Hoe kun je het verschil merken of je baby honger heeft of darmkrampen heeft? Ik heb het idee dat mijn baby honger heeft maar soms weet ik het ook ff niet meer. Ik had de hongerige baby voeding gekocht maar toen ik die deed gebruiken kreeg hij super veel krampen (althans dat denk ik). Toen ik dacht dat hij krampen had kon ik hem op geen enkele manier troosten. Als ik denk dat hij honger heeft dan is hij meestal wel ff stil als ik mijn vinger of speen in zijn mond stop. Hoe kan ik het verschil goed zien? Kun de baby ook krampen krijgen 2 uur na de voeding of zou hij ze dan toch echt al eerder moeten hebben?
Hier kreg ze krampen juist 2 uur na de voeding. Het moet eerst naar de darmen toe, dat duurt wel even. Als je kindje gelijk na de voeding begint te huilen, zou ik eerder denken aan reflux.
Tijdens krampjes kan je het idee hebben dat hij honger heeft omdat hij gaat zuigen/smakken.. Tenminste dat deed mijne.. Soms kwam hrt een half uur na de voeding, soms 1.5 uur.. Zuigen is overigens rustgevend voor een baby, waarschijnlijk zal hij daarom ook veel "willen" drinken.. Teveel drinken kan ook krampjes veroorzaken.. gebruik je dr brown flesjes?
Krampen tijdens en meteen na de voeding kan ook, juist tijdens het drinken gaan de darmen flink werken om plaats te maken voor nieuwe voeding. Eigenlijk kunnen krampen dus altijd voorkomen.
Hier kwamen krampen stipt 2 uur na voeding (maar zl had ook kma). Ik had in die periode ook moeite met het herkennen van honger of krampen. Uiteindelijk kon ik het herkennen doordat bij krampen hij wild met z'n beentjes ging spartelen en ze steeds optrok, ook kwam het gekrijs in vlagen. Bij honger was dat continu en zonder beengespartel. Ook werd hij bij krampen rustig van een speentje, terwijl bij honger hij er 2 seconden genoegen mee nam en daarna woest werd. En als ik het echt niet wist hield ik de klok in de gaten, als het minder dan ongeveer 3 uur geleden was ging ik uit van krampen.
Hier konden we het echt voelen als ze krampjes had, hele buikje borrelen, vaak overstrekte ze zich dan een beetje, bewoog erg met haar beentjes... Even de speen geven kan helpen, de zuigreflex stimuleert ook de stoelgang! En lekker met de beentjes 'fietsen', heen en weer lopen en beetje schudden/wiebelen hielpen hier ook Hoe oud is je baby?
Ik zou eens een simpel dagboeken bijhouden met tijden van slapen, voeden, huilen en poepen. Na een paar dagen zie je misschien een patroon. Het kan ook zijn dat je kindje bijvoorbeeld in de middag sneller honger krijgt dan in de ochtend. En het is echt niet gek dat je aan je kindje niet kan zien wat er is. Dat komt vanzelf als ze wat ouder worden en je signalen beter herkent en de krampjes als stoorzender hopelijk voorbij zijn.
En ik zou juist niet gaan proberen met andere voeding. Misschien helpt baby in een droomritme? Daarin wordt ook aandacht besteedt aan krampjes, onrust en huilen.
