knoflooksaus maken

Discussie in 'De lounge' gestart door lizab, 3 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Hmm.

    Ik wil zelf knoflooksaus maken.

    Wat is de goede manier?

    mayo, zure room, bieslook en natuurlijk knoflook, suiker, zout en peper?

    Of zit ik nu helemaal verkeerd?
     
  2. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ik maak altijd deze:

    - 2 delen zure room en/of creme fraiche
    - 2 delen yoghurt mayo
    - scheutje citroensap
    - eetlepel candarel poeder, of andere zoetstof
    - peper en zout
    - knoflook naar smaak
    - peterselie

    Is echt heerlijk zoet-zuur !
     
  3. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    thnx!

    Met peterselie dus.

    Ga hem uitproberen. Klinkt prima!
     
  4. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Mayonaise, knoflook (vers), knoflookpoeder, bieslook. Beetje aanlengen met water.
    En smullen maar. De snelste, lekkerste en makkelijkste manier.
     
  5. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Met peterselie vind ik hem net iets te zoetig worden. Maar dat is mijn smaak.
    En smaken verschillen he :)
     
  6. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ja het is inderdaad wat je smaak is. Die van mij is lekker fris door de zure room. En door de citroensap en candarell heeft het een aparte smaak. Vind eigenlijk alle maniere wel lekker.
     
  7. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    voor een grote bak;

    2 kleine kuipjes zure room
    6 flinke etl mayo naar keuze
    gedroogde peterselie
    6 flinke tenen knoflook.

    Zure room en mayo mengen,
    knoflook persen en erdoor roeren
    peterselie erdoor en klaar!
     
  8. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.817
    4.057
    113
    ongeklopte slagroom, mayo, knoflook (vers), bieslook (vers).
    Hoeveelheden doe ik altijd op gevoel dus kan ik niet zeggen.
     
  9. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    pot yofresh
    halfvolle yoghurt (1/4 liter}
    flinke bol knoflook uitgeperst

    poedersuiker
    peterselie
    (doe altijd op gevoel en smaak, dus tussendoor steeds ff proeven)

    alles met de mixer door elkaar kloppen en je heb heerlijke knoflooksaus
     
  10. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Als ik de makkelijke versie doe dan pak een pakje Paturain, deze meng ik met een pakje creme fresh, daar doe ik verse knoflook, sambal, zout, peper en citroen sap in en die laat ik dan altijd een nachtje goed trekken zodat de knoflook saus heeeeeeeerlijk op smaak is
     
  11. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    griekse/turkse yoghurt
    mayonaise
    verse knoflook ongeveer 6 grote tenen
    verse peterselie
    honing

    de hoeveelheden doe ik op het gevoel
     
  12. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Meiden bedankt!

    Ik heb het eerste recept gemaakt, echter wel met een beetje suiker ipv candarel.

    Hij was heerlijk!

    Hier kan wat mij betreft een slotje op.
     

Deel Deze Pagina