Recept voor gevulde aubergine gevraag met gehakt

Discussie in 'De lounge' gestart door Loe, 19 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loe

    Loe Niet meer actief

    Weet iemand een lekker recept? Niet te ingewikkeld en met gehakt in elk geval. Wil het morgen eens gaan maken, lijkt me zo lekker!:D
    Zie er zat op google, maar welke is nou echt t lekkerst?
     
  2. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Ik lees mee! :)
     
  3. Verox

    Verox Niet meer actief

    Hmmm... Even zoeken ik heb laatst geroosterde aubergine met tomaat, mozzarella en pesto gemaakt en dat was heerlijk!
    Maar ik heb geen ervaring met een recept met gehakt voor je. Laat je ons weten wat het is geworden?
     
  4. Loe

    Loe Niet meer actief

    eh, dat is ook welkom. lijkt me heerlijk!
     
  5. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Gevulde aubergine nog nooit gehad omdat manlief geen aubergine lust maar courgette wel.
    Haal het zachte deel eruit. Dan doe ik flink gekruid gehakt met champignons UI en paprika er in. En dan in de oven. Als het bijna klaar is kaas er over en laten smelten en dan klaar. Doe er wel flink gekruid gehakt in want courgette zelf zit niet heel veel smaak aan.
     
  6. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.159
    8.136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Half om half gehakt kruiden met gyroskruiden, tomaat, ui en champig erdoor. Feta erdoor. In oven en laatste 5 min cheddar kaas erover.
     
  7. Loe

    Loe Niet meer actief

    lekker, bedankt!
     
  8. Verox

    Verox Niet meer actief

    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de aubergines en aardappelen in de lengte. Leg de aubergines op de bolle kant in een ovenschaal. Zet de ovenschaal op een bakplaat. Leg er de aardappelen op de bolle kant naast. Meng de knoflook, de olie en zout naar smaak.

    Bestrijk de aubergines en de aardappelen met de knoflookolie en bak ze in de voorverwarmde oven in 35 min. gaar. Beleg de aubergines na 20 min. met de pesto, de mozzarella, de tomaat en zout en peper naar smaak. Bestrooi de aubergine uit de oven met de basilicum.
     
  9. mol

    mol Fanatiek lid

    14 feb 2013
    1.860
    0
    36
    Vrouw
    verpleegster(nu op ziekteverlof)
    belgie
    ik stoof een ui en twee klein gesneden teentjes look in olie en doe daar het gehakt bij en braad dat aan.dan peper en zout en een beetje piet huysentruyt spagettikruiden erbij(als jullie dat kennen?)
    in een andere pan stoof ik ook een ui en daar doe ik twee blikken tomatenblokjes en een blikje tomatenpurree bij en die saus kruid ik met een beetje oregano(of basilicum)gedroogde kruiden,en wat peper en zout.dat mag even pruttelen.
    dan leg ik de gehalveerde courgettes en die vul ik overvol met het gehakt mengsel.daarover giet ik de tomatensaus en dan bestrooi ik het geheel met lekker veel gemalen kaas(liefst gruyérekaas)en dat mag een half uurtje in de oven op 240 graden.wij eten het met rijst :D
     

Deel Deze Pagina