mag je zon verse rookworst van de slager eten als je hem bv bovenop de zuurkool kookt? dus ik bedoel niet zon unoxding maar echt een rauwe rookworst zeg maar. vroeg het me af? rauw vlees bij je groente?
is zon verse niet rauw? omdat die ik bedoel in de koeling liggen en die van unox liggen gewoon in het schap. dacht dus dat tie rauw waren?
hmmm dan weet ik het ook niet meer want er staat op de verpakking: gerookt rauw vlees! maar goed ik kook hem dan nog zon 20 minuten op de groente dus dan wordt ie toch alsnog gaar?
De gekookte rookworsten van bijv. Unox worden niet meer gerookt, daar zit alleen een rookaroma aan. Maar ze zijn dus al wel gekookt en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden. Een rauwe rookworst of slagersrookworst bevat gerookt rauw vlees en moet nog gaar gemaakt worden door te koken. De temperatuur van een rookoven is hooguit 45 graden, dus de worst is daarna nog lang niet gaar, vandaar ook de naam: rauwe gerookte worst!
ok bedankt voor de uitleg! dus als je hem daarna bv op de zuurkool kookt is ie gaar en kun je hem dus gerust eten?
Ja, maar je moet wel zorgen dat ie echt kookt! Voor de zekerheid kan je hem beter eerst even apart koken en dan meeverwarmen met de zuurkool!
Een verse rookworst is wel degelijk rauw vlees, die van de HEMA ook, wordt op de verpakking voor gewaarschuwd dat je hem dus wel door en door gaar moet laten worden voor consumptie. Ik zou hem ook voor de zekerheid gewoon even apart koken.