Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussion in 'De lounge' started by Zxcvb, Jan 8, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,815
    2,674
    113
    Hier ook. Ik kan best wat in de keuken maar de biefstuk en ossenhaas grillt mijn man. Heerlijk!
     
    Mammavantwee likes this.
  2. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,184
    113
    Brabant
    Dan houd ik op met ongevraagd advies;)

    Succes, het zal ongetwijfeld goed smaken. Krijg er zelf al trek van
     
    Zxcvb likes this.
  3. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    Ja hoor. De houdbaarheidsdatum is in februari. Maar daar willen we niet op wachten;)
     
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,952
    14,996
    113
    Nou das anders voor de vleesliefhebber rrn heeeeeel mooi stukje vlees!
     
    Zxcvb and suus1983 like this.
  5. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,876
    8,040
    113
    Wat een leuk cadeau!
    Ik ben nu heel benieuwd of je beef wellington gaat lukken! Wanneer ga je hem maken denk je? En hou je ons op de hoogte? Misschien een vlog? :roflmao:
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,267
    25,733
    113
    Er staat ook op filet mignon, dat lijkt mij inderdaad geen stoofvlees… Zou van een groot stuk dan eerder een beef wellinton van maken of in ‘biefstukken’ snijden en serveren met een lekkere saus.

    Maar ik ben geen slager, dus misschien @Zxcvb je man aan die relatie laten vragen wat het stuk vlees precies is ofzo, zodat je zeker weet wat je er mee moet doen.
    Of een klein stukje afsnijden en heel kort bakken. Als het taai is, is het stoofvlees en als het lekker mals is is het is het geen stoofvlees :D
     
    justme1974 likes this.
  7. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    :roflmao::roflmao: ik denk dat we hem zondag gaan eten. Ik las dat je hem prima een dag eerder kunt voorbereiden, dus dat wil ik op zaterdag gaan doen.
    Hij gaat door de helft, 1 deel gaat in de vriezer. Voor nog een keer of (als hij mislukt) voor iets anders.
     
    Loufoque and Achterkantvandemaan like this.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    Een collega had ook zo'n stuk vlees. Mijn man gaat vragen wat hij er van gemaakt heeft. Dus dat wachten we even af.

    Mijn man zei eerst dat het varkenshaas was. Maar dat leek me een beetje een grote dan. En als er beef op staat kan dat natuurlijk ook niet:D
    Maar hij bedoelde ossenhaas.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,267
    25,733
    113
    Whahaha dat is bijna hetzelfde, behalve dan dat het van een compleet ander dier is :roflmao:

    Maar goed idee, dan moet het goed komen!
     
    Zxcvb likes this.
  10. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Ik lustte ook nooit biefstuk totdat ik een keer in een restaurant in een verrassingsmenu filet mignon kreeg voorgeschoteld... echt heerlijk! Ik zou 'm in 'normale' stukken snijden en gewoon bakken in de pan. Zonde als het zou mislukken in zo'n lap bladerdeeg.
     
    suus1983 likes this.
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    Lekker beef chimichurrie van maken
     
    Shay25 and Zxcvb like this.
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,952
    33,617
    113
    O my. Geef mij dat. Ik weet er wel weg mee :roflmao:
    Tenderloin/filet mignon, je hebt een goed stuk vlees in je schoot geworpen gekregen ❤️
    Ik lees hier stoven, roerbakken :| echt niet doen.
    Wat ik wél zou doen? Ik zou het in kokend hete boter aanbraden aan alle kanten, het in flinterdunne plakken snijden en het als carpaccio eten met rucola, pijnboompitten en een sausje van roquefort.
    Of het aanbraden in weer kokend hete boter, het een poosje in de oven zetten en eten met asperges, oesterzwammen en pommes duchess
    Of het diep marineren met soja, knoflook, rode peper (zonder zaadjes), gember en dan uit laten lekken, verpakken in bladerdeeg en serveren met gegrilde paksoi en gegrilde prei.
     
    owly, suus1983 and Zxcvb like this.
  13. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,241
    4,197
    113
    Female
    Ooooh dit klinkt allemaal heerlijk! Ik kom bij je mee eten dan!
     
    Iertje81 likes this.
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,751
    113
    Aan de reacties te zien was ik weer eens te snel met reageren, maar ik eet dan ook nooit rundvlees, dus dat verklaart het wel.
    Ik zou alleen wel uitkijken met het combineren van vlees en kaas, dat is voedingstechnisch niet het beste idee namelijk (en milieutechnisch al helemaal niet).
     
    Zxcvb likes this.
  15. Droompje123

    Droompje123 Bekend lid

    Oct 28, 2020
    680
    738
    93
    Female
    Waaaaah ik schrok echt van de eerste reacties die zeiden dit als stoofvlees te bereiden haha. Gelukkig hebben vele daarna al wat anders gezegd.

    Ik zou dit stuk misschien inderdaad opdelen zodat je er meerdere keren van kunt genieten, want dit is echt een goed stuk ossenhaas. Ik zou het persoonlijk barbeque'en op de green egg. Maar als je die optie niet hebt zou ik gaan voor aanbraden aan alle kanten in boter met peper en zout en vervolgens in de oven zetten met een kerntemperatuurmeter erin, ik ga meestal voor een temp van 52 graden, maar dan heb je medium/rare als garing, dus als je meer naar medium wilt zou ik even googlen op de kerntemperatuur daarvan. Voor zo'n stuk vlees als dit zou ik even naar de Ikea rijden en voor 13 euro deze thermometer kopen: Bakthermometer/timer, FANTAST, digitaal zwart - IKEA . Die kan gewoon in het vlees blijven terwijl het in de oven zit. Je zet een timer en hij gaat af als het vlees die temperatuur bereikt heeft, kan weinig aan fout gaan! :D Daarna even laten rusten en smullen maar. Zie dat je er zelf niet zo van houdt, maar dan voor je man en zoon, geniet ervan haha!
     
    Sado, owly and suus1983 like this.
  16. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    Zo'n thermometer hebben we al, dus dat zal vast lukken.
    Ik ga me er zaterdag aan wagen. Ik zal zorgen voor een extra doos frikandellen mocht het mislukken :roflmao:
     
    toch3 likes this.
  17. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,672
    18,743
    113
    Female
    Zou je geen veiligere optie kiezen ?
    Want zo een duur stuk vlees inzetten om iets te proberen is zo zonde :oops:
     
    Sado and Iertje81 like this.
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    In gewoon biefstuk bakken ben ik ook niet goed.:oops:

    Een tijd terug had mijn man een keer biefstuk gekocht. Nou lekker hoor, heb nog nooit zulke grote droge dingen gegeten:roflmao:
    Geef mij maar gewoon een stuk kipfilet of een gehaktbal, daar weet ik prima raad mee.

    Ik ga het gewoon doen. Wie weet wordt het een top. Wie weet een flop. Maar dat zal bij elke bereiding zijn bij mij denk ik.:oops:
     
  19. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,672
    18,743
    113
    Female
    Jaja maar wat voor biefstuk had uw man gekocht?
    Sommige stukken zijn sowieso schoonzolen :).
    Alleen heb je hier nu wel een vleesje van top kwaliteit.
     
    Iertje81 and suus1983 like this.
  20. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,012
    14,675
    113
    Female
    Oh dat weet ik echt niet meer hoor.
    Ik ga er mijn stinkende best op doen hoor:D
     

Share This Page