Tagliatelli met spinazie a la creme saus

Discussion in 'De lounge' started by Sila24, Apr 3, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    #1 Sila24, Apr 3, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 3, 2013
    Wie heeft dit weleens geprobeerd? Is de spinazie zo wel lekker? En heeft iemand een simpele recept voor mij?
     
  2. jols

    jols Bekend lid

    Dec 26, 2012
    681
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kipfilet snijden en bakken, pijnboompitten roosteren, saus maken van spinazie à la crème en kruidenkaas. Tagliatelle op het bord, kip en saus erover en afmaken met pijnboompitten.
    Eet smakelijk :)

    Trouwens ook lekker met spekjes
     
  3. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    toevallig vandaag gegeten met zalm uit de oven.

    idd saus maken van spinazie en kruidenkaas (philedelphia, melk en kaas of boursin kruidenkaas) pasta koken, deze erdoor heen roeren en op smaak brengen (kaas, knoflook, peper). zalm uit de oven erbij en klaar.

    en kan idd ook met spekjes of kipfilet (deze bakken en er door heen doen) lekker simpel.
     
  4. stella84

    stella84 Actief lid

    Jan 8, 2011
    169
    0
    0
    Ik maak het als volgt:

    - spekjes goed uitbakken
    - uitjes erbij
    - champignons erbij
    - spinazie laten ontdooien in de pan
    - in stukjes gesneden tomaat of een halve cherrytomaatjes erbij

    En dan los van de pasta erbij serveren. Kaas erover en klaar. Lekkerrr!
     
  5. xylina

    xylina Fanatiek lid

    Dec 20, 2011
    1,678
    0
    0
    ik werk in de gehandicapte zorg voornamelijk nacht
    zuid holland
    Spekjes uit bakken
    Kastanje champignons erbij
    Spinazie erbij
    Bousain cousian( voor koken) de fijne kruiden en knoflook (groene deksel)
    Pasta koken als pasta klaar is lekker door de saus heen en eetsmakelijk!
     
  6. Lucia

    Lucia VIP lid

    Sep 6, 2005
    12,287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Ik doe gewoon de spinazie smelten in de magnetron en dan een bakje kruidenkaas erbij.
    Dan nog stukjes gerookte zalm. Simpel en zoooo lekker!
     
  7. tassie

    tassie Fanatiek lid

    Mar 23, 2006
    1,888
    0
    36
    Ik maak het als volgt (simpeler is er niet):
    Tagliatelle koken.
    Champignons bakken.
    Spinazie-a-la-creme blokjes erbij (kan gewoon bevroren) totdat ze ontdooit zijn (en heet).
    Tagliatelle roomsaus van honig (pakje :)) aangemaakt met melk en water (volgens het pakje) erbij en even doorkoken.
    Gerookte zalmsnippers (of zelf gesneden gerookte zalmfilet) eventjes erbij (gaart heeeel snel!).
    En dat over de gekookte tagliatelle of de tagliatelle door het mengsel scheppen.
     
  8. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Spekjes uitbakken ( of kipfilet )
    Daarbij bakken een courgette en champignons.
    En dan de spinazie er bij doen ( ik gebruik altijd de spinazie boursin ) Pasta koken en er door roeren.
    En om het wat smeuïg te maken door ik er kookroom door.
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Zo heel af en toe maak ik hem ook zonder boursin en spekjes (dus minder knoflokig en hartig) Dan gehakt rul bakken, champignons en knoflook erbij, spinazie a la creme, lekker veel peper erop en een genispperd uitje. Is ook heel lekker en iets lichter qua calorieen :D
     
  10. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    2,472
    16
    38
    Female
    Verpleegkundige in de wijk
    Wij maken het. Zo:

    Spekjes uitbakken
    Ui, knoflook en champignons erbij bakken.
    Kruiden met peper, papikapoeder(best veel) en een beetje zout.
    De ontdooide spinazie a la creme erbij
    Eventjes samen laten pruttelen en serveren met pasta naar keuze
     

Share This Page