Voor de kids in groep 2/3 het werkboekje 'zo in de zoo' van kinnheim uitgeverij. Dochter vindt hem fantastisch, het is wat lezen, met cijfers maar ook echt de verbreding /verdieping in over dieren en de wereld. Aanrader!
Dochter al voor de derde dag op rij bijna niet naar school te krijgen. Maandag kwam ze 'ziek' uit school, gister na schooltijd was ze 'ziek' (mama ik ben weer misselijk...) maar wel lekkers willen eten. De jongste had in de vakantie al gezegd dat hij niet naar school zou gaan. De week voor de vakantie was hij ziek, hele vakantie hangerig door de antibiotica en nu huilerig, boos en dwars omdat hij weer naar school moet. De oudste gaat wel met plezier maar komt onvoldaan uit school omdat ze niks nieuws leren. De schooladviezen zijn gegeven en het doet er ook niet meer toe voor hem, het is echt de laatste maanden doorkomen en vervelen. Ik heb de neiging om ze allemaal een dagje thuis te houden en lekker naar een museum te gaan. Las net dit: Gratis dag in Natuurmuseum Fryslân groot succes - Natuurmuseum Fryslân (natuurmuseumfryslan.nl) Leuke exposities en een echt T-rex skelet 3 grote dinofans hier thuis...
Ik snap je helemaal en zou het ook doen. Soms hebben ze gewoon een spijbeldag nodig. Hier is dochter weer ochtendje naar school, wegbrengen ging redelijk dus benieuwd wat ze straks zegt.
Nadat ik dit postte, bedacht ik me: mijn kinderen zullen helemaal enthousiast er over gaan vertellen de volgende dag op school Ben naar de directie gestapt met de vraag of ik ze binnenkort een keer om 12u mag ophalen voor een museumbezoek, en dat mag
Ze kwam huilend uit school vanwege iets maar had verder wel een fijne ochtend gehad. Er was iets nieuws met woorden geweest. Benieuwd hoe lang het leuk blijft
Vandaag gesprek gehad over de oudste. (Sinds december groep 5) Hij doet het goed in de klas, laat steeds meer een ontspannen houding zien. Scoorde over t algemeen gemiddeld groep 5 niveau (Cito’s afgenomen toen hij een maand in groep 5 zat) Dus mooie basis om mee te starten. Blijkt wel wat vluchtgedrag te laten zien ipv hulp vragen. Ik was alleen wel lichtelijk gefrustreerd dat beide juffen het verslag van de orthopedagoog niet hebben gekregen bij de overdracht en ook niet op de hoogte zijn gebracht van zijn emotionele toestand thuis, terwijl dat de grootste reden van de overstap naar groep 5 was.
Oooh het zou ook eens een keer goed gaan qua overdracht dan vraag jeje soms toch waarom je al die gesprekken voert... zucht! Fijn dat je zoon wel op zijn plek lijkt te zitten!
Zoon vertelde tussen neus en lippen door dat hij nu werkt in rekenboek gr 7 ( 8 zit in gr 6, voor de mensen die net als ik niet van elk persoon weet welk kind waar zit en hoe oud ze zijn)
Die is ook over een jaar klaar met de basisschool. Hebben jullie ook tussenjaren in de buurt? Wordt tijd om de mogelijkheden eens te onderzoeken.
Zelfs zo goed, we kwamen om iets over 2 weg bij de orthopedagoog, school duurt tot half 3. Hij wilde heel graag nog naar school. Dus gauw voor de laatste 20 min op school afgezet. Kind blij. Ik dacht, ik zet hem thuis af en haal de jongste daarna op. Hahaha. Maar goed teken.
We hebben nog 2 schooljaren. De opendagen zijn hier in de buurt het afgelopen jaar in ieder geval ergens na de zomer. We hebben ons aangemeld voor de nieuwsbrief. Ze hebben een tussenjaar maar dan moeten er voldoende kinderen zijn. Ook is het niet op dezelfde plek als de andere jaren. Dat jaar is ook niet af te leggen met de bus. Dat moeten we dus goed uitzoeken.
