Help: 2 kerstgerechten in de oven

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaDeluxe5, 21 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    26 sep 2014
    1.304
    0
    0
    Wie heeft de gouden tip :)

    Met kerst kook ik voor een aantal vrienden.

    2 van deze gerechten moeten dus in de oven.

    - Aardappelquiches en de rollade, beide op een andere temperatuur en de rollade langer dan de quiches. (45 min en 30 min)

    Ik heb helaas maar 1 oven... het zou wel boven elkaar kunnen, maar ik ben dan bang dat de een de warmte tegen houdt, voor de ander en dus mijn gerechten mislukken. Wie heeft de oplossing.
     
  2. tresje

    tresje Fanatiek lid

    13 jun 2011
    2.414
    0
    36
    Rollade niet in de oven maar gewoon braden??
     
  3. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    26 sep 2014
    1.304
    0
    0
    Dat gaat niet, het fornuis is bezet door de stoofperen, aardappeltjes, gepaneerde rosbieflapjes en varkenshaasspiesjes met appel :D :cool:
     
  4. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.151
    3.027
    113
    Nederland
    Rollade overdag doen en savonds alleen opwarmen? Zo ga ik hrt doen moet ook 2 dingen in de oven maken
     
  5. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Waarom stoofperen op het fornuis? Kun je toch vooraf maken? En dan de rollade op het vuur.

    Of de aardappeltjes in de oven...
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Stoofperen kunnen prima dag van te voren (lekkerder zelfs vind ik). Dan heb je weer een gaspit vrij. De rollade in de middag al aanbakken en even opzetten. Vuur uit en s'avonds verder bereiden. Dan proef je ook de kruiden beter vind ik zelf.
    stoofperen is dan kwestie van even opwarmen en dat is zo gedaan.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Rollade sochtends al maken, en dan savonds de laatste 10 minuten bij de quiches in de oven
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Haha ja dat wilde ik ook zeggen.
    Alleen quiche een dag van te voren (dan is ie ook lekkerder)
     
  9. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Stoofperen ook van te voren idd.
    Kun je morgen al doen en dan in een wekpot zetten.
     
  10. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Stoofpeertjes maak ik ook dinsdag voor de kerst, dan zijn ze nog heerlijk vind ik!
     
  11. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    26 sep 2014
    1.304
    0
    0
    Dank jullie wel! Ik heb de oplossing

    een leenoventje :D

    Bedankt voor het meedenken en iedereen een fijne kerst!
     

Deel Deze Pagina