Hier was het verschil dat het huilen van krampjes echt krijsen was en kwam met vlagen die ongeveer even lang duurde (met of zonder speen maakte niet uit, huilen begon ook met speen). Bij honger huilt hij door aan een stuk, hapt naar mijn vinger en reageert even op de speen, zuigt, realiseert dat er niks uit komt en huilt verder. Het huilen is niet het krijsen zoals de krampjes. Dan keek het wel of hij geslacht werd Ook stopt hij bij honger in de 'eet'-positie of als hij zijn slabber om krijgt. Bij kramp gaat hij door met huilen. Kane kreeg ook 2 uur na zijn voeding kramp. We zijn toen dr. Brown flessen gaan gebruiken en geen krampjes meer! Een hele verademing
Bedankt voor jullie reacties. Mijn zoontje is 3 weken oud. Ik geef hem sinds een week sab simplex tegen de krampjes en ik gebruik sinds de geboorte de flesjes van dr brown. Vandaag heeft hij veel last van krampjes. Hij huilt dan zo hard dat hij helemaal rood wordt en dat je hem niet meer hoort huilen omdat ie zo hard huilt. Echt super zielig. Er is dan ook niks dat helpt en dat vind ik super zielig. Op het CB hadden ze aangegeven dat ik wellicht die voeding voor krampjes kon gebruiken maar ja aangezien ik in 2 weken tijd al de gewone en de hongerige voeding had gebruikt wilde ik ff niet meer switchen. Ik vind het nog steeds wel lastig wanneer hij nu honger heeft of krampen want zodra ik hem een fles geef is het altijd over. Ik probeer er wel echt 3 uur tussen te laten want anders krijgt hij veel te veel melk.
Krampjes horen erbij, gaan vanzelf weg. Wat hier hielp was rondlopen, badje, met beentjes fietsen.. Het was heftig en kon soms wel meejanken maar je kan er helaas vrij weinig aan doen. Rood aanlopen, benen optrekken, overstuur zijn zijn typisch voor krampjes. Lange uithalen huilen, smakken lijkt meer op honger. Maar eerlijk waar, ik kan nog steeds moeilijk huiltjes onderscheiden hoor
Dat ze de fles pakken bij kramp klopt de kraamzorg zei dat hier al meteen. Blijkbaar verzacht dat de krampjes op dat moment waardoor ze graag willen drinken bij kramp , maar daarna komt het dan 3 keer zo hard terug.
Als je kindje niet te zwaar is zou ik me niet zo druk maken over te veel melk. Het ene kindje heeft meer voeding nodig dan het andere. Die regel over maximaal een liter bleek ook een verzonnen verhaal...
Hou even in de gaten dat het geen kma is. Mijn zoontje z'n enige symptomen waren extreem heftige krampen en daarom heb ik veel te laat (bij 16 weken en pas bij 20 weken de juiste voeding gevonden) aan de bel getrokken. Hoop natuurlijk dat jouw zoontje geen kma heeft, maar ik baal nog steeds zo erg dat ik het te lang op zijn beloop gelaten heb, dat ik dit iig even wilde vermelden
Ik heb het gelezen, maar het is nergens op gebaseerd. Lees de NCJ richtlijn maar eens. Die 'regel' staat er puur om aansprakelijkheid af te wentelen. Niet dat ik zo weg ben van het CB, maar de kinderarts daar bevestigt het ook.
Dat heeft te maken met de eiwitten die in het melkpoeder zitten, niet met de hoeveelheid water die je eraan toevoegt De max van 30 schepjes p/d aan melkpoeder is wél belangrijk. Kijk uit met overvoeden, want daarmee kun je ook krampjes veroorzaken: ze gaan meer willen drinken om de pijn te verlichten - je geeft de kleine meer voeding - ze gaan hard groeien - ze moeten daardoor meer drinken - zwaardere belasting van de darmen. Hetzelfde geldt met wisselen van voeding en het geven van Fortevoeding. Krampjes zijn te herkennen als aanvallen... ze beginnen heel erg hard te trappelen met de beentjes, zijn even helemaal ontroostbaar en daarna is het weer over. Kort daarna begint het weer. De kleintjes kunnen helemaal in elkaar krimpen daardoor. Verder borrelt het buikje en laten ze dan veel scheetjes.
Quote: Omdat per kind het ritme en de hoeveelheid voeding verschillend kunnen zijn, zal de JGZ advies op maat geven. Er zijn geen minimale of maximale hoeveelheden vastgesteld: er is geen wetenschappelijk bewijs voor de van oudsher aanbevolen maximale hoeveelheid van een liter. https://www.ncj.nl/richtlijnen/jgzrichtlijnenwebsite/details-richtlijn/?richtlijn=4&rlpag=526