Pasta carbonara

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Laari26, 30 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Laari26

    Laari26 Bekend lid

    11 sep 2014
    517
    105
    43
    Utrecht
    Wat denken jullie?
    Kan ik dit wel of niet eten?
    Er worden bij dit recept rauwe eidooiers door warme pasta heen geroerd. Het wordt wel verwarmd maar naar mijn idee niet genoeg om te mogen eten nu.
    Bijgevoegd stukje uit het kookboek.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Nederlandse eieren hebben geen Salmonella en dat is het enige risico wat ik zo zie. Ik zou het gewoon eten.
     
  3. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Ook in Nederland bestaat er nog steeds salmonella, dus hoe klein de kans ook, ik zou het voor nu niet doen. Kijk anders even op de site van het rivm. Daar staat het duidelijk met cijfers erbij.
     
    Nieuwsgierigbijtje en Fennec vinden dit leuk.
  4. Aanoniemous

    Aanoniemous Fanatiek lid

    15 feb 2016
    1.556
    962
    113
    Vrouw
    Ik eet het wel. Laat het gewoon wat langer verhitten dan dat het eigenlijk moet. Dan is de "saus" wel wat brokkelige door het ei wat een soort van gekookt/gebakken word. Maar smaakt er niet minder van
     
  5. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.974
    113
    ICT-er bij overheid
    Ik heb salmonella infectie gehad van ei (was toen niet zwanger gelukkig) in Nederland, dus ik zou hier wel mee uitkijken. Was ei uit de supermarkt wat ik had gestoomd bij asperges.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  6. Eef92

    Eef92 Fanatiek lid

    8 jan 2016
    1.056
    475
    83
    Ik heb het ook gegeten. Gewoon wat langer in de pan en dan stolt het goed gaar, net als roerei !
     
  7. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.061
    2.555
    113
    Limburg
    Ik heb 't ook gewoon gegeten tijdens zwangerschap. Mocht je 't niet aandurven, kan je de eidooier ook weglaten. Smaakt evengoed nog ;)
     
  8. Caro25

    Caro25 Bekend lid

    16 jan 2017
    542
    354
    63
    Vrouw
    Ik heb ook salmonella bacterie gehad door eieren uit NL. Kan dus zeker wel. Pff nog nooit zo ziek geweest!
     
    Fennec vindt dit leuk.
  9. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ik deed het niet. Maar ik ben ook een aansteller. :rolleyes:
     
  10. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Huh, maar salmonella zit niet alleen in de dooier?


    Salmonella is iig niet gevaarlijk voor je zwangerschap, het is alleen heel naar om te krijgen en je kan er gied beroerd van worden. Zwangeren hebben wat minder weerstand en daardoor een wat groter risico. Kans op salmonella-eieren is niet zo groot en meestal zit de salmonella aan de buitenkant. Risico op salmonella kun je nog wat verkleinen door het ei ongeveer een minuutje te koken (bacterien aan de buitenkant worden daarmee gedood).
    Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken of je het aandurft.
     
  11. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.061
    2.555
    113
    Limburg
    Klopt, maar voor pasta carbonara gebruik je alleen de eidooiers.
     
  12. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Ooooh, droog haha. Ja, natuurlijk, duh. dan maak je dus meer een pasta met roomsaus?
     
  13. Tuttebella

    Tuttebella Bekend lid

    3 jan 2019
    587
    728
    93
    Vrouw
    Er hoort helemaal geen room in pasta carbonara!
     
    Aanoniemous vindt dit leuk.
  14. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Goed samengevat!
    Ik kwam na flink onderzoek ook hierop uit. De kans op een ei met salmonella in NL is1:20.000 ongeveer. Da’s natuurlijk al klein. In tegenstelling tot sommige andere infecties geen complicaties voor de baby, geen vroeggeboorte oid.
    Ja je bent verschrikkelijk ziek en als zwangere is de kans nog groter dat je opgenomen moet worden voor infuus - maar thats it. Natuurlijk liever niet - maar toch voor mijzelf uiteindelijk besloten gewoon zachtgekookte eieren te eten. (Ik overleef zo’n beetje op eieren nu). De kans is dan toch alweer wat kleiner na 4 minuten koken. Echt rouw ei (zoals bij chocolademousse) laat ik nu wel staan. Zeker in restaurants waar misschien 200 porties tegelijk worden gemaakt met 100 eieren in dezelfde mixer. Dan kom je toch op een kans van 1:200 uit. Wel ff anders.
     
  15. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Nee, eens, maar pasta carbonara zonder eieren... dan kom ik dus bij droge pasta en dat lijkt me ook weer niks :roflmao: vandaar ook mijn vraag :D:D
     
    Tuttebella vindt dit leuk.
  16. Laari26

    Laari26 Bekend lid

    11 sep 2014
    517
    105
    43
    Utrecht
    Haha dat heb ik vaker gehoord ja
     
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Maar waren de eieren niet meer goed dan?

    Ik zou gewoon ei langer mee garen.
    Dus niet te rauw doen nee!
     
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Hoe zie je dat dan aan de buitenkant?
    Loop je het ook op met hardgekookte of roergebakken eieren?
     
  19. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Het zit Meestal op de schil en besmet dan het ei met het breken van het ei. Het kan eventueel ook in het ei zitten, maar dat is zeldzamer.
    Je ziet het niet aan de buitenkant.

    Salmonella sterft door hitte dus bij hard koken en bij roerbakken sterft salmonella.
     
  20. miniVosje

    miniVosje Fanatiek lid

    13 apr 2017
    2.538
    1.685
    113
    Als je kookroom gebruikt hoef je geen droge pasta te eten:D.
    Me (Italiaanse) vriend gebruikt dit altijd. Zo maakt zijn moeder het ook.
    Soms gebruiken er ook/of ei maar inderdaad iets lager in de pan.
     

Deel Deze Pagina