Hallo, Je hebt van die kleine hamblokjes in de koeling in de supermarkt die je door gerechten kan doen, maar zouden die vooraf al gekookt zijn of zijn die nog rauw? Vaak zijn ze vrij lang houdbaar. Moet je ze alleen verwarmen (kant en klaar) of eerst uitgebreid een halfuur koken (rauw). Ik dacht namelijk dat deze al klaar zijn en alleen verwarmt hoeven te worden, maar nou twijfel ik. Er staat op de verpakking slagerskwaliteit en ze zitten in een plastic verpakking, ben zo bang dat het rauw was en heb het maar 10 minuten of iets langer gekookt (in de soep). Weten jullie het?
Ham is eigenlijk nooit rauw wanneer je t eet! ook "rauwe ham" is niet rauw, hoe stom het ook klinkt We kunnen geen rauw varkensvlees eten eigenlijk want dat is altijd gevaarlijk ivm met bacterieen ook als je dus niet zwanger bent! vandaar dat er altijd iets mee gedaan is.. Rauwe ham is geloof ik gerookt of iets dergelijks.. Dus dat mag je idd zonder problemen eten
Ik weet wel dat je het gewoon mag eten, maar mijn vraag is meer of je het eerst goed moet doorkoken net als ander vlees of rood vlees of is het van tevoren al gekookt, zodat je het gelijk kunt eten? Ik heb het overigens een minuut of 10 gekookt, dus zal dan wel goed wezen zeker?
Zoals Saskia1979 al aangeeft is het gewoon net als ham dat je op je brood doet. Dat kook je ook niet van te voren en kwak je gewoon zo op je brood. Dat geldt voor die hamblokjes dus ook. Het is niet rauw (zoals bijv. kipfilets of gehakt ofzo), dus waarom denk je dat je het zou moeten koken?