Ons zoontje heeft darmproblemen,hij heeft een poliep gehad vorig jaar en nog steeds heeft hij bloed bij zijn ontlasting. We lopen al bij een kinderarts. Nou heb k me verdiept in poliepen en ik las dat het eten van vlees de kans op poliepen vergroot. Nu wil ik dus een tijd vegetarisch gaan eten (wel vis overigens). Mijn man wil wel vlees blijven eten,mij maakt het niet zoveel uit. Nu vraag ik me dus af hoe de vegetariers hier dat doen met kinderen,waar vind ik makkelijke recepten,geven jullie nog extra multivitamines vanwege vitB tekort of maken jullie veel recepten met bonen? Probeer een beetje wegwijs te worden. En als iemand een leuk favo recept heeft waar kinderen ook gek op zijn dan zou ik die graag van jullie krijgen alvast bedankt voor het meedenken!
ik ben niet vegetarisch maar kinderen zijn dol op pompoen en daar kan je ontzettend veel lekkere dingen mee maken kijk op ah.nl bijv maar eens en zoeken op pompoen. sowieso staan daar ook lekkere vegetarische recepten op.
Dankje! ik heb ooit eens pompoen gegeten en vond het geen succes,maar dat is alweer een jaar of 10 geleden dus ga ik het gewoon weer eens proberen!
Wat ontzettend vervelend dat je zoontje zo'n last heeft van zijn darmen. Wij zijn niet volledig vegetarisch, maar eten heel weinig vlees. Zoals met alles verschilt het natuurlijk sterk per kind wat ze lekker vinden. Mijn dochter is momenteel gek op 'balletjes', dwz de viskrokantjes van de AH en falafel. We eten 1x per week soep en dat is vaak op basis van een erwt of peulvrucht, lekker stevig. Op brood eten we vaak humus (kikkererwt) en verschillende notenpasta's (pinda, amandel en sesam) zo komen wij en zij al snel aan veel voedingsstoffen. Succes met je zoektocht!
Wij zijn strikte vegetariers (vlees noch vis ) en voeden onze kinderen ook zo op. Ten eerste zijn er vleesvervangers waar B12 en ijzer in zit, die kan je gerust aanbieden (wij eten quorn en tofu, bijvoorbeeld). Je hoeft niet altijd een vleesvervanger te nemen, want je hoeft ook niet elke dag vlees te eten. Onze dochter eet donker brood en roggebrood (ijzer/vezels), we eten regelmatig gerechten met peulvruchten (erwten of bonen) en geven haar af en toe een gebakken eitje (omega3). Ze eet daarnaast ook graag fruit, zowel gedroogd als vers. In gedroogd fruit zit ook veel goeds, zoals abrikozen of rozijntjes (zie Is gedroogd fruit een verstandige keuze? - voeding - GezondheidsNet). En ze eet veel kaas (eiwitten en ze is een kaasjunkie). Onze dochter is kerngezond en stevig, we hebben bepaald niet het idee dat ze vlees mist in haar dieet. Mocht dat wel zo zijn en dit niet op te lossen zijn zonder vlees, dan zouden we biologisch scharrelvlees geven af en toe. Dan nog maar opzoeken hoe ik het moet klaarmaken, dat is rustig 12 jaar geleden
Hier een gemengd gezin; Ik eet geen vlees/vis/gevogelte Vriend eet wél vlees/vis/gevolgelte Zoontje eet gevogelte en vis. Ik ben een overtuigde vegetariër, heb dit nooit van m'n vriend verwacht (al weiger ik rood vlees/gehakt/etc klaar te maken-als hij dat wil doet hij het lekker zelf ((Doet hij toch niet )) )dus ik maak voor hem en mijn zoontje wel vis en kip/kalkoen. Maar m'n zoontje krijgt evengoed enkele keren per week een vegetarische burger of een eitje etc. Eigenlijk zou ik in jouw geval beginnen met eerst wat af te bouwen, van vlees naar gevogelte/vis. Is veel zachter voor de darmen! (en zo ook voor jouw gemoedsrust ivm de B12) Verder zorg je gewoon voor een gevariëerd voedselpatroon; afwisselen, gezonde keuzes, voldoende zuivel. Recepten hoef je eigenlijk niet te veranderen hoor, gewoon het vlees met iets anders vervangen en idd misschien iets meer peulvruchten toevoegen.
Dat is idd een goed idee,het is inderdaad dat vlees moeilijker verteerbaar is. Maar dat verbreed de horizon als ook kip makkelijker verteerbaarder is. Ben al aan het rondkijken op ah recepten online,heb al aardig wat gevonden!
Ik ben vega opgevoed maar eet al 20 jaar vlees. Mager biologisch scharrelvlees, geen varken (alleen af en toe magere spekreepjes!). Ik geloof niet dat vlees direct de oorzaak is van poliepvorming in de darmen. Wel is een goede darmwerking en darmflora van belang voor een goed darmmilieu, daarvoor zijn vezels en probiotica van belang. Vlees bevat hormonen (tenzij bio) en vooral varkensvlees is vet. Ik heb een darmaandoening en kan niet tegen veel vlees en en al helemaal niet tegen vet vlees. Teveel dierlijk vet dat vindt een darm niet leuk, maar ik denk niet dat jouw kindje teveel spek en worst en ander vet vlees eet? Teveel melk is ook niet goed. Wij eten veel volkorengranen en verse groente en fruit en een weinig vlees; 5 a 6 dagen per week zo'n 80 gram per persoon. Ons zoontje houdt niet van vlees en dat vind ik helemaal prima. Hij heeft een hoog hb van 8! Wat voornamelijk belangrijk is in vlees zijn de eiwitten, het ijzer en de vit. B12. Kan je allemaal met gemak halen uit zuivel, volkorengranen, peulvuchten, zuidvruchten, noten, eieren en soja. De dagen dat wij vega eten, kook ik met kaas, noten of peulvruchten. Ei en soja eten wij niet. Een maaltijdsalade met andijvie, wortel, appel, cashewnoten en kaas. Lekkere chili sin carne met zilvervliesrijst! Een notenballetje of kaasplak. Gewokte spruitjes met hazelnoten. Gierstschotel met gehakte noten en kaas. Rucolasalade met peer en blauwschimmelkaas. Je mist het vlees niet eens!
