hahahahaha, ik moet even m'n verhaal kwijt hoor!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Luun, 7 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Luun

  Luun Bekend lid

  24 mrt 2007
  875
  0
  0
  SAHM (Stay at home mom)
  deventer
  Over de verschillen amerika-nederland. Ik heb al eerdere berichtjes geplaatst over het verschijnsel midwife (= verloskundige) en het feit dat een thuisbevalling hier erg wordt ontmoedigd. Maar ik heb stand gehouden en heb inmiddels een verloskundige gevonden.

  De papierwinkel die je moet ondertekenen is erg uitgebreid! Met name alle liability waivers zijn aanwezig. Bijvoorbeeld over het injecteren van vitamine K in je kindje na de geboorte. Dat is goed voor de bloedstolling en schijnt standaard te gebeuren (in nederland ook?), maar sommige mensen willen het niet. In dat geval moet je het papier dus tekenen en er staat letterlijk:

  I/we refuse to give vitmain K to our new baby. I/we have read the preceding information and understand this could result in serious injury or even death.

  Mja, daar sta je dan toch even van te kijken... Zo ook een papier over preventie van Groep B Streptococcen infectie (ivm hersenvliesontsteking). Je kan je laten testen, maar als ik het zo lees heeft dat niet zoveel zin. Wordt dat in nederland ook gedaan?

  Verder heb ik een "home birth supply list" meegekregen en wat tips oa over het opmaken van je bed. Iemand enig idee wat een crock pot is? :)
  Verder wordt ik geacht de babykleertjes en het beddengoed te steriliseren in de oven. :confused: Lachen hoor, al die verschillen.
  Overigens staan klossen voor het bed niet op de lijst. Toen ik daarna vroeg vond de verloskundige het echt een super idee!

  Over een maandje gaan ze nog een glucose tolerantie test doen, dat is hier standaard. (hoe zit dat in nederland?) dan moet je als ontbijt veel carbohydrates eten en dan wordt een uur later je glucosegehalte in het bloed gemeten. Ik ben wel benieuwd of dit jullie ook bekend is?
   
 2. Mirelle

  Mirelle Actief lid

  11 dec 2006
  469
  0
  0
  Oss
  Ik weet alleen dat die glucose test hier alleen gedaan wordt als ze je verdenken van zwangerschaps suiker.
  En na bloed onderzoek in het ziekenhuis (niet nuchter). Is je suiker dan nog te hoog dan moet je nuchter komen en krijg je een suikerdrank te drinken. Vervolgens gaan ze elk uur je suiker prikken.

  Misschien doen ze dat daar standaard omdat de manier van eten anders is en er veel overgewicht is?

  Na mijn weten is een crock pot een snelkookpan.
  Geen idee wat de link is tussen een snelkookpan en een baby :(

  En een oven? Magnetron snap ik, maar een oven?
  Bak ze iig niet te bruin ;)

  Groetjes, Mirelle.
   
 3. bebietje

  bebietje Actief lid

  6 jan 2007
  170
  0
  0
  Die vitamine K injectie kennen ze hier vlgs mij niet, wel word geadviseerd om kinderen die borstvoeding gaan krijgen, druppeltjes vit K te geven de 1e 3 maanden. Omdat vit K niet veel in bv aanwezig is en in fv wel. Dus aangezien hier bv plannen zijn heb ik van de week ook een flesje Vt K in huis gehaald. Maar matter of life or death? :(

  Die strepto dinges...word hier niet standaard gecontroleerd, tenminste bij mijn vk niet. Ze houden het na de geboorte heel goed in de gaten en grijpen in zodra dat nodig mocht zijn.

  Fijn dat je je eigen vk gevonden hebt, lijkt me toch een gemis en ook niet leuk om standaard naar de gyn te moeten. Ja de verschillen met de USA zijn erg groot. Gesteriliseerde babykleren? Whoeoeoehahaha wat zullen ze mij dan een moeder in spe van lik me vestje vinden met mijn babywas die nu heerlijk buiten hangt te wapperen :)

  Een crock pot is volgens mij echt een snelkookpan...hihi...ik krijg nu al hilarische beelden in mijn hoofd als ik denk snelkookpan in combi met bevallen.....

  Maar goed alle gekheid op een stokje...mocht je nog behoefte hebben aan literatuur omtrent bevallen op de nuchtere hollandse doe het zelf manier...veilig bevallen van Beatrijs Smulders en Mariel Croon kan ik je van harte aanraden. Niks oubollig gewoon goed uitgelegd en leest lekker weg!
   
 4. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  crock pot is een slow cooker, een pan die kookt op lage temperaturen.
   
 5. cimbomlu

  cimbomlu Fanatiek lid

  13 mei 2006
  1.554
  0
  0
  vitamine K krijgt iedere baby in Nederland vlak na de geboorte. Wordt volgens mij niet eens gevraagd aan de moeder, is gewoon standaard. Maar hier zijn het druppeltjes en geen injectie. Is idd voor de bloedstolling.
  Een suiker tolerantie test zoals jij beschrijft is obsoleet in Nederland (wist niet dat ze dat in Amerika nog deden!), omdat als iemand suiker heeft je die persoon nog eens een stoot extra suiker gaat geven ook. Hier wordt bij zwangeren boven de 36 jaar of bij verhoogd risico in het 3e trimester een keer nuchter glucose geprikt en een keer 2 uur na de (gewone!) maaltijd.
  Een test op streptococcen in de vagina wordt hier niet standaard gedaan, wel bij risico's (eerdere vroeggeboorte e.d.)
  En heb je een goede brandverzekering? Dat lijkt me wel nodig bij kleertjes-in-de-oven.
  hihihi!
   