Gaat deze school hem genoeg kunnen bieden om hem die twee jaar ook bezig te houden? Op dit tempo is hij al veel eerder door groep 8 stof heen namelijk. Als ze hem wel van alles kunnen aanbieden is dat natuurlijk ook prima, maar het moet niet zo zijn dat hij dan in de brugklas weer er tegenaan loopt dat alles al beheerst is. Maar het zou wel mooi zijn als ze de twee (en half) jaar vol kunnen krijgen. Ik vind het maar lastig allemaal. Ik zie nu dat het even genoeg is voor m’n zoon, maar ik weet ook dat dit maar tijdelijk gaat zijn.
Ik heb werkelijk geen idee wat ze dan in gr 8 gaan doen. Heb school er ook niet over gehoord dat ze dat gingen doen. Het voordeel van de hb school is dat elk kind op niveau werkt en ze per kind een "normaal" traject loopt, verrijkt, compact. Hij doet alles op het hoogste niveau dus verrijkt en compact. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat ze hem in gr 8 wat aan kunnen bieden. Hij is niet de eerste die er vlotter doorheen is. In zijn klas zijn er geloof ik nu 3 kinderen die ook net in gr 7 boek zijn begonnen. Tenminste dat zei onze knul. Wat je zegt hadden we eerder ook. Nu is het even goed maar wat dan. In ons geval was het voordeel minder dan een half schooljaar. Daarna bergafwaarts vandaar dat school zei dat ze handelingsonbewaam zijn. Gelukkig maar anders hadden we veel meer moeite moeten doen om van school te wisselen.
He bah, altijd naar als ze huilend uit school komen, maar gelukkig om iets anders. Fijn dat ze alsnog een fijne ochtend heeft gehad, wellicht het idee dat ze iets nieuws heeft geleerd? Vandaag kwam mijn jongste (voor het eerst) enthousiast uit school. Hij vertelde over dat de juf een proefje had gedaan met een fles cola en mentos (legde ook helemaal uit hoe dat moest, mentos in de dop en snel er weer op etc).
Oh jeetje, die gaat hard dan zeg. Wel fijn dan dat hij op die hb school zit. Neem toch aan dat ze vaker met dat bijltje hakken... Weet dat hier op school (geen officiële hb school) er in groep 8 bijvoorbeeld spaans, engels, frans en wiskunde wordt geboden. Is er zoiets misschien ook mogelijk?
Ik blijf het lastig vinden te bepalen waar we nou goed aan doen voor dochter (5,5, groep 2, een dag per week groep 3 van combi 3,4,5). Cognitief zit ze in de middenbouw helemaal op haar plek. Is lekker bezig met grote getallen, keersommen, lezen (al haat ze dat haha) en allerlei leuke projecten. Ze neemt haar werkjes mee naar groep 2 en lijkt daar nu ook wat meer ‘aan’ te staan. Kiest dan in groep 2 wel vaker voor makkelijke werkjes, borduren of kralenplank, maar dat is ook helemaal oké want ze zien dat ze verder cognitief wel meer gevoed wordt. Het lastige vind ik alleen dat ze met die ene dag niet echt aansluiting vindt in de groep. Er is een meisje waar ze het continu over heeft, die zit in groep 4, met wie ik een speelafspraakje wil maken (maar dat komt vooralsnog niet echt van de grond) maar verder... Dit resulteert er ook in dat afscheid nemen 's ochtends heel moeilijk is. Ze vindt het zo spannend en je ziet haar wat verloren zijn in die groep. Ergens denk ik dat helemaal overstappen dat sociale stuk makkelijker zou maken, ze kan het sociaal wel aan denk ik. Maar ja...Dochter wil ook heel erg graag in haar eigen kleuterklas blijven en niet helemaal over naar de middenbouw. Ze is daar heel stellig in. Ze heeft bij de kleuters ook wel wat vriendinnen en ze is gesteld op de juffen, dus ik snap het ook en dat willen we haar niet afnemen. We hebben nog geen terugkoppeling gehad van de juffen over hoe zij het vinden gaan sinds ze ook naar de middenbouw gaat en wat hun ideeen zijn (al weet ik dat ze niet happig zijn op versnellen bij kleuters) dus dat moeten we ook maar afwachten, maar merk dat het me wel bezighoudt. Die vrijdagen zijn het afscheid echt niet leuk, omdat ik weet dat ze daar sociaal de aansluiting mist. De andere dagen is het afscheid niet leuk, omdat ik weet dat ze daar cognitief de aansluiting mist...