Dan houd ik op met ongevraagd advies Succes, het zal ongetwijfeld goed smaken. Krijg er zelf al trek van
Wat een leuk cadeau! Ik ben nu heel benieuwd of je beef wellington gaat lukken! Wanneer ga je hem maken denk je? En hou je ons op de hoogte? Misschien een vlog?
Er staat ook op filet mignon, dat lijkt mij inderdaad geen stoofvlees… Zou van een groot stuk dan eerder een beef wellinton van maken of in ‘biefstukken’ snijden en serveren met een lekkere saus. Maar ik ben geen slager, dus misschien @Zxcvb je man aan die relatie laten vragen wat het stuk vlees precies is ofzo, zodat je zeker weet wat je er mee moet doen. Of een klein stukje afsnijden en heel kort bakken. Als het taai is, is het stoofvlees en als het lekker mals is is het is het geen stoofvlees
ik denk dat we hem zondag gaan eten. Ik las dat je hem prima een dag eerder kunt voorbereiden, dus dat wil ik op zaterdag gaan doen. Hij gaat door de helft, 1 deel gaat in de vriezer. Voor nog een keer of (als hij mislukt) voor iets anders.
Een collega had ook zo'n stuk vlees. Mijn man gaat vragen wat hij er van gemaakt heeft. Dus dat wachten we even af. Mijn man zei eerst dat het varkenshaas was. Maar dat leek me een beetje een grote dan. En als er beef op staat kan dat natuurlijk ook niet Maar hij bedoelde ossenhaas.
Whahaha dat is bijna hetzelfde, behalve dan dat het van een compleet ander dier is Maar goed idee, dan moet het goed komen!
Ik lustte ook nooit biefstuk totdat ik een keer in een restaurant in een verrassingsmenu filet mignon kreeg voorgeschoteld... echt heerlijk! Ik zou 'm in 'normale' stukken snijden en gewoon bakken in de pan. Zonde als het zou mislukken in zo'n lap bladerdeeg.
O my. Geef mij dat. Ik weet er wel weg mee Tenderloin/filet mignon, je hebt een goed stuk vlees in je schoot geworpen gekregen ❤️ Ik lees hier stoven, roerbakken echt niet doen. Wat ik wél zou doen? Ik zou het in kokend hete boter aanbraden aan alle kanten, het in flinterdunne plakken snijden en het als carpaccio eten met rucola, pijnboompitten en een sausje van roquefort. Of het aanbraden in weer kokend hete boter, het een poosje in de oven zetten en eten met asperges, oesterzwammen en pommes duchess Of het diep marineren met soja, knoflook, rode peper (zonder zaadjes), gember en dan uit laten lekken, verpakken in bladerdeeg en serveren met gegrilde paksoi en gegrilde prei.
Aan de reacties te zien was ik weer eens te snel met reageren, maar ik eet dan ook nooit rundvlees, dus dat verklaart het wel. Ik zou alleen wel uitkijken met het combineren van vlees en kaas, dat is voedingstechnisch niet het beste idee namelijk (en milieutechnisch al helemaal niet).
Waaaaah ik schrok echt van de eerste reacties die zeiden dit als stoofvlees te bereiden haha. Gelukkig hebben vele daarna al wat anders gezegd. Ik zou dit stuk misschien inderdaad opdelen zodat je er meerdere keren van kunt genieten, want dit is echt een goed stuk ossenhaas. Ik zou het persoonlijk barbeque'en op de green egg. Maar als je die optie niet hebt zou ik gaan voor aanbraden aan alle kanten in boter met peper en zout en vervolgens in de oven zetten met een kerntemperatuurmeter erin, ik ga meestal voor een temp van 52 graden, maar dan heb je medium/rare als garing, dus als je meer naar medium wilt zou ik even googlen op de kerntemperatuur daarvan. Voor zo'n stuk vlees als dit zou ik even naar de Ikea rijden en voor 13 euro deze thermometer kopen: Bakthermometer/timer, FANTAST, digitaal zwart - IKEA . Die kan gewoon in het vlees blijven terwijl het in de oven zit. Je zet een timer en hij gaat af als het vlees die temperatuur bereikt heeft, kan weinig aan fout gaan! Daarna even laten rusten en smullen maar. Zie dat je er zelf niet zo van houdt, maar dan voor je man en zoon, geniet ervan haha!
Zo'n thermometer hebben we al, dus dat zal vast lukken. Ik ga me er zaterdag aan wagen. Ik zal zorgen voor een extra doos frikandellen mocht het mislukken
Zou je geen veiligere optie kiezen ? Want zo een duur stuk vlees inzetten om iets te proberen is zo zonde
In gewoon biefstuk bakken ben ik ook niet goed. Een tijd terug had mijn man een keer biefstuk gekocht. Nou lekker hoor, heb nog nooit zulke grote droge dingen gegeten Geef mij maar gewoon een stuk kipfilet of een gehaktbal, daar weet ik prima raad mee. Ik ga het gewoon doen. Wie weet wordt het een top. Wie weet een flop. Maar dat zal bij elke bereiding zijn bij mij denk ik.
Jaja maar wat voor biefstuk had uw man gekocht? Sommige stukken zijn sowieso schoonzolen . Alleen heb je hier nu wel een vleesje van top kwaliteit.