al jaren maak ik tiramisu op dezelfde manier. zo ook vandaag dacht ga voor men mannetje lekkere tiramisu maken want dat heeft hij zo graag. heb alles gedaan zoals altijd ook was het eiwit helemaal stijf kon het ondersteboven houden. nu net kijk ik in de koelkast en alles is gewoon water. ik heb aan elk eitje geroken en geen enkele had een geur maar zou het toch kunnen dat er een eitje slecht was?
kan beter eitjes in n glaasje water doen. Als ze boven in drijven zijn ze slecht. Als ze netjes op de bodem blijven zijn ze erg vers. Naar gelang de leeftijd gaan ze drijven door de gassen die in t eitje komen door ontbinding etc. Als ze halverwege hangen zijn ze nog steeds goed te eten maar boven de helft zou ik het niet meer doen. Bij mij krijgen alle eitjes die ik gebruik altijd n zwembeurt
Je kan ook de eitjes voordat je ze openmaakt even heen en weer schudden. Als je ze voelt klotsen (zeg maar) dan betekent het ook dat ze niet goed zijn en als je niets voelt dan zijn ze wel goed.
Ik denkt dat je toch echt op moet passen met Tiramisu tijdens een zwangerschap... Heb je misschien teveel koffie gebruikt? Als de lange vingers teveel doorweekt zijn lukt het ook niet.
Nu we t toch over tiramisu hebben..mag je dat nou wel of niet eten tijdens de zwangerschap? Liefs Jessy
je hebt niet perse eieren nodig hoor...je hebt ook een andere versie van tiramisu die je enkel met de mascarpone maakt wel geschikt voor de zwangere vrouw en geen gedoe met eieren ik maak het trouwens wel met eieren normaal gesproken
Zoals ik de tiramisu maak zit er vanalles in wat zwangere vrouwen niet mogen: koffie, alcohol en rauwe eieren.... Alcohol is niet echt nodig voor het recept, koffie is te vervangen door caffeine vrije en dat recept zonder eieren wil ik heel graag hebben!