creme fraiche

Discussie in 'De lounge' gestart door luuus, 27 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. luuus

    luuus Niet meer actief

    wat kan je nou allemaal met creme fraiche maken?
    heeft iemand maybe een paar lekkere recepten???
     
  2. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik gebruik het vaak bij tortilla's; gewoon een 'kwakkie' er op, naar smaak.
    Of ik maak het aan met zout; heerlijk bij gepofte aardappel!
    Of over tortillachips, samen met geraspte kaas in de oven (tot de kaas gesmolten is)
     
  3. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.698
    0
    0
    Ik maak eigenlijk niets met creme fraiche maar gebruik het wel regelmatig in de keuken.

    Lekker om sauzen romig te maken en te binden.
    I.p.v. boter/melk in je aardappelpuree, geeft een net wat andere smaak.
    In een quiche.
    Een kloddertje in de tomatensoep.
    In gegratineerde aardappeltjes.

    Het is echt zalig in zelfgemaakte sauzen maar het is zo'n dikmaker dat ik probeer te minderen.:D
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    Creme fraiche is heerlijk... hier twee (totaal verschillende) favorieten van mij:

    PASTA MET TONIJN EN KOMKOMMER

    1: komkommer (ongeveer 3/4 pp) in "frietjes" snijden (of blokjes of whatever)
    2: pasta gaarkoken
    3: uitje snipperen en fruiten
    4: bliktonijn (1 blikje pp) eventjes meebakken
    5: komkommer op hoog vuur (vocht wat eruitkomt moet liefst meteen verdampen) meebakken
    6: afblussen met een scheutje witte wijn
    7: creme fraiche (100 ml pp) toevoegen en het geheel op smaak brengen met peper, zout en (verse of gedroogde) dille

    OVENSCHOTEL MET RUNDVLEES EN KOOL:

    1: sudderrundvlees in blokjes snijden en aanbakken
    2: een ui grof snipperen en meebakken
    3: afblussen met rode wijn
    4: flinke lepel mosterd toevoegen en een laurierblaadje
    5: paar uurtjes laten sudderen
    6: aardappels schillen, in plakjes snijden en (met wat zout) gaarkoken
    7: groene (savooien-)kool in reepjes snijden en gaarkoken
    8: in een grote ovenschaal: onderop vlees, daarop de kool, daarop de aardappels
    9: laagje creme fraiche erover uitsmeren en wat geraspte kaas eroverheen
    10: 15-20 minuten (tot de kaas licht bruin is) in de oven (200 graden)
     
  5. Lavendel82

    Lavendel82 Fanatiek lid

    9 jan 2010
    3.656
    0
    36
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Ik vind tonijnpasta altijd lekker.

    Tonijn in blik ( op water) uitlekken en dan 75 ml creme fraiche erdoor. Peper en zout erbij.

    Dat prutje met een al gebakken uitje door de pasta scheppen.


    heerlijk!!!
     
  7. luuus

    luuus Niet meer actief

    owww staan echt te lekkere dingen al tussen thnx...:D ik ga van de week wel even wat uitproberen...

    en wat voor sauzen maken jullie dr mee???
     
  8. adi

    adi Niet meer actief

    Ik ben echt een grootverbruiken. Je kunt het echt voor ALLES gebruiken. Het is ook lekker op brood ipv smeerkaas of boter.

    Om gerechten romiger te maken, smaak wat milder te maken enz.
    Ik gebruik het ook vaak om een saus voor de kindjes te maken.
     
  9. kimmetjuh1981

    kimmetjuh1981 Bekend lid

    19 jul 2007
    956
    0
    0
    staan lekkere dingen bij zeg
    ik gebruik het eigenlijk alleen als ik kip tandoori maak
    o jammie
    ik weet wat ik morgen ga eten ahha
     
  10. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.369
    507
    113
    vlakbij Rotterdam
    zalm pasta

    4 personen

    400 gram gerookte zalm
    1 ui
    400 ml creme fraiche
    verse bieslook
    kappertjes
    penne pasta

    snipper de ui en maak de zalm klein.

    bak de ui in wat olie en als deze glazig is de zalm erbij gooien. ondertussen de penne koken

    als de zalm klaar is doe je de creme fraiche erbij en wat gesneden bieslook. wat opwarmen en klaar.
     
  11. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Gehakt
    Champignons
    Gyroskuiden
    Cheddarkaas
    Creme Fraiche
    Ui
    Verse peterselie
    knoflook

    Gehakt kruiden met zout en peper en gyros, dan rullen, ui en peterselie erbij, laten sudderen, vet even afgieten. Creme fraiche erbij, hoeveelheid ligt aan jou smaak. Dan cheddarkaas 1 plakje erdoor. Laten smelten.

    Champignons schoonmaken, heel laten of doormidden snijden. Ovenschaal invette, gehaktlaagje erin, champignons erin, 2e gehakt eroverheen, daar nog cheddarplakken op, en dan 20 min in de oven op 200 graden.

    Je kan ook portabella's nemen en deze vullen met het gehakt.
     
  12. luuus

    luuus Niet meer actief

    Jou recept klinkt ook lekker devilschase denk dat ik dat morgen ga maken haha
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    is ook vreselijk lekker.
     
  14. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    mijn man gaat morgen echt smullen van jouw heerlijk recept devilschase....
    klinkt echt heel erg lekker/
     
  15. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Betere vraag is, waarvoor kan je het NIET gebruiken :D
     

Deel Deze Pagina