help: fondant met aardbeienmouse in de koelkast?

Discussion in 'De lounge' started by soepstengel, Apr 20, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    Jul 1, 2009
    2,310
    0
    0
    Ik wil deze week een taart maken voor onze zoon die bijna 1 wordt!
    In gedachte een taart met cake met daartussen aardbeien mouse (zelfgemaakt van verse aardbeien)
    daarover heen een laagje fondant... ik heb eens gelezen dat fondant niet in de koelkast kan, maar wat doe ik dan met de mouse?? die moet er denk ik wel in....

    kan ik de taart goed inpakken (maak hem 1 dag vantevoren) met folie en dan toch in de koelkast???

    iemand tips?
     
  2. 2009lisanne

    2009lisanne Fanatiek lid

    Feb 19, 2010
    1,437
    1,465
    113
    Female
    twente
    Je kant de taart gewoon bekleden en dan in de koelkast zetten.
    Ik maak zelf ook taarten met fondant en hier gaan ze altijd de koelkast in.
     
  3. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    oh dat kan gemakkelijk hoor !! ik doe dit ook altijd en nog nooit problemen gehad...
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    de reden waarom men zegt dat het niet kan is omdat het, als het uit de koelkast komt, kan gaan zweten en dus smelten. Maar als je er dan vanaf blijft moet het gewoon goed komen en je eet een taart met mousse toch snel op.

    gewoon in de koelkast doen dus..
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    inderdaad.

    als je slim ben zet je hem in de koeling en als je hem er uit haalt heel langzaam op laten warmen. dus eerst op een koele plek zetten en dan langzaam naar de tafel ;)
     
  6. denicepino1

    denicepino1 Fanatiek lid

    Sep 2, 2009
    1,763
    0
    0
    HUISVROUWTJE
    Kerkrade
    Ik zet eigenlijk altijd de taart in de koelkast gewoon folie eromheen. Of ik zet hem ook wel eens goed afgedekt in de gang. ( aangezien het daar steen koud is zelfs in de zomer ! door tegelvloer daar )

    je moet hem wel een 3 kwartier - 1 uur van te voren uit de koelkast halen en dan niet direct in de warmte. fondant ken gaan zweten. Ziet er niet zo mooi uit natuurlijk.


    maar ja die tips heb je al gekregen zie ik nu net....
     
  7. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    Jul 1, 2009
    2,310
    0
    0
    bedankt voor jullie antwoorden!!!

    ik ga morgen een poging wagen :) ben benieuwd!!!!
     

Share This Page