Ov is geen optie want de bus stopt daar niet in de buurt. Fietsen is sneller. En eerlijk ik vind hem op de fiets een prettiger idee dan in het openbaar vervoer
Dat zou ik ook wel een dingetje vinden… Mijn tienjarige moet ruim 5km fietsen en dat fietsen we tot nog toe (gedeeltelijk) mee. Als het straks weer goed licht is ‘s ochtends (dan is ze inmiddels ook 11) mag ze het alleen doen, vast oefenen voor de middelbare. 11 km is best een stuk…en 10 nog best jong.
., Het is maar een heel klein stukje door de stad. Verder over rustige autoluwe wegen/fietspaden. Geen hele drukke kruisingen. En we weten het nu bijna een jaar van te voren dus we kunnen hem er op voorbereiden. Het is een ding maar ik vertrouw hem er wel mee
Ik vind kruisingen spannend, maar de donkere polderwegen hier vind ik misschien nog wel spannender. ze is niet zo groot en dan door het pikkedonker waar geen huizen staan ed…liever niet.
Oh, dat is wel een flink eind fietsen. Mijn zoon zat 13 km verderop op school. Bracht en haalde hem meestal met de auto of mijn man en die reed dan door naar zijn werk en soms nam hij de bus naar huis. Die ging maar eens per uur, reed nogal om en daar moest hij vanaf school een minuut of 5 naartoe lopen. Toen was hij ook 10 toen hij alleen met de bus ging. Alleen gaat dat niet zo makkelijk als er helemaal geen bus in de buurt komt of geen handige verbinding heeft.
Schooltijden zijn er op aangepast. Van 845-1445. Dus kan altijd met licht fietsen. Scheelt denk ik ook dat mijn man en ik allebei op een boerderij opgegroeid zijn en zelf ook altijd alles moesten fietsen. Ik fietste met 9 altijd al die 5,5km alleen. Brengen met de auto gaat echt niet. We hebben nog 4 kinderen die naar school moeten. Bovendien werkt man op 45 min rijden en begint altijd heel vroeg dus ook geen optie dat hij hem brengt. Maar hij wil deze kans graag grijpen, wij staan er achter en school ook. Wij moeten hem dat vertrouwen gewoon geven. En veel oefenen dit jaar
Dat scheelt inderdaad. Mijn dochter begint om 8.00u. Prima, toch? Het kan ook gewoon. Ik ken meer kinderen die jong ver moeten fietsen, soms met een elektrische fiets (tegenwoordig helemaal in ). Soms is het niet anders.
Precies het is niet anders. Het is een jaartje eerder dan gepland maar ik denk dat hij het er zo naar zijn zin gaat hebben met alle nieuwe uitdagingen dat hij het fietsen echt voor lief neemt
Alle kinderen die van verder weg komen hebben hier vaak een degelijke elektrische fiets met automatische verlichting. Sommig kinderen hebben daarnaast nog een band of iets om (wat hardlopers ook hebben van die lampjes). Met een fiets ben je vaak sneller en flexibeler dan met het OV. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt.
Donderdag heeft man een gesprek gehad met de juf van zoon 1 en IBer. Het kwam erop neer dat zijn klas (groep 5) achterloopt en een inhaalslag moet gaan maken, maar doordat hij voorloopt hij met een aantal lessen kan de juf hem dus niet meer helpen. Er is nu besloten dat hij vanaf volgende week met rekenen naar groep 6 gaat om mee te doen en met begrijpend lezen en Engelse les naar groep 7. Hij vond dat zelf stom, maar gaat het nu wel doen zei hij.... Dinsdag gesprek met een hb centrum, ben heel benieuwd hoe dat gaat... Tijdens gesprek over zoon 1 haalde IBer ook al aan dat ze zoon 2 ook al die kant op ziet gaan.. hij vertelde vanavond dat hij al de zon aanpak leest... en ook met rekenen had de juf hem al verrijking gegeven!
Klopt, daarom ben ik erg benieuwd naar het gesprek wat we dinsdag met de hb school hebben. Want voor nu kan het voor school een uitkomst zijn, maar voor hem zelf een zijn toekomst natuurlijk niet! Ze zien me al aan komen bij de aanmelding op een andere school! "dit is J, emotioneel zit hij in groep5 met rekenen in 6 en taal in 7 heeft u een plekje voor hem?
Ik denk dat dat niet zo vreemd is in een hb klas. Mijn oudste dochter ging 2 keer versneld eind groep 7 naar een hb klas. Emotioneel zat ze natuurlijk veel lager en ze had aardig wat hiaten. Omdat ze er emotioneel echt niet aan toe was om met 10 naar de middelbare school te gaan heeft ze daar nog 2 jaar gezeten. Officieel heeft ze groep 7 over gedaan zodat ze dat jaar geen eindcito hoefde te maken. Ze deden daar veel niet- reguliere dingen, wat maakte dat ze die extra tijd kon doen. Al denk ik dat zonder haar emotionele pakket; ptss, faalangst, niet kunnen doorzetten etc, ze die tijd niet vol had kunnen maken. Nadeel was wel dat ze daardoor zich weer kapot verveelde op de middelbare want ze had uiteindelijk een Cito-score 550 in groep 8 en de eerste vwo is heel veel herhaling van de basisschool. Op Frans na had ze het eerste jaar achteraf gezien makkelijk over kunnen slaan en ze is uiteindelijk alsnog vastgelopen met een bore-out.
Ja, het ligt er aan of hij daarna hb-onderwijs gaat doen of niet, al kunnen andere scholen daar soms ook wel mee omgaan en sommige scholen met hb-onderwijs juist niet. Maar binnen klassen waarbij iedereen hb is, zitten kinderen die enorm uiteen kunnen lopen in de ontwikkeling op verschillende vlakken. Vaak zijn ze wel gewend om daarmee om te gaan. Bijzonder ook dat zijn klas zo achterloopt, waar ligt dat aan, slecht onderwijs?
Raar van de huidige school om nuet verdervre kijken naar jullue knul want in gr 6 en 7 kan hij zich juist weer vervelen.aan de andere kant als de rest zo achterloopt snap ik dat zecals reguliere school niet veel meer kunnen bieden. Overigens een hb school kijkt volgens mij nergens meer van op. Hier doen ze ook verschillende lessen op verschillende niveaus.
Daar kan enorm verschillen inderdaad. De eerste hb school waar mijn oudste dochter op zat kon daar helemaal niet mee om gaan. De jongste zit nu op een ‘reguliere’ school met gepersonaliseerd onderwijs en daar kunnen ze juist goed met die verschillen om gaan.