Hapjes verjaardag

Discussion in 'De lounge' started by Nemo, Jun 16, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik ben binnenkort jarig en wil nu de visite eens wat anders voorschotelen dan chips en blokjes kaas of mochou met ham
    Iemand nog recepten ?
    Ik ben zelf vegetarisch dus als iemand ook nog een vegetarisch recept heeft zou dit helemaal toppie zijn (hoeft niet perse hoor)
     
  2. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,615
    0
    0
    Roosendaal
    Bladerdeeghapjes. Je kunt het bladerdeeg door 4-en doen om kleine hapjes te maken. Vullen met een beetje kaas of een knakworstje.
     
  3. chiesa

    chiesa Fanatiek lid

    Mar 4, 2006
    2,533
    0
    0
    Buitenlands winkeltje met hapjes proberen? Dat is echt wat anders :D

    Succes
     
  4. shelde

    shelde Fanatiek lid

    May 1, 2006
    2,816
    0
    0
    Schijfjes komkommer met zalm of tonijnsalade. Dit is vooral lekker als het warm weer is.

    En toastjes met zelfgemaakte salades...
     
  5. Diddl

    Diddl Fanatiek lid

    Jan 13, 2006
    3,907
    0
    0
    Fryslan
    meloen met spek erom
     
  6. Mirna

    Mirna Bekend lid

    May 6, 2005
    908
    0
    0
    Portugese tonijnsalade,
    lekker op stokbrood of gewoon op een bordje :p
    Nodig:
    2 blikken tonijn (naturel, even losmaken met een vork)
    groene paprika (in reepjes)
    ui (in ringen of halve ringen)
    olijfolie (2 of 3 eetlepels)
    citroensap (1 eetlepel)
    peper
    zout

    Hussel alles door elkaar en laat het een uurtje staan in de koelkast met wat folie eroverheen.
    Eet smakelijk!
     
  7. Inky

    Inky Fanatiek lid

    May 12, 2006
    3,195
    0
    0
    Leerkracht
    je kan op internet naar koude tapas zoeken dan heb je zeker succes.
    Ik heb een tapas boek en daar staan veeeel lekkere dingen in.
    Succes
     
  8. Pientje

    Pientje Fanatiek lid

    Apr 17, 2006
    4,086
    0
    0
    stay-at-home-mom!!
    Noord-Holland
    wij maken altijd gevulde eieren.
    gevulde cherrytomaatjes met zelfgemaakte tonijnsalade is ook lekker.
    Of ham/kipfilet met asperges.
    En we doen meestal ook zalmtoastjes met zelfgemaakte dressing,die zijn altijd zo op.

    eet je ook geen vis?

    groetjes Pientje
     
  9. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik eet zelf ook geen vis
     
  10. djara

    djara Fanatiek lid

    Apr 12, 2005
    2,675
    0
    36
    begeleidster
    makkum (fr)

    mmmm, klinkt erg lekker!!!!
     
  11. Kiz

    Kiz Bekend lid

    Nov 21, 2005
    973
    0
    0
    Ik zag dat iemand schreef over bladerdeeg. Wat wij op het werk vaak maken (met kinderen, maar volwassenen zijn er ook dol op!) is ook met bladerdeeg en kaas. Heel simpel, zo klaar en echt lekker!

    Pak een plakje bladerdaag, leg het vol met plakjes kaas(meestal passen er zo'n 3 plakjes kaas op, als je ze zelf snijd van een blok kaas, anders kan een voorgesneden plak al voldoende zijn). Leg daar boven op een plak bladerdeeg. Ook daarop komt weer een laagje kaas. Daarop nogmaals een plak bladerdeeg, en de laatste laag worde weer kaas.
    Rol het geheel dan op (als een worst) en snijdt daar dunne plakjes van. Leg die dunne plakjes op een ovenplaat met bakpapier (zo blijft je plaat schoon), en leg de plakjes gewoon op hun kant (maw ze hoeven niet rechtop te staan). Zorg wel voor voldoende ruimte tussen 2 plakjes in, want ze 'groeien' in de oven. Maak er natuurlijk zoveel als je wil (ik snij van zo'n 'worst' meestal 8 a 10 plakjes, dus uit een pakje bladerdeeg van 10, gaan zeker 25 hapjes), en bak ze dan in een voorverwarmde oven (225 graden) bruin (in ongeveer 15 a 20 minuten, hangt een beetje af van de oven).
    Wij maken ditzelfde recept ook met jam ipv kaas(bladerdeeg insmeren met een laagje jam) en zelfs met chocopasta! Maar ik denk dat jij op zoek bent naar hartige hapjes.

