Hallo, Ik heb net sla gegeten (voorverpakt, gesneden uit de koeling). Nu rook het al een beetje tijdens het openen van de verpakking, maar de sla zag er zo nog fris uit. Tijdens het eten had ik toch een sla blaadje dat niet goed smaakte en ook nog 1 die duidelijk niet goed meer was. (Sla was nog niet over de datum). Hoe groot is het risico dat ik hiermee een listeria kan oplopen?
Hoi, Ik kan je helaas niet vertellen hoe groot het risico is. Ik kan je wel vertellen dat de besmettingskans heel klein is. hoever ben je zwanger? Groeten Evelien
Weet nog niet zeker of ik zwanger ben, zit nu midden in een ivf traject. Vandaar dat ik al wel voorzichtig ben. Nog een vraagje, was net op visite en heb daar een krab van een kat gehad. Was echt pijnlijk + vinger is wat stijf en warm daardoor. Nu heb ik laatst gelezen dat je ook op die manier toxoplasmose kan krijgen, hoeveel kans is daarop en wat zijn evt de eerste verschijnselen.
Hallo, Door het krabben van een kat kan je geen toxoplasmose krijgen, dat is een fabel, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Groetjes Ineke