Hoi, ik ben opvang voor mijn dochtertje aan het regelen, nu is er plek bij een kinderdagverblijf in onze wijk, alleen ik werk halve dagen en ze willen alleen hele dagen plaatsen. komt dit vaker voor? is dat zo lastig?
ze willen vaak een hele dag (of hebben een bepaalde 'ophalen vanaf tijd'. Dit omdat ze niet de hele middag 'storende' ouders in de groep willen. Zo kunnen ze klassikaal leuke activiteiten met de kinderen doen en is er een vaste groepssamenstelling. Halve dagen is juist vaak wel weer op peuterspeelzalen van toepassing, maarja dat is pas vanaf 2 jaar dus daar heb je nog niets aan.
Hier was dat ook zo, maar per 2012 hebben ze wel halve dagen ingesteld omdat je nu als je halve dagen werkt, ook alleen maar die uren vergoedt gaat krijgen van de belasting, dus ze hebben bij ons het beleid aangepast vanwege die bezuinigingen...
hier heb ik begrepen dat de halve dagen er ook af gegaan zijn... Toevallig was ik net van 2 halve, naar 1 hele dag gegaan. Maar indertijd had ik ook weinig keuze qua kinderdagverblijven- omdat er meerdere waren, waar je perse voor een hele dag moest gaan... en dat terwijl ik een woensdagochtend + vrijdagmiddag werkte. Zéker straks met de nieuwe regeling wordt het erg vervelend als je verplicht bent 10 uur af te nemen voor een dag, terwijl je er maar 4 werkt ofzo..
Ik werk op een kdv, bij ons ook geen halve dagen plaatsing kan vanaf 1 dag. voorheen wel halve dagen maar vanwege onrust en rusttijden e.d hiervoor gekozen.
hier mag je ook alleen maar hele dagen afnemen omdat het een geregel is om halve dagen af te nemen weet niet hoe het per 2012 gaat
Hier kon je ook alleen hele dagen afnemen, maar per 2012 is het ook mogelijk om halve dagen af nemen op sommige locatie's. Dit ook ivm het nieuwe beleid van de belasting.
Komt inderdaad vaker voor. ik had m'n dochtertje op 3 dagverblijven in geschreven. bij 2 deden ze alleen hele dagen. bij de ene mocht ik d'r wel rond 13.00 uur ophalen. ze hadden 1-2 plekken voor "aparte" gevallen. mensen die echt niet anders konden qua werk. maar, dan moest ik wel de hele dag door betalen. het andere dagverblijf moest ze echt de hele dag blijven. het dagverblijf waar ze nu zit, doet wel in halve dagen maar alleen in combinatie van minimaal 1 hele dag. dus mijn dochtertje gaat nu 2 halve dagen en 1 verplichte hele dag.
Hier ben ik verplicht om 2 dagdelen per week op te nemen en hoe ik dat doe is aan mij mits er plek is natuurlijk haha
Hier ook flexibel, halve dagen geen punt. Ophaal en brengtijden overigens ook niet. Mag om 7uur, 8 uur, half vijf, half zes, zes uur. Ideaal!
heel verschillend dus, ik zit een beetje met de tijden die ik ga werken, dat is van 12 tot 17.30 uur 4 middagen, het zijn echt rottijden om opvang voor te regelen. tot na de winter is het opgelost, mijn schoonouders gaan oppassen, maar daarna zal ik toch iets moeten. ik kom dan denk ik uit bij een gastouder terwijl dat niet mijn voorkeur heeft. iemand misschien nog tips hoe ik het anders kan regelen?
Bij ons kinderdagverblijf kun je wel gewoon halve dagen afnemen. Halen tot 13:00 en evt 's middags brengen vanaf 13:00. Ik werk zelf op een BSO (dus altijd 's middags. En heb op woensdag zelfs verlengde opvang vanaf 12:00. Waarom wil je ze niet naar een gastouder brengen???
gastouder voelt voor mij minder goed, ik vind het wel belangrijk dat de opvang goed voelt voor me anders is dat altijd een extra stress ding. maar goed ik heb nu een kdv gevonden die het even gaat overleggen dus zou mooi zijn als dat gaat lukken!
Bij de opvang waar ik werk kun je wel halve dagen afnemen. Je kunt bij ons ook strippenkaarten kopen, voor als je maar af en toe opvang nodig hebt. Je koopt bijv. een strippenkaart voor 40 uur en alleen de uren dat het kind komt worden dan afgestreept. Zo'n strippenkaart is een jaar geldig.
Ik heb op heel veel kinderdagverblijven stage gelopen, gewerkt en ingevallen én er één opgezet. Nu ben ik gastouder. Ik zou de hele zaak toch nog even goed overwegen. Een flexibel kinderdagverblijf is handig voor de ouders, maar niet altijd in het voordeel van kinderen. Ik heb ingevallen op kinderdagverblijven, die heel flexibel waren, waar ouders zich eerst aan mij voorstelden (logisch, want ik kwam via het uitzendbureau) en vervolgens aan de vaste leidster. Wat bleek: ze keken gewoon elke dag hoeveel kindjes er kwamen en deelde dan de groepen en de leidster zo in, dat het precies klopte volgens de regels voor het aantal kinderen per leidster. Op een babygroep gebeurde het dan, dat er kindjes waren die geen van de leidsters kenden. Ook waren er steeds andere kindjes. Ik vond dit een heel goed voorbeeld van hoe ik het niet zou willen voor de kindjes. Ik denk dat het erg belangrijk is voor kinderen dat er een soort van ritme is. Op die dag ga ik naar die juffie's en naar die kindjes. Natuurlijk krijg je het nooit helemaal perfect, maar ik zou wel even kijken hoe een KDV hiermee omgaat. Als je er toch niet uitkomt, zou je eventueel nog een gastouder kunnen overwegen, waarvan je van andere ouders goede dingen hoort of die je (via via) kent. Succes!
Towser: Ik ben het met je eens, flexibel kan fijn zijn, maar op zekere hoogte. Er moet wel duidelijkheid blijven voor de kinderen. Bij ons moet het wel minimaal 2 weken van te voren aangevraagd worden als je van je strippenkaart gebruik wil maken en er staan altijd vaste leidsters per groep, in principe heeft zelfs elke groep zijn eigen invalkracht bij ons. Ik ben vaste inval voor de baby's en peuters en we hebben een vaste invalkracht voor de bso.