuree 1 groene peper 2 bosuitjes platte peterselie een krop romainesla of ijsbergsla halve citroen zout, peper, munt, dille, paprikapoeder Doe de bulgur in een ruime schaal en giet het water eroverheen. Dek de schaal af en laat het 10 15 minuten staan. Snipper de ui en fruit hem aan in ruim olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg zout en peper toe en een klein beetje water zodat het een mooi mengsel wordt. Voeg toe aan de bulgur, roer goed door en dek weer af. Snij de groene peper, bosuitjes, wat slabladeren en peterselie fijn. Als de bulgur voldoende is afgekoeld, voeg dan citroensap, munt, paprikapoeder en eventueel zout naar smaak toe en doe de peper, sla en peterselie erbij. Serveren met romaineslabladeren of ijsbergslabladeren. Even door mijn recepten heengebladerd misschien heb je er wat aan.
Ooh lekker dank jullie wel! @Bosi; worstenbroodjes is sowieso voor de kids een heel lekker idee ja! @Eylem; geweldig die recepten!! Lijkt me heerlijk allemaal!
Bladerdeeg met kaas en spekjes dit kan je koud en warm eten. Bladerdeeg bestrooien met geraspte kaas en uitgebakken spekjes . Rolletje maken van het deeg en dan in reepjes snijden. Op bankpapieren leggen en evt wat bestrijken met ei en 15 min in de oven. Kun je makkelijk van te voren maken. Stokbrood met div salades. Gevulde paprika Loempia's Fruitsalade.
Minnie pizzas Augurk in cervelaatworst gerold Gevulde eitjes Ik had vorig jaar ook zo een buffet, heb er nog 2 dagen van gegeten. Had ook een soeppie, en baalde daar achteraf van want daar heeft men 2x van op geschept, en zaten dus al vol toen het buffet nog moest starten. Pizzas waren niet eens aangebroken. Was wel heel eheel erg lekker. Ik had er ookeen toetjes buffet bij, erg lekker...