Dat denk ik idd ook. Als je de basis hebt kan je daar altijd op terugvallen. Is haptonomie misschien niet iets voor je? Zomaar een ingeving hoor. Fijn dat Yvon je steunt, kan je veel aan hebben
Voltijd studeren is voor mij geen optie. Haptonomie kan ik ook eens meer over op gaan zoeken inderdaad.
Verbredend ben ik het met je eens, maar het zijn de verdiepende minors waar ik over praat. En er is duidelijk uitgelegd dat het gericht is op kinderen vanaf twaalf jaar en volwassenen. Je volgt vier minors GGZ om je GGZ certificaat te halen en daarna ga je ook nog eens verbreden. Dan heeft pedagogiek ineens weinig met peda te maken haha. Wat grappig, je voorbeeld over psychopathologie. Wij hebben over vier weken een tentamen ontwikkelingspsychopathologie. Als dat geen mooi woord voor galgje is! Dees: Nog even een toevoeging op een eerdere post: Ik vond de toelatingstest heel goed te doen. Ik heb hem dan weliswaar voor de pabo gedaan en dat was alleen maar taal en rekenen. Deze verkorte hbo kan ik doen door mijn propedeuse van de pabo. Ik zou het leuk vinden als je het echt gaat doen!
Zoeken, zoeken, haha. Inderdaad past haptotherapie misschien meer bij de alternatieve kant die ik op wil. Zoek, zoek
Dit kreeg ik terug van de School of Life: Hallo Desiree, Dank je wel voor je interesse in School of Life. België is inderdaad ver weg voor een wekelijkse cursus, maar er komen wel studenten vanuit heel Nederland, dus afhankelijk van waar je woont is het misschien wel te doen. Je zou eventueel een cursus kunnen volgen van een dag om te zien hoeveel reistijd je kwijt bent en of je dat wekelijks zou kunnen volhouden. Vanaf het tweede jaar is de opleiding twee wekelijks, dus dat scheelt wellicht. We zullen je zsm op de hoogte houden van de cursusdata. We geven geen diploma's af op HBO niveau; We hebben daar van af gezien omdat wij ons als (nieuwe tijds)school niet in het strenge keurslijf van traditionele wetten willen voegen. Dat zou een beperking vormen voor ons curriculum. Wel geven we bij goed afstuderen een certificaat af en het gereedschap om je als afgestudeerde te kunnen inschrijven bij een beroepsvereniging, waardoor je een erkende status kan krijgen als natuurgeneeskundig therapeut. Op dit moment zul je daar wel tijdens of na de opleiding externe bijscholing voor moeten volgen (anatomie, fysiologie en pathologie op HBO niveau). Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons uiteraard ook altijd nog bellen.
Ooh, heb je een HBO opleiding voor nodig. Ik heb in Nederland en Belgie info gevraagd over de opleiding.
HBO opleiding of niveau..? Is bij deze opleiding ook niet een soort toelatingstoets? Het schijnt wel een pittige opleiding te zijn, je moet ook behoorlijk met jezelf aan het werk op geestelijk gebied zeg maar. Ik heb me er ook ooit in verdiept maar vond mezelf nog te jong, broekies moeten zo'n opleiding niet gaan doen
Poeh, de dilemma's zijn groot en veel Optie: - In februari starten met 2 jarige voltijd master. Krijg studiefinanciering en eventueel een lening erbij als het nodig is. Ga dan dus eerst niet aan het werk. - Eerst aan het werk (begin 5 januari) en in september minder uren aanvragen en alsnog voltijd studeren (lijkt me heel zwaar gezien de aard van mijn baan) - In september starten met voltijd en eerst afwachten hoe de baan bevalt, dus niet in februari beginnen wat wel weer een half jaar scheelt dat ik dus later begin met de studie. - In deeltijd studeren naast baan maar dan er 4 jaar over doen ipv 2 en geen stufi ontvangen - eh eh eh.. volgens mij zijn er nog meer opties Speelt ook nog mee: we willen graag nog een poging doen voor een brusje voor onze dochter, en werken en studeren en zwanger zijn/kind krijgen met nog een kleine lijkt me vragen om een burn-out. Wat jullie? Dees, hoe sta jij daar tegenover betreft je eigen situatie?
Ik ben nu 5e jaars ( en dit is ook mijn laatste jaar) Ik vind het met Isabella best wel zwaar. Ik ben dan ook gestopt met werken ( ik heb ook mijn stufi stopgezet) Dus even krap leven. Ik studeer nu elke avond en twee a drie dagen in de week. Ik moet namelijk mijn scriptie af hebben. Het is druk, maar te doen.
Welke studie doe je als ik vragen mag? En de scriptie is zwaar idd.. Vond ik op mijn HBO opleiding ook, komt zoveel bij kijken!
Hm, tsja, ook wij gaan voor een brusje in 2009. Maar ik ga de studie ook niet meteen deze maand oppakken. Eerst goed rondkijken en informeren en zeker weten wat ik wil. Wat ik voor de toekomst wil weet ik nu wel alleen durf ik het niet zomaar aan om die opleidingen te volgen en dan geen officieel papier te hebben. Wel kan je je aanmelden bij verschillende dingen en ben je dan wel erkend natuur therapeut maar ik vind het eng. Yvon heeft het ook gedaan hoor, 3 opleidingen en ze is erkend therapeute met een eigen praktijk dus het kan wel maar ik moet er dan wel van kunnen leven en dat is dus een punt, krijg je voldoende klantjes
Ik ben ook (eindelijk) mijn HBO-scriptie aan het schrijven.. het ging eerst allemaal goed, maar door toestanden de laatste tijd (ziekte, gestolen auto) ligt de afstudeerplanning behoorlijk op z'n gat. En ik kan af en toe ook wel een schop onder mijn achterste gebruiken... het is het enige wat ik nog moet doen en dan heb ik mijn HBO-papiertje op zak. Ik heb mijn HBO ook in deeltijd gedaan, maar ik had toen nog geen kinderen en partner, dus dat is toch wel anders. Wel werkte ik 32/36 uur per week.Ik vond de opleiding (Communicatie) ook niet echt supermoeilijk en omdat andere studenten in hetzelfde schuitje zitten, motiveer je elkaar wel.