Oh je bedoelt mijn onbespoten dille/bieslookdip, mijn wraps met rucola-uit-eigen-tuin en mijn salade met mijn zelfopgekweekte kropsla/spinazie en veldsla? Met dressing van griekse yoghurt-eigengekweekte bieslook/peterselie/dille? Wat je ook serveert...wijn en bier gaan toch altijd het hardst.
Mijn oma slaat alles... Daar moesten we met nieuwjaar met zijn allen (zeker 8 personen meen ik) 1 saucijzenbroodje delen. Hahaha... De blik van mijn man op zo'n moment is echt lachwekkend. Je hoort nog net zijn maag niet knorren. Hier merken we vooral verschil in het soort hapjes... Bij de familie van mijn man is alles vooral veel en dan de standaard kant en klare dingen (partysnacks, chips), bij mijn familie is alles precies tot op de persoon uitgeteld en krijg je vaak wat 'luxere' zelfgemaakte hapjes zoals (mozzarella met tomaat, meloen met ham).
Hier op alle feesten standaard: Kaasballen Pikaballetje (pikante gehaktballetjes) Pastei met tonijn Pastei met kaas "Bitterbal" maar dan op z'n Antilliaans, dus of met bakkeljauw of met gehakt en dan pikant Mini corndogs Verder gewoon chips/popcorn voor kinderen Vaak 2 soorten taart, 1 met drank en 1 zonder, zelfgemaakt. Dus ja... Een hoop, maar het zijn ook altijd enorme feesten
Ik ben ook niet zo van het uitgebreide, mede omdat ik het nogal 'raar' vind dat mensen altijd lijken te komen om zich vol te stoppen, doe dat maar thuis. Je komt voor de gezelligheid, lijkt mij. Zelf ben ik ook geen grote 'eter' bij hapjes op een verjaardag, dus misschien dat ik er daardoor ook niet zo'n moeite voor doe. Er is wel altijd chips, nootjes, frisdrank en genoeg bier. Soms wel en soms niet maak ik nog een schaal met kaas, worst en komkommer. Liefs,
Mijn schoonmoeder slaat altijd de plank mis. Die heeft het een keer gepresteerd om aardappelkroketten te serveren als hapje 😏 Maar die doet ook nooit veel toastjes met brie en 3 bakjes salade en wat cherry tomaatjes. Thats iT... Dit wad letterlijk afgelopen zaterdag.
Het heeft bij mij niets met vol stoppen te maken, maar met iets bijzonders voor mijn gasten willen doen. En vind het gastvrij. Komt ook omdat ik koken erg leuk vind.
Ik heb het wel vaker meegemaakt op verjaardagen, dus ik vind het niet vreemd. Wat iets gangbaarder is, in mijn omgeving, is een tafel met stokbrood/toasjes, salades, kaasjes, olijfjes en groentesnacks. En dan heb je nog wat uizonderingen, die veel zelfgemaakte hapjes serveren. Die zijn wel in de minderheid.
Dan kan ik het beter begrijpen, ik kan prima koken, maar zou het niet erg vinden als het níet meer nodig is. Oh, en ik heb dit 'verschil' met mijn man ook, hoor. Die vind het ook altijd veel leuker om iets op tafel te zetten, terwijl het van mij allemaal niet hoeft. Liefs,
Mijn vader is daar zo'n perfect voorbeeld van. Echt een eh..vreetzak zeg maar. Als wij aan hem vragen hoe iets was zegt hij:" ja het was leuk! Ze hadden dit... en dit...oja en ook dit!" Haha, cultuurtje in onze familie.
Niemand heeft het toch over volvreten..maar ja ik vind lekker eten bij een feestje/verjaardag passen. Hoeven geen ongezonde vette dingen te zijn hoor, maar gewoon gezellig met zn allen eten.
Ik vind het vooral vreemd om éérst taart te doen en dan af te komen met zoute hapjes, pizza, ... Hier is mij toch mijn hele leven ingepeperd "taart is een dessert, eerst het zoute gedeelte en daarna pas zoet".
Wij maken een simpel deeg (500 gram patentbloem, 1 zakje bakpoeder, 6 zakjes vanillesuiker, eetlepel suiker, 2 eetlepels margarine en melk naar behoefte) Vervolgens kleine balletjes maken, dun uitrollen, vullen met mengsel van: gebakken tonijn (uit blik op water), peper, ketjap, paprika, eventueel rozijntjes, mag niet papperig zijn, maar echt droog. Andere kruiden naar smaak is ook prima, wat je zelf lekker vindt! Pasteitjes dicht maken en dan bakken in olie (frituren). Tada: Antilliaanse pastei
Taart doen wij bij de koffie/thee als mensen binnenkomen. Daarna fris met hapjes en als laatste een bak chips/nootjes of wat warme hapjes. in de zomer gaan we meer voor bowl.
Als we de verjaardag van onze zoon vieren doen we in de ochtend de familie en de buurt. We beginnen met koffie en taart,daarbij iets van cakejes,chocolade en bonbons... Gezien het tijdstip is er geen behoefte aan snacks,wel maak ik rond lunch tijd broodjes knakworst,ham-kaas en soep. In de middag komt de vrienden groep met kinderen,laten dat zo ongeveer 14 volwassenen zijn en 15 kinderen zoiets. Dan ook koffie met gebak en kleine zoete dingetjes. Daarna chips,nootjes,wortel en komkommer,fruit spiesjes,stokbrood met brie,toastjes met div smeersels,worst en kaas en warme worstenbroodjes. De middag doen we meestal van 14:00 tot 17:00. Er zijn nog veel kleine kinderen in de groep dus hoeft het ook geen uren te duren. Daarna is het fijn als iedereen weg is en alles is opgeruimd
Hier min. 2/4 soorten taart die ik zelf maak . Verder wat diverse chips, spekjes(inhouse grapje) ��, groente met dipje, stokbrood / toast met salades. En dat was het wel. Extra taart kan altijd gepakt /gevraagd. Ben geen restaurant en als je trek hebt of het is etenstijd lunch/ diner zal ik/ mijn man altijd vragen of we iets kunnen maken of ze pakken het zelf, ja dat lees je goed pakken het zelf. 7 van de 10 keer lopen ze zelf naar de keuken. Ik rol nl. Over iedereen zijn tenen met de rolstoel als het druk is en mijn man loopt al overal voor te zorgen. Dus onze vrienden en familie helpen overal mee en daar ben ik erg blij mee.
Maak je dat allemaal zelf? Mijn hemel dan mag ik wel een week vakantie opnemen als ik dat moet doen Knap hoor!