    Wat misschien wel een tip is: kijk eens of je op kindersites leuke kinderkookrecepten kan vinden. Vaak heel simpel, zo klaar, maar wel lekker!
     
  12. elfje

    elfje Fanatiek lid

    Mar 11, 2006
    1,964
    0
    0
    op een sate prikker een half cherrie tomaatje, dan een stukje mozerella, dan een blaadje basilicum, en dan de andere helft van het cherrie tomaatje!
    ziet er leuk uit...
    veel succes!
    liefs elfje
     
  13. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    Nov 20, 2005
    8,645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Je kan bij de Xenos potten sweet peppers kopen. Dan kun je daarin een kruidenkaasje stoppen. Heb ik ook wel eens gedaan en viel erg goed!

    Of gewoon een bak olijfjes erbij zetten!
     
  14. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik denk dat ik ff naar tapas ga zoeken. Dan kun je vast wel allerlei verschillende maken. Is er wat naar ieders zin.

    Deze heb ik al eens eerder gemaakt.
    Is echt super lekker

    1 bakje kerstomaatjes
    2 zoetzure augurkjes
    100 gram geraspte oude kaas
    4 eetlepels mayonaise
    2 theelepels scherpe mosterd
    1 sjalotje
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Hol de tomaatjes uit en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de vulling. Hak de augurkjes heel fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Meng de geraspte kaas, mayonaise, mosterd en bieslook goed door elkaar. Vul nu de tomaatjes met dit mengsel. Zet ze op een mooie schaal, versierd met wat slablaadjes en bestrooi de tomaatjes met de fijngehakte peterselie.
    Een heerlijk hapje en heel goed voor te bereiden.
     
  15. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    Jun 3, 2006
    16,265
    1
    0
    Ik heb dit jaar voor het eerst voor catering gekozen omdat ik geen tijd had om iets klaar te maken en ik kan zeggen...ik wil nooit meer iets anders. Heb een koud tapasbuffet voor 15 personen besteld en het zelf opgehaald, was voor minder dan 100 euro klaar en iedereen heeft er van genoten. Ik weet niet waar je in Fryslân woont, maar ik heb het gekocht bij Basarz in Groningen.
     
  16. Annelies

    Annelies Niet meer actief

    van die pannekoekjes waar je wraps mee maakt... insmeren met kruidenboter(dun laagje) beleggen met gerookte zalmplakjes. stevig oprollen en aan kleine stukjes snijden! heerlijk! (alleen niet goed als je zwanger bent)
     
  17. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    Nov 24, 2005
    4,063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
  18. Boterkoek

    Boterkoek Bekend lid

    Apr 19, 2006
    818
    0
    16
    Wat ik erg lekker vind, is spinaziebladerdeeg hapjes!

    Je koopt een pak diepvriesspinazie in blokjes, ei, bladerdeeg, sesamzaad en feta.

    Leg een paar blokjes spinazie en feta in een blaadje bladerdeeg. Druk het dicht. Kluts een ei, en strijk het over het bladerdeeg heen. Strooi er dan sesamzaadjes overheen. Even bakken, en klaar! Heerlijk!
     
  19. toerist18

    toerist18 VIP lid

    Oct 23, 2005
    8,317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    komkommer en wortels, of een fruitsalade
    of frisse salade er bij zetten met bordjes.
     
  20. Butterfly

    Butterfly Bekend lid

    Mar 13, 2006
    979
    0
    0
    komkommer schillen, door de helft snijden (horizontaal) en het middelste eruit halen. Dit vullen met kruidenkaas! Daarna de halve komkommer in stukjes snijden.

    Lekkur!
     

Share This Page