Mijn man deed even boodschappen en heeft een eend gehaald voor de kerst , leek hem wel lekker. Tja leuk maar wat moet ik in hemelsnaam met een eend (en ik kan alleen maar hopen dat er geen zakjes met ingewanden in zitten zoals in die kippen) Ga maar eens flink googlenen maar als iemand van jullie ervaring/ ideeen heeft hoe een eend te bereiden dan hoor ik het graag.
Ik kan je niet helpen. Zou ook echt niet weten wat je nu met een eend moet. Maar ik vind het wel lachwekkend. Die mannen ook!
hahahahaha is het een hele eend? want eendenborst is wel erg lekker lekker als voorgerecht in een salade...huid in kerven en lekker op de huid bakken, mjammm
ow leuk. mijn schoonvader vertelde vanmorgen net een verhaal over iemand die vroeger een eend had geslacht, in de soep had gedaan en zijn ballen er vergeten was uit te halen. eet smakelijk hahaha. geen idee wat je met een eend moet. lust het niet vind het te vet
ruilen?? Ben dol op eend, maar vind meestal niks anders dan eendeborstfilet. Even googlen en ik weet zeker dat je er iets geweldigs van kan maken. Gooi het bijvoorbeeld op de oosterse toer en laat die chinesen maar eens zien wat koken is en maak er een peking eend van. Volgens mij heeft de franse keuken ook best een aantal lekkere ideeen voor eend. Nee, ik zou me wel weten te maken met A. J. Kwak, beter dan een kalkoen.
Oeh eend....hmmm ik zou het heerlijk vinden om het te lusten, ik vind het helaas naar lever smaken, heel apart. Misschien kun je het bereiden zoals een hele kip? met de kont vol vulling?
Nu gehaald en met Kerst pas eten? Of ga je het dan pas ophalen ofzo? Of even proefkoken nu? Ik vind aanbraden en dan in de oven heeeeeeeeerlijk! Lekker winters sausje erbij of een dikke jus....jammieee!!!
Nee hij heeft een diepvries geval gescoord (zoals hij het zelf noemt) bij de Liddle. Een hele eend dus. Denk dat ik hem maar ga vullen en dan in de oven stop. Heb hem gisteren verteld dat ik het best wil maken maar dan wel met een bijgeleverd recept . Ook leuk is dat hij 1 eend haalt voor 6 volwassenen en 2 kinderen Maar goed als we het in buffet vorm doen en ik maak er nog wat dingentjes bij zal het wel niet opvallen.
Hahaha vind het wel grappig,echt mannen. Ik heb van die van mij nog konijn in de vriezer liggen, weet ook niet wat ik er mee moet. Ik lust het niet net zoals eend vind ik ook niet lekker. Dus konijn gaat met de kerst naar schoonouders (we eten daar en schoonma maakt altijd veel soorten vlees) mag hij het daar opeten.
Borsten eraf (met vel!) en braden als biefstuk en de rest gebruik ik altijd voor een heerlijk portugees recept: arroz de pato (google er maar op voor nederlandstalige recepten)
@Pluk: heb je topic maar weer even naar boven gehengeld, want ik was heel benieuwd wat er van die eend is geworden
De eend is door man gevuld met verse ananas en cranberrie's en toen dik 2 uur de oven ingegaan. Iedereen heeft een stuk gehad en het smaakte best lekker (nadat we het vette velletje hadden verwijderd), onze zoon vond het zo lekker dat hij steeds terug ging om nog een stukje te "pikken" En net zoals bij een diepvrieskip zaten er van die lekkere zakjes in met daarin het nekje, hartje, niertjes
Ik zie dit topic nu pas. Fijn dat het lekker was. Maaaaar.. ik dacht eerst dat het om een auto ging hahaha.