Help hoe kookvocht dikker te maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 21 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.667
    5.701
    113
    Ik ben nu lekker aan het koken al zeg ik het zelf. Goulash maak ik. Alleen wat mij altijd gebeurd is dat de saus zo waterig blijft. Met pasta en hashee net zo. Iemand de gouden tip? Heb de deksel er al vanaf.
     
  2. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Inderdaad is in laten koken het lekkerste, maar je kan ook met water en maizena een papje maken en eetlepel voor eetlepel er doorheen roeren tot gewenste dikte.
     
  3. veense

    veense Niet meer actief

    Allesbinder van koopmans, kun je er zo in strooien
     
  4. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Een stuk ontbijtkoek mee laten koken, een half uur.
    De saus wordt dan wat zoeter, maar dikt ook goed in :)
    De makkelijkste oplossing is inderdaad maizena / allesbinder
     
  5. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.667
    5.701
    113
    Dat heb ik allemaal niet :p zal het eens in huis halen. Voor nu maar de deksel er af.
     
  6. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.965
    2.790
    113
    In laten koken :) Helemaal als je iets met zetmeel er in hebt (bijv aardappel). Of meel gebruiken om wat in te dikken, maizena of gewoon bloem. Evt extra tomatenpuree oid gebruiken om wat dikker te maken. Of lekker vele groente om te blenderen, bijv gepelde tomaat bij pastasaus.
     
  7. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Maizena inderdaad, maar een papje van een klein beetje water en bloem helpt ook al wel een beetje...
     
  8. Jennifer93

    Jennifer93 Actief lid

    3 okt 2013
    400
    209
    43
    Vrouw
    Moeder
    de ingredienten apart bakken en afgieten;)
    dat de ik altijd, anders word het indd een waterig goedje...
     
  9. McDsee

    McDsee Niet meer actief

    Scheutje melk in een kopje, 30 gram bloem erbij en goed roeren tot het pap is dan er doorheen mengen.
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.667
    5.701
    113
    Heb nu bloem gebruikt. Ben zo een slechte kokin pfff
     
  11. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Bij goulash is een witte boterham besmeerd met mosterd ook lekker om het mee in te dikken. Gewoon in de pan erbij en mee laten stoven tot het helemaal opgelost is.
     
  12. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.884
    5.137
    113
    Inderdaad maizena
     
  13. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Een boterham besmeren met mosterd en mee laten pruttelen, lekker voor de smaak en de saus wordt er ook gelijk dikker van!
     
  14. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Haha, dubbel zie ik! Goede tip ;)
     
  15. Pantoffelheldin

    Pantoffelheldin Niet meer actief

    Gewoon een klontje koude boter wil ook wel eens helpen
     
  16. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik haal altijd het vlees even door de bloem voor ik het aanbraadt en doe er veel uien bij, en inderdaad een bloem en water roux als ik het niet dik krijg. Of een boterham inderdaad maar in de hachee doe ik die zonder mosterd.
     
  17. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    Aardappel(en) in blokjes er door doen.
     

Deel Deze Pagina