Hier ook een semi-vegetarier. Mijn man eet wel alles, ik alleen vis en kip en mijn dochtertje krijgt dit ook. Ik ben absoluut geen voorstander van rood vlees en dit krijgt zij dan ook niet. En veel mensen denken dat rood vlees niet goed doorbakken vlees is, maar rood vlees is alle soorten vlees, behalve gevogeltje en vis. Ontzettend slecht. In ovenschotels waar gehakt in "hoort" doe ik altijd vegetarisch gehakt, vanavond bijvoorbeeld ook weer door de macaroni. Je proeft het verschil niet eens, behalve dat het niet zo zwaar op de maag valt als echt vlees. Verder heb je mega veel lekkere vleesloze varianten zoals kaasburgers, vegetarische smeerpaté, vegetarische kipkerriesalade voor op brood, etc. Wij eten verder veel noten, bonen, kaas en eieren en maak regelmatig een heerlijke witlofschotel met pijnboompitten en brie in plaats van de bekende ham en kaas. Zoek eens op kooksites naar vegetarisch en je vind echt de lekkerste recepten! Succes
Nee vlees is niet de oorzaak van die poliep,verstopping waarschijnlijk,hij eet verder wel gezond,donkerbruin brood,volkorenpasta,veel fruit en zoveel mogelijk groente,daarnaast krijgt hij ook een zakje movicolon om zn ontlasting dun te houden. Het is een moeilijke eter en eet alleen groente als er een stukje vlees bij zit,daardoor eet hij best veel vlees. ik ga dat dus vervangen door kip en vis of idd noten (is hij gek op) ik krijg er alleen bij hem geen sla en blauwschimmelkaas in dus moet een hoop gaan verstoppen!
@zogelukkig; Hoe geef jij je kind probiotica? zo`n flesje actimel bijv? Mag dat al op zo`n jonge leeftijd?
Mijn zoontje kan ook heel moeilijk poepen en krijgt 2 soorten laxeeermiddelen en moet om de 2,5 dag een zetpil om te poepen. Wij vinden dit allemaal heel erg naar, maar volgens de ka is dit echt nodig omdat het niet goed is dat ontlasting hard wordt en lang in de darmen blijft zitten. Mijn zoontje eet ook niet goed genoeg groente vind ik. Wel eet hij graag komkommer en rauwe paprika en cherrytomaatjes. En een snackbakje met hazelnoten, cashews, amandelen en rozijntjes! Je kan vis proberen, mijn zoontje rilt ervan! Gelukkig is hij gek op kaas. Hij zou het liefst nog meer kaas eten, maar kaas is ook zout he?
Nee, heel hoog gedoseerd met een pil van Solgar. Ik draai de capsule open en strooi het poeder over de cruesli. In zo'n flesje yoghurt zitten 10 miljoen bacterieen van 1 stam en zo'n pil bevat 5 miljard bacterieen van 4 stammen! Ik geef hem al probiotica vanaf dat hij 1 maand oud was. Bel maar eens met Solgar en vertel je verhaal; ze geven goed en eerlijk advies!
ja kaas is zout maar je hebt ook kaas met minder zout (maaslander bv) Mijn zoon eet liever geen groente en al helemaal geen rauwkost. Paprika is super gezond dus zou hem lekker volproppen met paprika moeilijk hè dat gedoe met eten....
Ah ja joh... en ik ben zelf altijd zo lekker bezig met lekkere gezonde groentjes enzo! Bij zoon is niet warm eten/avondeten een beetje spiegisch. Hij heeft zoveel last gehad van zijn darmen de eerste twee jaar en dan vooral 's nachts. Sliep niet door, wou altijd veel drinken in de nacht. Altijd: "buikje zeer". Heeft jouw zoontje dat ook? Zijn ontlasting is wel soepel en nooit hard. De ka wil wsl verder onderzoek doen waarom het er niet uit komt.
zo wat rot zeg... mijn vriendin is vegatarisch en haar kids eten ook vegatarisch (al van jongs af aan willen ze geen vlees... prutten de stukjes vlees tussen het eten uit ) zij eet veel tofu en van die vegatarische balletjes. Dan eet ze bijvoorbeeld gewoon chicken tonicht maar in plaats van chicken doet ze tofu. Hopelijk heb je er wat aan
. Dat is sneu als hij ook echt buikpijn heeft! Mijn zoontje heeft geen klachten verder alleen zit er bijna altijd een beetje bloed bij zijn ontlasting, vorig jaar dacht ik dat hij een aambei had maar het bleek een poliep te zijn, ik heb zelf het idee dat er nog een poliep zit maar aangezien hij geen buikpijn heeft willen ze het niet verder onderzoeken aangezien het dan een operatie wordt. Nou heb net bij c1000 vis gehaald, maak ik vnvnd met volkoren pasta en ik heb actimel gehaald dus ik ben goed op weg