Ik zoek academische/universitaire ziekenhuizen in het buitenland, voornamelijk Belgie en Duitsland. Het gaat om afdeling neonatologie (NIUC) en ik wil graag weten met hoeveel weken zij de prematuren helpen! Nederland is het enige land dat met 26 weken ingrijpt en 25 weken is een grijs gebied! 24 weken heeft géén kans. Terwijl de buurlanden al eind week 23 ingrijpen! Hetzelfde geldt ook met weeenremmers! PS Moderators, laat dit ff hier staan AUB!
meis misschien een tip om eens bij jette op de internetpagina te kijken. Die liggen heel erg voor met zo'n dingen.
Weet dat Leuven heel goed is. Waarom wil je dit weten als ik vragen mag? Ik moet je (uit ervaring) vertellen dat de grens van 25 weken daar niet voor niks ligt.... 24 of zelfs 23 weken is zoooooo vroeg.... Succes.
In Gent helpen ze je vanaf 23 weken àls er een redelijke kans is dat je kindje het zou kunnen overleven. (bv. geen ernstig hersenletsel bekend,...) Leuven: Tegenwoordig worden premature baby's na amper vijf maanden zwangerschap in leven gehouden, maar hoe ver kan men daarin gaan? Benaderen we niet de grens van levensvatbaarheid? DEVLIEGER: Naarmate we de ondersteunende en verzorgende therapieën en technieken beter onder de knie kregen, ging de leeftijdsgrens voor levensvatbaarheid steeds verder naar beneden. Voor een prematuurtje van 26 weken of ouder zullen we vandaag alles in het werk stellen om hem erdoorheen te slepen. Wordt een baby geboren vóór 24 weken zwangerschap, dan weten we dat de overlevingskansen of de kansen op een kwaliteitsvol leven minimaal zijn en starten we in Leuven niet met intensieve zorg. Tenzij zo'n kind uitzonderlijk vitaal is, zullen we er enkel voor zorgen dat het geen pijn lijdt. Tussen 24 en 26 weken bevindt zich een grijze zone. We bekijken de vitaliteit van de premature baby, overleggen voortdurend met de ouders, en wegen onze beslissing nauwkeurig af. We willen geen strikte grenzen trekken, omdat de verschillen zo groot zijn. We voeren een ad-hocbeleid, waarbij we ook rekening houden met de toestand van de moeder en het standpunt van de ouders. En als ouders na goed geïnformeerd te zijn over de risico's er toch op aandringen om het kind in leven te houden, gaan we hoe dan ook over op intensieve zorg. Dit artikel gaat ook over het ingrijpen bij extreme vroeggeboorte: http://www.vvoc.be/doc/Broos%20aan%20de%20start.pdf Ik denk dat er vaak geen strikte grens is rond de termijn die jij noemt, er wordt dan individueel bekeken hoeveel overlevingskans het kindje heeft... Natuurlijk is er altijd een erg groot risico op ernstig hersenletsel bij deze kindjes... Mag ik vragen waarom je er zo op gericht bent? Heb je reeds een kindje dat extreem prematuur geboren is? Lieve groetjes!
Charité - Universitätsmedizin Berlin: Charité - Charite Berlijn, het grootste universitair ziekenhuis van Europa Hochschulmedizin Leipzig: Willkommen Voor een lijst zie hier: http://de.wikipedia.org/wiki/Universit%C3%A4tsklinikum#In_Deutschland
het uz in leuven staat bekend om een zeer goede prematurenafdeling maar toch is het ook daar vanaf 25 weken hoor omdat de risico's op zeer zware handicapts bij een kindje bij - 25 weken gewoon héél hoog is en de overlevingskansen héél klein
Volgens mij wil ze het weten omdat haar eerste kindje te vroeg geboren is, en de baby die nu in haar buik zit waarschijnlijk ook te vroeg geboren zal worden.
Met mijn vorige zwnagerschap ha dik weeen met 25 weken en uiteindelijk bevallen met 26 weken. Dit keer denken ze dat het rond die tijd ook komt en mss iets eerder!
Ik heb geen idee of dit een academisch of universitair ziekenhuis is, maar het ziekenhuis van Rocourt staat gekend voor zijn uitstekende prematuren zorg! Ligt tussen Tongeren en Luik, wel Franstalig.
Ben je dan van plan om tegen die tijd gewoon naar het buitenland te gaan? Tenminste als je zelf vlakbij een universitair ziekenhuis in NL woont lijkt het me nogal vreemd om uit te wijken. Hier in de omgeving gaan alle kids die veel te vroeg geboren zijn naar Gent gewoon omdat dat dichtsbijzijnde is, eerste UZ ziekenhuis in NL zou Rotterdam zijn. In Gent grijpen ze in vanaf 23wk (is natuurlijk altijd de vraag hoe oke dat is voor een kind maar dat is een andere discussie)