 6. tari

  tari Fanatiek lid

  23 dec 2006
  4.655
  0
  0
  receptioniste
  noord-holland
  Vitamine K krijgen ze hier ook, na de geboorte, in ieder geval wel als je in het ziekenhuis bevalt. Van de thuisbevalling weet ik het eerlijk gezegd niet meer. Maar ik denk het wel.
  Alleen hoef je hier er niets voor te onderteken. Ze doen het gewoon.
   
 7. xje

  xje Actief lid

  26 feb 2007
  157
  0
  0
  ZH
  Vitamine K doen ze hier inderdaad standaard gelijk na de geboorte.
  De inentingen tegen streptokokken is nu opgenomen in het vaccinatie programma van de overheid, dus als je naar het consultatiebureau gaat krijg je die hier gewoon.
  Ik heb zelf een glucose tolerantietest gehad om te kijken of ik geen suikerziekte ontwikkel. Ik moest nuchter komen, er werd bloed geprikt en toen moest ik een glucosedrank drinken. Toen 2 uur wachten en niets doen en daarna weer bloedprikken. Zo kunnen ze zien of je lichaam snel genoeg suiker van verwerken.
  Zou een crock pot trouwens niet een ondersteek zijn (lijkt wel op een pan ;)). Die staat hier wel op de lijst van dingen die je in huis moet hebben (maar waarschijnlijk niet gebruikt...)
   
 8. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  @bebietje: beatrijs smulders werd me hier ook al van diverse kanten aangeraden ja
  ga binnenkort maar eens in de winkel snuffelen :)
   
 9. hope43

  hope43 Fanatiek lid

  14 jul 2006
  2.255
  0
  0
  een crockpot is geen snelkookpan, maar juist het tegenovergestelde,..
  hiermee, kun je namelijk op hele lage temperatuur koken,...

  en kleertjes in de oven? heb je wel een brandverzekering afgesloten? :)
  bedoelen ze niet een magnetron misschien?
   
 10. Pipo

  Pipo Actief lid

  7 jul 2007
  159
  0
  0
  Hoe kun je nou op een hele lage temperatuur koken? Water moet toch minstens 100 graden zijn voordat het kookt?
  Ik had meer zoiets van: is het geen po? :)

  Vitamine K krijg je toch op recept mee als je borstvoeding geeft?
   
 11. Mamzie

  Mamzie VIP lid

  29 jun 2006
  7.318
  0
  0
  prov. Groningen
  als je in ziekenhuis bevalt krijgt de baby vit K injectie. Pas na 2 weken moet je beginnen met de druppeltjes.
  Hoeft niet op recept. Je kan het gewoon kopen bij apotheek of drogist.
   
 12. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.809
  2.509
  113
  twente
  Kylian kreeg ook een vit K injectie in het ziekenhuis.  Misschien dat je vk houd van krokodillen vlees en dit als maaltijd wil tijdens de bevalling. Dus hup de ckock in de pot :) :) :)

  (mijn engelse lerares vroeg ooit eens of iemand wist wat een peacock was waarop ik heel trots antwoorde een erwtenlul :) :) )

  en dan je kleren wel steriliseren he in de oven, wahahahah waarschijnlijk zal je kindje de eerste tijd bruine kleertjes dragen en een beetje aangebrand ruiken.
  Ik zou ze gewoon even wassen (zonder wasverzachter) en tegen hun gewoon zeggen dat je het gedaan hebt (wat niet weet wat niet deert)

  En je snapt natuurlijk wel dat je (in de ogen van amerikanen) nu het leven van je kindje en jezelf op spel zet he, want thuis bevallen is heeeeel gevaarlijk :D :D

  Groetjes Anita
   
 13. Luun

  Luun Bekend lid

  24 mrt 2007
  875
  0
  0
  SAHM (Stay at home mom)
  deventer
  Hahahaha, ja ja, in loop GROOOTE risico's! Zeker als je al die formulieren leest, gelukkig ben ik een nuchtere hollandse die het ook anders heeft gezien. Ik kan me voorstellen dat als je daarmee bent opgegroeid je erg geintimideerd kan zijn door dit alles.

  Ik dacht zelf eerst dat een crock pot een snelkookpan was, maar het is dus een slow-cooker. Mmmm, ik ga eens kijken of de buurvrouw er een heeft. Ik vermoed overigens dat ik 'm nodig heb voor het steriliseren van materiaal. Ik ben zelf dierenarts en heb wel eens in zeg maar "derde-wereld landen" voor operaties dingen gesteriliseerd op die manier.

  En die oven; dat staat er echt. Ik moet de kleertjes en lakens dan eerst in een bruine zak doen en dicht plakken en een pot met water bij in de oven zetten tegen verbranden (het moet een uurtje in de oven). Misschien dat ik de lakens wel ga doen, maar de kleertjes? Ik weet nog niet...

  En die streptococcen test; zegt naar mijn idee niet zoveel. Zelfs al ben je positief; de enige manier om overdracht naar het kind te voorkomen in antibiotica toedienen via IV zo'n 4 uur voor de bevalling. Beetje lastig als je thuis bevalt... En al ben je negatief dan nog kan je alsnog positief worden. Dusse, voorlopig lijkt mij het onzin.
   

Deel Deze Pagina