ligt er meestal aan hoeveel zin ik heb als ik de boodschappen doe.. als ik uitgebreid wil dan heb ik van alles.. taart vleesschaal gehaktballetjes gevuld eitje warm gerookte zalm knabbeltjes op tafel zoals nootje chippies chocolaatje kids krijgen eigen zakje chips toastjes met verschillende salades verschillende drankjes zoals sapjes prik bier wijn.. ga ook regelmatig rond met lekkers als ik verder niemand meer verwacht gaat alles zo de tafel op en mag iedereen die er nog is vrij pakken wat ze willen.. als ik alleen overdag verjaardag hou heb ik alleen taart en een vleesschaal en een knabbeltje tussendoor op tafel.. meer heb ik dan ook geen zin in om te maken. als ik op verjaardag ga zie ik ook meteen of ze er zin in hadden of niet.. ;-P
Hier taart, daarna chips, nootjes, stokbrood met beleg. Het is een verjaardag, geen restaurant. Ik verbaas me erover dat alles steeds uitgebreider moet..
Van alles, van een heerlijk kaasje met worst tot bladerdeeghapjes. Afgelopen weekend een verjaardag gehad, de meeste kwamen rond 16 uur en dan hebben we niet zoveel hapjes. De bbq is vrij snel aan gegaan en hebben lekker uitgebreid gebbqed met vrienden en familie. Van vlees tot salades en fruit. Heerlijk.
Ik maak ook meestal wel wat lekkere hapjes maar zo hebben we ook elk jaar een gecombineerde verjaardag met cake, boterkoek en chocolaatjes op tafel. Er word dan wel uitgebreid gekookt hoor maar ik heb dan altijd zo iets van cake, ja lekker, maar niet alleen cake en geen taart
Wij vieren verjaardagen vrij uitgebreid vooral die van onze dochter. Een sweet table voor de kids.. Taart, cupcakes, cake pops, snoepjes en chips etc. Kaas, worst, rauwkost, gevulde eitjes en meerdere hapjes. Er wordt gekookt, meestal moro met kip en salade. Voor de kinderen poffertjes/patat.
Een vriendin van mij is ook zo TS, ja hun feestje, vind het verder niet storend. Hier beginnen we meestal met zoet (taart en staan wat snoepjes/baklava/nootjes/fruitspiesjes/gevulde dadels) En later zetten we de hartige dingen op tafel en dit is vanalles. Laatst tijdens een feestje had ik: - 2 soorten soepen - brood en tapanade/kruidenboter - Spiesjes kaas/worst/tomaat - Zelf gemaakte saucijzen, tonijn en knakbroodjes. - Salade schotels met o.a. couscous, aardappel en pasta salade. - Tonijnwraps - Broodjes vijg/geitenkaas/rucola. Kortom vanalles. Ik maak veel soorten hapjes, maar niet overdreven grote hoeveelheden. Heb (gelukkig) nooit te kort, maar zit achteraf niet met heel veel eten, geef ook altijd een deel mee.
Het is denk ik ook afhankelijk van hoe lang je de verjaardag viert. Wij vieren dus alleen de kinderverjaardag, die beginnen rond 15.00/15.30 uur, dan is er taart en drinken (van alles wat non-alcoholisch en alcoholisch) en om ca. 17.00 uur beginnen we met de BBQ aan steken en hebben we vaak ook (pasta)salade, soep etc. en rond 19.00/19.30 uur is de party wel afgelopen (langer trekt mijn dochter echt niet). Ik ben van mening dat het dan een beetje teveel van het goede zou worden als ik in die tussentijd ook nog allerlei hapjes op tafel zou zetten.
Tja... wat zal ik zeggen... ik ben zelf van het extreem veel aanbieden, dus vind ik het lastig vergelijken. Maar zoals je het aangeeft erg weinig idd... echter eet onze visite ook altijd 's avonds bij ons, dus er is een overvloed aan eten. Even een korte opsomming van de laatste verjaardag: -Gevulde champignons -twee visschotels (zelf gemaakt met o.a. zalm, haring, Hollandse garnalen en vissalades) -5 verschillende Franse kazen -salades , -kippenvleugeltjes -stokbrood -mozzarella op een stokje met tomaat en basilicum -gehaktballetjes -diverse worsten -chips/nootjes/kaasblokjes -taart (uiteraard ) Even uit mijn blote hoofd wat ik heb geserveerd, ben ongetwijfeld wat vergeten. Krijg er ook honger van
Wij vieren onze verjaardag aankomend weekend. Vanaf 11:00 /16:00 uur. Hebben dan 1 taart en daarnaast verschillende koeken/chocolade. Lunch bolletjes met een bak soep Als hapjes wortels, komkommers, paprika (gaat meestal het snelste op) Stokbrood met brie, humus, en nog iets te smeren. Chip met dip en nootjes/zoute stickjes. Gevulde champignons. Wraps met sla, roomkaas en paprika.
bij ons en de rest van de familie is het vaak standaard: - 2-3 soorten blokjes kaas - taart - leverworst - gelderse worst - augurk met boterhammenworst - bowl - tukkies - chips - borrelnootjes mn tantes hebben dan vaak nog wat dingen als: - crackertje met ei, zalm, brie enz. - olijven en radijsjes op een prikkertje.
