Kerstlunch - wat voor drankje te serveren?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jacky78, 7 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    He meiden, Ik ben voor de kerstborrel van de zaak het een en ander aan het organiseren. Echter doen we het dit jaar anders dan normaal. En nu is het zeg maar een kerstlunch geworden.
    Dus diverse soorten broodjes met diverse soorten beleg (warm en koud). Nu lijkt het ons alleen leuk om te starten met een drankje (wel of niet alcoholisch maakt niet zoveel uit) en dit in een champagneglas te serveren.

    Maar wat wordt daar meestal voor drinken voor gebruikt en hoe krijg je zo'n suikerrandje (?) om het glas? Of hebben jullie een ander idee om het te serveren?
     
  2. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    eierpunch is toch typisch kerst?

    suikerrandje: randje van glas in citroensap en dan in de suiker dippen
     
  3. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    gluhwein is ook kersterig, maar dan niet in een champagne glas hihi
     
  4. augustus

    augustus Niet meer actief

    Hier een link voor het suikerrandje..
    Touch - Suikerrand

    Waarom niet een lekkere Kir, cava of prosecco om te toosten op een geslaagd jaar? (hopelijk was het jaar ook geslaagd)
     
  5. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    Oke, die suikerrand lukt nu wel...

    Qua drankjes zit jij op de goede weg!

    Cava is die ook licht mouserend?
    Ik zoek dus (eigenlijk) iets met bubbels.


    En het jaar was niet zo super goed, maar we willen het oude jaar goed afsluiten en het nieuwe jaar met frisse moed beginnen.
     
  6. augustus

    augustus Niet meer actief

    #6 augustus, 7 dec 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 dec 2009
    Ze hebben alle 3 bubbels! :p

    Cava en Prosecco komen alleen uit een ander land.
    Cava uit spanje en Prosecco uit Italie.
    De Kir is zoeter van smaak door de creme de cassis (zwarte bessen likeur). Meng deze met een lekkere cava en je heb een heerlijk bubbeltje.

    Ik zou zelf voor een Kir gaan omdat dit wat toegankelijker is..

    Pff ik krijg er "dorst" van :D

    En als alcohol vrije toost kan je dan gewoon cassis met spa rood mengen...(lekker easy!! en dezelfde kleur als de Kir)
    Als je voor Cava of Prosecco gaat zal je aan de gang kunnen gaan met spa rood en 7-up (of witte druiven sap en spa rood).
     

Deel Deze Pagina