Voor de gene in antwerpen er is in grand bazaar een winkel.met biologische honing.. Inderdaad.niet te vergelijken met de honing uit de supermarkt het is wel vrij prijzig voor een pot.
Ik heb honing op de kinderboerderij gekocht van een imker maar ik proef echt niet heeeeeeel veel verschil met die van de supermarkt
Rijstroop ken ik niet. Ook heel natuurlijk gok ik? Wij hebben vaak honing van het project wat ongeveer achter ons huis zit. Uit je eigen stad, een landbouwproject wat zelf groente verbouwd midde in de stad. En door heel Rotterdam staan bijenkorven op hoge gebouwen en daar winnen ze honing uit. Erg lekker en ook verschillende honing, proef je goed het verschil in!
Het blijft inderdaad suiker, maar er zit verschil tussen suiker en suiker. De meeste honing is voor een groot deel inderdaad gewone suiker. Maar het zit hem ook in de glycemische waarde. Oerzoet/palmsuiker/speltstroop/enz. hebben een (veel) lagere waarde hiervan waardoor je minder last hebt van een "sugar crash" En daarbij dus minder last van vreetbuien. Althans... dat is wat men zegt
Nu ben ik niet van het fruit. Toch leek deze mij erg lekker (wilde hem even delen met jullie) Kidsproof: Havermoutpap met gebakken banaan - Uit Paulines Keuken
Weet iemand vanaf welke leeftijd een kind havermout mag hebben? Mijn dochter wordt bijna 1 jaar en wil haar ook havermout laten eten in de ochtend.
Hier staat vanaf 10 maanden dat het kan. Mijn dochter is twee en een half en eet altijd wat hapjes van mij mee. Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Schema - Voedselintroductieschema vanaf zes maanden
Mijn dochter eet sinds ze een jaar is meermalen per week havermout als ontbijt. Ze vindt het heel lekker.
Als je honing direct van een imker zou kunnen krijgen scheelt het al een hoop! 90% van de honing uit de supermarkt is namelijk nog bewerkt waardoor er nog meer slechte stoffen in zitten.
Havermout met kokosmelk en kokosschaafsel maak ik weleens, erg lekker. Ik probeer wel wat te variëren, bijv. met de vanillemelk van Alpro en cacaonibs. Of met havermelk en kaneel, ook zo lekker!
Ik ben er zelf ook mee bezig, gebruik eigenlijk zo min mogelijk suiker in welke vorm dan ook. In m'n koffie gebruik ik vloeibare stevia. Blijft lastig omdat je zoveel verschillende dingen leest. Dit kwam ik ook tegen over gezonde suikers. Van Radar. 'Gezonde' suikers met een verdachte bijsmaak » Detail » Uitzending » Radar
En dan weer een reactie daar op.. Heb ik toch meer mee. Gezonde suikers: echt zo ongezond? Een reactie op Tros Radar. : Voeding en gezondheid aHealthylife.nl
Ik gebruik regelmatig kokosbloesemsuiker en palmsuiker. Ik zie het als een verschil tussen wit brood ( witte suiker) en volkorenbrood (palm-kokosbloesemsuiker). Palm en kokosbloesemsuiker hebben beide wel een iets andere smaak dan witte suiker. Ik vind het wat karamel achtig smaken. Laatst gevulde speculaas gemaakt met kokospalmsuiker (zo heet het wat ik gekocht bij bij onze ah, dus of het kokosbloesemsuiker of palmsuiker is geen idee) en het smaakte heerlijk maar wel wat kruidiger. Ik zou zeggen probeer het uit. Het heeft overigens net zo veel calorieën als witte suiker dus wees er spaarzaam mee .
@lotuss, het blijft lastig! Wat de blogger wel terecht zegt, soms moet je het zelf gewoon uitvinden. Ik heb besloten nu ahornsiroop te gebruiken. Een heel klein beetje dan, eens zien of dat wat is.