Hoi meiden, Binnenkort hebben wij met een hele gezellige groep van 12 man een wijnproeverij. Iedereen neemt dan ook iets te eten mee. Het moet niet te zwaar zijn, maar ook zeker niet te licht bij al die wijn. Het hapje moet ook zeker geschikt zijn voor meerdere mensen van verschillende leeftijden en niet te simpel, maar ook niet te culinair. En het moet bij wijn passen natuurlijk... De proeverij is van 15.00 uur 's middags tot ongeveer 22.00 uur 's avonds. Heeft er iemand een goed idee wat ik kan klaar maken voor dit gezelschap? Het moet gemakkelijk te pakken zijn en te eten zijn zonder bestek of bordjes. Te denken valt aan finger-food. Ik kan redelijk goed koken, dus wat voorbereiding vind ik niet erg! Het is ook niet handig om warme hapjes te serveren, dus ik ga voor koude of lauwwarme snacks. Kom maar op met jullie ideeën meiden! Ik ben benieuwd waar jullie mee komen... Prettig weekend allemaal! Liefs jufaman81
wij kregen in italie bij de wijnproeverijen bruschettas en hele dunne pizzapuntjes met alleen tomatensaus en kaas en wat kruiden ik maak zelf vaak bladerdeeghapjes -bladerdeeg -rode pesto -goede ham bladerdeeg insmeren met rode pesto, plakje hem erop leggen, bladerdeeg oprollen en in 6 stukjes snijden, al deze stukjes op bakpapier op de bakplaat leggen en in de oven in ongeveer 20/30minuten op 180graden, heeerlijk vingerhapje!
Dit is wel heeeel makkelijk, dus misschien niet wat je zoekt: Halve dadels met roomkaas erin. Superlekker! Niet echt een culinair hoogstandje, maar het staat toch wel chique.
Als het bij wijn moet passen ligt het er natuurlijk aa of je wit, rood of rose gaat proeven. En welke soorten je gaat proeven. En tijdens het proeven moet je eigenlijk alleen een stukje neutraal droog wit brood hebben. Maar da's niet zo lekker om voor te schotelen Ik zou dingen maken met niet te uitgesproke smaken, anders blijft dat in je mond hangen tijdens het proeven. Dus geen sterke worsten, ham, spekjes en veel knoflook en zo. Ik zou misschien een lekkere zachte spinazie quiche maken en die koud in stukjes serveren. Of vispasteitjes met witvis, die zijn ook neutraal van smaak, met wat dille en room gemaakt.
Dit is heel wijnafhankelijk. Is het echt serieus proeven, of gewoon gezellig proeven en doorslikken Wij zijn nogal van het iets-te-gezellig-proeven Bij de wijnen is het netjes iets uit de streek te serveren. Dan is het fijn dat je wijnen uit hetzelfde land komen. Wat wij vaak zelf erbij eten, maar wij gaan gewoon voor het lekkere - kaas (grottenkaas, mjam!) - soepstengels (de italiaanse dunnetjes) met een plakje ham eromheen - brood met lekkere olietjes - bij de dessertwijnen lekkere mierzoete toetjes - en heel gewaagd, bij een Sauterne, een frikandel in plakjes met een beetje mayo, ketchup en een uitje...mjam! (ooit gepikt uit een wijnboekje) - naanbrood doorsnijden, vullen met een overjarige kaas, abrikozenchutney en verse basilicum en dan even grillen - salade met gebakken verse ananas, banaan, chilisaus, cashewnoten en rucolasla Verder vind ik de glazen altijd wel belangrijk, gebruik de juiste, goed schoon, en laat de wijn ademen en op temperatuur komen, dat scheelt al zoveel in smaak.
Thanxxx meiden voor jullie reacties! Wij proeven 5 witte en daarna 5 rode wijnen, daarna is het wijn drinken die je lekker vond! Wij spugen ook echt niks uit... We slikken alles door!! Hahaha, dus wat lekker eten erbij is ook belangrijk om de bodem te leggen! Ik denk er nog even over na, maar jullie hebben me zeker geholpen!!
boursin, ham en bladerdeeg. lekker bij rode wijn! prei, spekjes, jonge kaas, knoflook en bladerdeeghapjes op een oude boterham macaronimix en kaas smeren en dan met vormpjes eruit halen en in de oven zetten. appel, kaneel en bladerdeeghapjes Tortilla met kruidenkaas en zalm of ham.