Ganache blijft vloeibaar?

Discussion in 'De lounge' started by Brusje10, Sep 22, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brusje10

    Brusje10 Actief lid

    Jun 10, 2013
    122
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vandaag met mijn zus de bokkenpootjestaart uit de allerhande gemaakt. We hadden voor de ganache de slagroom van AH basic. Nu bleef de ganache vloeibaar terwijl wij de indruk hadden dat die toch wel iets op moest stijven.

    Ook moest er slagroom geklopt worden en deze ging schiften dus dat lukte ook niet. Uiteindelijk weer naar de winkel geweest en daar hebben we kant en klare slagroom gekocht voor de vulling.

    Mijn vraag is nu, ligt het aan de slagroom dat de ganache niet wilde opstijven of hoort dit gewoon zo vloeibaar te zijn?
     
  2. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    Ganache wordt dikker naarmate het afkoelt, je moet het dus best een tijd af laten koelen. Maar het blijft redelijk vloeibaar. Je kunt het opkloppen voor een vulling dan wordt het wel dikker.
     
  3. AmvTristan

    Apr 10, 2013
    41
    0
    0
    voor me kleine mannetje zorgen en wachten op de vo
    NULL
    Schiften komt vaak dat je bak of klopper niet goed schoon is ... ik gebruik met slagroom nooit geen kunstofbak maar z'n zilveren (weet even niet wat voor matriaal dat is) die zijn goed vervrij te maken.
    En verder klopt het wat de voorganger zei :D
     
  4. Brusje10

    Brusje10 Actief lid

    Jun 10, 2013
    122
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ah, ik had idd een plastic bak. Volgende keer maar de glazen.

    We moesten de ganache rondom de taart smeren maar daar was ie te vloeibaar voor. Vlg keer maar langer in de koelkast dan.
     
  5. SterretjesMama

    SterretjesMama Bekend lid

    Apr 14, 2010
    775
    0
    0
    Lang af laten koelen en daarna opkloppen met de mixer.
    Wordt het een soort chocomousse en prima om af te smeren of om mee te vullen!
     
  6. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    Feb 9, 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Vandaag slagroom geklopt in een plastic bak, ging prima. Inderdaad de chocolade goed laten afkoelen. Maar ik heb het ook wel eens gehad. Geen idee waarom.
     

Share This Page