Help: cake met spikkels

Discussion in 'De lounge' started by wwrr, Dec 20, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    May 14, 2013
    1,280
    448
    83
    Dames, ik heb een spoed vraagje. We hebben hier net een cake gebakken met bloem dat over de datum was (bleek later) en met walnoten, eieren, olie, suiker en bakpoeder. De cake kwam uit de oven met zwarte spikkels, alsof er een bak maan zaadjes doorheen zat. Dat was dus niet zo. Wat kan dat zijn? Beestjes in het meel? Die zwart worden tijdens het bakken? Of ben ik nu heel paranoïde ?
     
  2. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    Feb 1, 2015
    8,121
    5,041
    113
    Female
    Het kan meelmijt zijn..
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb geen idee. Maar cake met spikkels die er niet in horen gooi ik weg:roflmao:
     
    Paardenbloem and Ysabella like this.
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,186
    35,873
    113
    Jep... die zou bij mij ook absoluut weggaan.
     
    tuc likes this.
  5. duitshollandsmeisje

    Sep 18, 2018
    5,597
    7,396
    113
    Female
    Kokkin
    Duitsland
    aaaaargh omg haha wat naar:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao: ik zou hem gelijk weg smijten hahaha iiieeeh
     
  6. Rylie

    Rylie VIP lid

    Jun 14, 2010
    5,757
    490
    83
    Female
    Patissier
    Noord Brabant
    Weggooien. Waarschijnlijk meelmijt
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    En ik hoef niet te weten waarom het er op zit:roflmao:
     
    suus1983 likes this.
  8. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    May 28, 2018
    1,623
    1,757
    113
    Female
    foto?
     
    Iertje81 likes this.
  9. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    May 14, 2013
    1,280
    448
    83
    Ik weet na al die jaren hier nog steeds niet hoe dat moet
     
  10. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Oeps! Lijkt me niet de juiste manier om spikkelcake te bakken. ;) Inderdaad misschien wel meelmijt. Weet je, vroeger zaten er bij de meeste mensen meelmijten in het meel, maar een paar meebakken en opeten kan volgens mij niet veel kwaad. Maar als er echt veel 'spikkels' zijn, wijst dit meestal op een groot aantal en op uitwerpselen. Niet echt fris meer natuurlijk. Ik zou nieuwe cake bakken! En als het meelmijt is: alles goed schoonmaken en controleren wat in de kast stond. Best voorraad bewaren in afsluitbare potten/dozen. Het zijn hardnekkige beestjes!
     
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,186
    35,873
    113
    Nope, twijfel is weg. Alleen van het idee zou het me niet meer smaken.
     
    tuc likes this.
  12. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Heb je nog van dat meel over? Anders een beetje uitstrooien en glad strijken. Als het oppervlak na verloop van tijd weer 'ruw' wordt is het meelmijt.
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,387
    21,767
    113
    In wat materiaal schaal heb je het gebakken? Het kan dat er ook steeds een beetje van loslaat bij bepaalde materialen. Dat heb ik een aantal keren meegemaakt en daarom gebruik ik dus ook geen zwarte cakeblikken meer, of doe er eerst bakpapier in.
     
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,387
    21,767
    113
    Is meelmijt hetzelfde als meelmot? (Stomme vraag... :oops:)
     
  15. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    May 14, 2013
    1,280
    448
    83
    Bedankt allemaal. Na de eerste kokhals neigingen is ie snel in de container beland. Jammer maar helaas.
     

Share This Page