vraagje over diepvriesgroente

Discussion in 'De lounge' started by Eefke84, Aug 12, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ik heb net een pakje tuinboontjes gekocht uit de vriezer die we vanavond eten. omdat ik weinig plaats meer had in de vriezer heb ik ze in de pan alvast gegooid water erbij en in de koelkast egzet. ben ik het doosje aan het platmaken staat erop. voor gebruik boontjes niet ontdooien. bevroren boontjes in een pan doen en 7 minuten koken. waarom is dat dan? :( ik eet ze toch gewoon meteen op vanavond:( maakt het uit?

    liefs plurk:)
     
  2. tupp

    tupp VIP lid

    Jun 13, 2009
    22,829
    19,165
    113
    Female
    lerares basisonderwijs
    Als je ze rechtstreeks vanuit de vriezer bereidt, zijn ze volgens mij 'verser' en gaan er dus minder voedingsstoffen verloren.
    Verder geloof ik niet dat het kwaad kan hoor. Misschien vanavond bij het bereiden wel extra opletten. Het zou kunnen dat ze nu wat sneller zacht worden en je ze dus korter hoeft te koken?
     
  3. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ah op die fiets!;) ok nee dan kan ik er inkomen. denk niet dat ze bederven of ontploffen ofzo:D ik let erop bij het koken. dank je tupp!
     
  4. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,555
    528
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Om diezelfde reden hoef je vissticks ook niet te ontdooien... heeft te maken met oa de bereiding.
    Maar inderdaad je hoeft niet bang te zijn voor bederf.
     
  5. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ja klopt daar staat het ook op ja. dan bakken ze ook lastig trouwens. maar ik ga ze lekker eten vanavond hoor:)
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    wel wat korter koken idd, want anders heb je snot vrees ik.;)
     
  7. Beheer

    Beheer Administrator
    Staff Member

    Feb 11, 2005
    16,278
    2,978
    113
    Op verzoek gesloten.

    Lotte
     

Share This Page