Wij hebben vandaag stoofpeertjes gemaakt in een gietijzeren pan op de BBQ, helaas was de pan waarschijnlijk niet goed meer ingebakken en is door de zure wijn een metaalsmaak in de peertjes gekomen. Iemand enig idee of je dat kunt weg krijgen of kunnen we ze weggooien? Ik wil eigenlijk niet op 1e Kerstdag naar een supermarkt, maar vindt wel dat stoofpeertjes erbij horen eigenlijk! Hopelijk heeft iemand een tip!
Geen idee nog nooit op een bbq geprobeerd. Lijkt me er moeilijk uit te krijgen. Wij maken t overigens altijd met limonade ipv wijn misschien kun je ze nog even in nieuw water met limonade/wijn een klein eventjes nakoken op je fornuis?
zou t inderdaad nog even met suiker en wijn, plus water en kaneel en al of niet kruidnagel/laurier of siroop nakoken, geen garanties dat t er uit gaat maar allicht een poging waard.
Ik ben bang dat je ze weg kan gooien. De smaak van metaal is helemaal in de peer getrokken en dat krijg je er niet meer uit.
Ja!!! Dat zijn goede tips! Ga het morgenvroeg proberen, anders toch tegen mijn principes in een snel bezoekje aan de supermarkt! Ik zei gisteren al tegen mijn man, niet klooien met nieuwe dingen en zeker niet de dag voor Kerst, maar goed...
Na genoeg wijn zou men dat niet meer moeten proeven maar ik geloof dat dit jaar voor velen niet zo'n kerst wordt. Nieuwe peertjes halen kost allicht minder tijd.
Is het echt alleen de smaak of zitten er nu ook metaal deeltjes in? In het tweede geval zou ik het weg kieperen en een nieuwe lading maken.