Tiramisu niet stijf, eitjes mss slecht?

Discussion in 'De lounge' started by talia, Jan 28, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. talia

    talia Fanatiek lid

    Nov 27, 2005
    2,561
    0
    0
    kapster
    belgie
    al jaren maak ik tiramisu op dezelfde manier.
    zo ook vandaag dacht ga voor men mannetje lekkere tiramisu maken want dat heeft hij zo graag.
    heb alles gedaan zoals altijd ook was het eiwit helemaal stijf kon het ondersteboven houden.
    nu net kijk ik in de koelkast en alles is gewoon water.
    ik heb aan elk eitje geroken en geen enkele had een geur maar zou het toch kunnen dat er een eitje slecht was?
     
  2. Wup

    Wup Fanatiek lid

    Apr 23, 2007
    4,912
    1
    36
    Zat er misschien toch nog wat eigeel in? Daar zakt het ook van in toch?
     
  3. linda26

    linda26 Bekend lid

    Dec 11, 2007
    760
    0
    16
    of mischien was de kom vettig?
     
  4. Wilma

    Wilma VIP lid

    May 22, 2006
    6,396
    1
    0
    Uithoorn
    kan beter eitjes in n glaasje water doen. Als ze boven in drijven zijn ze slecht. Als ze netjes op de bodem blijven zijn ze erg vers.
    Naar gelang de leeftijd gaan ze drijven door de gassen die in t eitje komen door ontbinding etc. Als ze halverwege hangen zijn ze nog steeds goed te eten maar boven de helft zou ik het niet meer doen.
    Bij mij krijgen alle eitjes die ik gebruik altijd n zwembeurt ;)
     
  5. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    Nov 28, 2007
    2,362
    0
    36
    Female
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Je kan ook de eitjes voordat je ze openmaakt even heen en weer schudden. Als je ze voelt klotsen (zeg maar) dan betekent het ook dat ze niet goed zijn en als je niets voelt dan zijn ze wel goed.
     
  6. talia

    talia Fanatiek lid

    Nov 27, 2005
    2,561
    0
    0
    kapster
    belgie
    erg bedant voor de tips meiden.
    heb alles maar weg gegooid ging het niet riskeren.
     
  7. LastminuteMama

    LastminuteMama Bekend lid

    Jun 20, 2007
    632
    0
    0
    Ik denkt dat je toch echt op moet passen met Tiramisu tijdens een zwangerschap...

    Heb je misschien teveel koffie gebruikt? Als de lange vingers teveel doorweekt zijn lukt het ook niet.
     
  8. jessy77

    jessy77 VIP lid

    Aug 9, 2007
    8,640
    5,947
    113
    Nu we t toch over tiramisu hebben..mag je dat nou wel of niet eten tijdens de zwangerschap?

    Liefs Jessy
     
  9. talia

    talia Fanatiek lid

    Nov 27, 2005
    2,561
    0
    0
    kapster
    belgie
    denk het niet ivm rauwe eieren.
    had ook trouwens niet voor mezelf gemaakt maar voor men man.
     
  10. Niet meer actief

    je hebt niet perse eieren nodig hoor...je hebt ook een andere versie van tiramisu die je enkel met de mascarpone maakt

    wel geschikt voor de zwangere vrouw en geen gedoe met eieren


    ik maak het trouwens wel met eieren normaal gesproken
     
  11. Niet meer actief

    ik heb tevens een recept voor een tiramisu cake met monchou ipv mascarpone.....heerlijk ook
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,157
    8,132
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    in tiramisu zit toch alcohol, dan is het toch sowieso niet goed tijdens de zwangerschap...
     
  13. LastminuteMama

    LastminuteMama Bekend lid

    Jun 20, 2007
    632
    0
    0
    Zoals ik de tiramisu maak zit er vanalles in wat zwangere vrouwen niet mogen: koffie, alcohol en rauwe eieren....
    Alcohol is niet echt nodig voor het recept, koffie is te vervangen door caffeine vrije en dat recept zonder eieren wil ik heel graag hebben!
     

Share This Page