Mag je gerookte zalm in croque??

Discussie in 'Gezondheid' gestart door jojogirl88, 30 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jojogirl88

    jojogirl88 Fanatiek lid

    6 sep 2009
    2.001
    0
    0
    begeleidster
    België)
    Een snel vraagje, ik heb hier nog vacuumverpakte gerookte zalm ik weet dat je deze niet zo mag eten maar mag ik er dan wel bv. een croque mee maken?
    Of is het dan nog niet voldoende verwarmd?
    (wacht geduldig op antwoord zodat ik al dan niet mijn croque kan maken :D)
     
  2. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    als hij 100 graden verwarmt wordt kan het.
     
  3. Saga

    Saga Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.472
    0
    0
    N-Nederland
    Met de berichten van laatste tijd, zou ik alle zalm lekker laten liggen.

    Maar dat is mijn mening.
     
  4. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.816
    113
    Vrouw
    Als je het heet genoeg maakt zodat ook de kaas in de croque goed gesmolten is, dan mag het gewoon....
     
  5. MLkids

    MLkids Niet meer actief

    Precies, ik durf het niet eens meer vers te halen bij de visboer!
     
  6. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief


    idd.

    alleen in nederland al 1000 gevallen die besmet waren door de gerookte zalm van de AH,Aldi én visboer met de salmonella thompson bacterie en die zelfs nu weken later nog in het ziekenhuis liggen aan de morfine

    gerookte zalm mag volgens mij sowieso niet in de zwangerschap, iig niet volgens het voedingscentrum
     
  7. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.816
    113
    Vrouw
    Salmonella gaat gewoon dood bij voldoende verhitting... en aangezien de plakjes niet dik zijn hebben ze niet lang nodig om op 100 graden te komen
     
  8. Danielle86

    Danielle86 Fanatiek lid

    13 feb 2012
    2.787
    0
    36
    Noord-Brabant
    Listeria gaat dood bij 80 graden. dus wanneer het verhit wordt tot 80 graden kun je het prima eten.
    Geef de listeria-bacterie geen kans - Bacteriën - GezondheidsNet

    Gerookte zalm mag tijdens de zwangerschap, mits deze niet vacuüm verpakt is en zo vers mogelijk is. Dit geld overigs voor wat betreft listeria. Salmonella is een ander verhaal, maar ook die gaat dood tijdens het bakken.
     
  9. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief


    ja idd, maar salmonelle thompson ook? dat zat de laatste weken dus in vrijwel alle gerookte zalm van fabrikant foppe die zowel bij de aldi, ah als visboer verkocht werd
     
  10. Danielle86

    Danielle86 Fanatiek lid

    13 feb 2012
    2.787
    0
    36
    Noord-Brabant
    Salmonella heeft niets te maken met het wel of niet vacuum verpakken van gerookte zalm. Maar Salmonella gaat wel dood bij voldoende verhitting.
    Salmonella is de reden dat je kip goed doorbakt en dat rauwe eieren afgeraden wordt omdat het daar in KAN zitten (hoeft niet).

    Salmonella zit op dit moment niet meer in de zalm die verkocht wordt.
     
  11. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief


    het zit idd niet meer in de huidige zalm, maar ts had het nog liggen, en hoorde op het nieuws dat veel mensen het hadden ingevroren en dus nog de schadelijke versie in huis hebben en dan later toch eten en alsnog besmet worden
     
  12. Danielle86

    Danielle86 Fanatiek lid

    13 feb 2012
    2.787
    0
    36
    Noord-Brabant
    Oh, goeie! Dat had ik niet gelezen van ts!
     
  13. Mamadaisy

    Mamadaisy Fanatiek lid

    1 jan 2010
    1.533
    6
    38
    Zalm bij de visboer is vaak ook verre van vers!!
    Gewoon niet eten, dan loop je ook het risico niet.
     
  14. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Hoe lekker ook.... verwarmd of niet.... ik blijf er vanaf!!
     
  15. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Als je het genoeg verhit kun je het gewoon eten...
    Ik eet toevallig vanavond pasta met gerookte zalmsnippers, heerlijk!
    De vk gaf aan genoeg verhitten en dan kan er weinig gebeuren...
    Ik eet de hele zwangerschap al heerlijk 1x in de 2 weken pasta met gerookte zalm, vind het zo lekker...staat ook echt op m'n lijstje zodra ik bevallen zo zacht wit puntje met gerookte zalm en een gekookte eitje hihihi mmmmmmm...nu al zin :D
    Ohw en de zalm is gekocht bij de Lidl...
     
  16. Flashyfly

    Flashyfly Fanatiek lid

    11 feb 2012
    1.947
    0
    0
    Werk fulltime
    Limburg
    Ik eet gewoon gerookte zalm vers van de visboer. En ook verse haring. Ik zie ze nog gefileerd worden dus verser kan niet denk ik.

    Heb wel een aantal weken geen zalm durven eten vanwege de besmetting maar vandaag toevallig bij de visboer lekker gehaald.

    Eet smakelijk!

    edit: de visboer is trouwens wel een goede winkel met goede koeling etc. geen viswagen...
     
  17. zwendel

    zwendel Niet meer actief

    hier vanavond ook heerlijk een broodje gerookte zalm met kruidenkaas. Zalm bij de visboer gehaald mmmmm
     

Deel Deze Pagina