Ik heb vaak van alles op tafel staan. Heb er een hekel aan als mijn bezoek met honger naar huis gaat. Hou liever over. En ik koop meestal spul wat houdbaar is of al uit de vriezer komt. Mini pizza's Bladerdeeghapjes Bittergarnituur Nootjes Kipspiesjes Gehaktballetjes Chips
Ik heb ook eens zo de verjaardag gevierd. Het is wel zo makkelijk. Maar goed hoogzwanger en manlief die amper thuis was ivm hoogseizoen werk. vorig jaar juist geen taart (onze bakster werd geopereerd) maar gewoon wat koeken ed neergelegd. Een paar bakjes chips en zoutjes. Maar dan wel weer een bbq met alles erop en aan
Voor de kinderen hun verjaardag pak ik uitgebreid uit. Kinderchampagne Een mooie door een bedrijf gemaakte 3d taart. Kinderhapjes zoals komkommer, worst, kaas, zelfgemaakte worstenbroodjes en chippies en popcorn. Allerlei soorten drinken Ijsjes Voor de volwassenen heb ik t standaard kaas/worst/groente blad met dipsaus middenin. Uiteraard ook taart. Lekkere wijntjes. Veel zelfgemaakte hapjes zoals bosbessencakejes, mini quiche'jes, mini loempia'tjes. En daarna gaan we met 'de harde kern' barbecue-en
Ligt eraan. Afgelopen keer alleen wat familie en beste grienden vanaf 1600 uur. Taart, olijven chips nootjes etc op tafel en om 18.00 uur soep met broodjes en stokbrood. Als het smiddags is dat op tafel en nog wat kleine hapjes. Maar alleen omdat het hoort want ik zelf geef er niks om. Ik hoef ook niet allerlei hapjes bij mensen te hebben.
De laatste keer had ik geen taart, maar allemaal kleine gebakjes neergezet. Verder wat verschillende nootjes, m&m's, spiesjes met mozzarella, basilicum en tomaatje, komkommerschijfjes, kipspiesjes en grillworst. Voor familie die van verder komt, had ik ook bolletjes met ham of kaas tussen de middag. Nu moet ik zeggen dat we laatst een verjaardag hadden waar alleen maar gezond (komkommertjes, tomaatjes e.d.) op tafel kwam. Dat vond ik nu raar. Waar was het bakje chippies?!
Gisteren toevallig verjaardag gevierd van dochter. Was van 14.00 tot 17.00 uur. Ik wilde niet teveel kopen want ik gooi vaak veel weg maar ik had gisteren: Grote slagroomtaart met dora plaatje chips apart nog zakjes chips voor de kindjes Nootjes komkommer cherry tomaatjes toastjes met 3 soorten salades Zoute stokjes Worst Volgens mij was dat het. Dat is voor mijn doen weinig.. Maar het was een korte verjaardag. Al was dochter blij dat het klaar was want ze was kapot. Een uur voor het afgelopen was kwam ze naar me toe en vroeg ze of we niet naar huis konden gaan (we vierde het in de tuin van mijn ouders) hahhahahahaaha
Wij koken altijd echt voor iedereen. Ik vind hapjes leuk als aperitief, maar niet voor de hele middag. Hier dus eerst hapjes, dan iets van hoofdgerecht en dan koffie en dessert. (Wij nodigen ook altijd maar maximaal een 8-tal mensen uit. Meer directe familie hebben we simpelweg niet.) Als hapjes meestal iets warm gemaakt - kleine pizzaatjes of iets van bladerdeeghapje - en daarnaast kerstomaten, wortelen, ... met cocktailsaus. Soms chips of zoute stokjes erbij. Niet té veel want er komt daarna dus nog eten. Van hoofdschotel varieert het. Soms zelfgemaakte pizza, soms pasta met 2 sauzen, maar ik heb ook wel es gewoon de gourmet aangezet. Taart eet niemand hier eigenlijk echt graag, dus meestal is 't dessert ijscrème of tiramisu ofzo. De rest van de familie meestal ongeveer soortgelijk. Al is 't bij mijn zus meestal geen warm eten, maar zelf te smeren broodjes met beleg.