HELP!!!!! Kippensoep te redden? (schiften?)

Discussie in 'De lounge' gestart door soppie, 15 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.302
    2.570
    113
    als het een grote pan is is het waarschijjnlijk niet snel genoeg gekoeld.

    Als ik in de winter een grote pan erwtensoep maak verdeel ik 'm over twee pannen en roer regelmatig en zet 'm inderdaad in de vrieskou zodat het sneller terugkoelt.

    Als het te langzaam afkoelt kan het inderdaad gaan schiften.
    Schuimkraag kun je wel tijdens het koken krijgen maar dan zijn het inderdaad de eiwitten maar als het van het vuur is lijkt het niet goed.
     
  2. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    het kan ook aan je pan liggen
    hier had ik het elke keer met snert (erwtensoep dus.. weet helemaal niet of snert nou dialect is of niet maar goed)
    maar uiteindelijk kwam ik er achter dat het vreemd genoeg aan de pan lag. want als ik het in een andere pan kookte bedorf het niet.
     
  3. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Die kloppen dan geen mayo of andere dingen die in de schift kunnen gaan ;) Manlief is horecaman en volgens hem gebeurt het inderdaad dat de mayo dan in de schift gaat.... Ben er alleen nog niet achter of hij het meent of mij gewoon in de zeik neemt :D
     
  4. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    als je de soep gister gemaakt is, is ie echt nog wel goed vandaag en kan je hem opwarmen!
    ik heb toevallig gister ook kippensoep gemaakt en net tussen de middag nog een bordje soep gegeten, niks mis mee, heerlijk!

    je moet alleen met soep ed in de zomer uitkijken, ivm warmte.
     
  5. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Ik zou de soep afschuimen en langzaam opwarmen. Dan kan je nog proeven of hij goed is. Als dat niet zo is, kan je hem altijd nog weggooien.
     
  6. yessie

    yessie Fanatiek lid

    27 nov 2009
    1.208
    12
    38
    It Fryske Lân
    Mijn man (oorspronkelijk kok van beroep) zegt het zelfde als enkele voorgaande dames: door het koken krijg je een schuimlaag, dat zijn de eiwitten. Tijdens het koken zou je die al moeten afschuimen, anders krijg je geen heldere soep.

    Op deze site staan nog wat tips van mensen om het alsnog helder te krijgen:
    Waarom moet je bouillon afschuimen? - Goeie Vraag

    Volgens mij kun je het nog gewoon opdienen!
     
  7. yessie

    yessie Fanatiek lid

    27 nov 2009
    1.208
    12
    38
    It Fryske Lân
    Mijn man heeft nooit meegemaakt dat een vrouw bepaalde gerechten niet klaarmaakte omdat ze ongesteld was (heb 'm er natuurlijk meteen even naar gevraagd :D )
     
  8. Sabrina25

    Sabrina25 Fanatiek lid

    1 sep 2010
    1.368
    0
    0
    geen
    Rotterdam
    hahahaha. En moest hij lachen toen je het vroeg??:D
     
  9. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    de schuimlaag eraf halen en goed laten doorkoken!;)

    trouwens probeer maar eens slagroom te kloppen als je ongi bent! lukt voor geen meter hoor:D
     
  10. Daylinn

    Daylinn Actief lid

    9 feb 2012
    475
    0
    0
    Kippensoep duurt niet zo lang om te maken
    Een uurtje ongeveer

    Waarom maak je niet een nieuwe pan met soep?
     
  11. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Volgens mij neemt ie je in de zeik, tuurlijk is dat niet waar...bijgeloof heet dat ;)
     
  12. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Oo oo heb je der een beetje een soppie van gemaakt? Hehe.

    Even serieus, hoe is het afgelopen?
    Was er nog iets te redden?
     

Deel Deze Pagina