Was die vraag dan nog voor mij? Ik had inbakeren en regelmaat, maar kreeg er de rillingen van, niets voor mij. Ben wel voor regelmaat, niet zo voor inbakeren (hoewel dat bij sommige babies wonderen verricht).
Ja die was voor jou, na je opmerking over zo onmenselijk. Ik vond het wel een goed boek en herkenbaar. Hier op zsp leeft het beeld dat Ria Blom alleen maar van het "laat je kind maar krijsen" is, en dan bij mensen die het boek noet eens kennen. Vandaar was ik benieuwd naar je argumenten. Volgens mij predikt ze alleen maar laten huilen als je kind door vermoeidheid of overprikkeldheid niet meer anders in slaap kan vallen, en zo heb ik het idd ook wel eens meegemaakt. Als we bleven troosten, sussen, etc waren we uuuuren bezig (eens twee weken achter elkaar stug geprobeerd), en hielden we haar feitelijk wakker. Was mijn conclusie achteraf. En ik waardeer haar methode voor meer rust achter elkaar aanbieden voor langere slaapjes overdag. Het heeft hier echt geholpen, en gaat juist heel erg uit van niet huilen en overstuur laten worden. Die methode was op dat moment echt op het lijfje geschreven avn ons alerte en drukke nieuwsgierige meisje die dacht dat ze na 45 minuutjes slaap er wel weer even tegen kon Ook inbakeren was hier nodig en heerlijk voor haar , deden we vanaf onze thuiskomst en de kraamhulp zag hoe ze zichzelf wakker hield met maaiende armpjes. Maar goed, wat jouw stoort aan haar is mij dan weer minder opgevallen denk ik.
@Babel, oke, op die fiets. Voor de duidelijkheid, Ria heeft zeker goede dingen hoor, met name dus rust, regelmaat en voospelbaarheid, dus alles altijd in de juiste volgorde doen. Maar denk wel dat je afhankelijk van je eigen baby wel je eigen weg daarin moet volgen. Zo doe ik wel aan voospelbaarheid, maar niet aan alle slaapjes boven, baby slaapt overdag (nog steeds trouwens uhum) in de bugaboo bij ons en gaat na de laatste voeding pas naar zijn ledikantje. Das voor hem nu ook voorspelbaar. Ben ook heel saai met kleine babies, niet te veel prikkels, niet veel de deur uit, wakker worden, drinken, even knuffelen en weer naar bed. Maar de eerste 5-6 weken heb ik mijn babies ook wel echt heel erg veel bij me gehouden hoor. En dat bedoel ik met "hard". De overgang van buik naar buiten is al zo ontzettend groot. Warm naar koud, donker naar licht, nat naar droog etc, ik vind het echt te zielig om die kleine druifjes dan meteen in zo'n koud bedje met strak opgemaakte lakentjes te leggen, laat ze nog maar even fijn opgefrommeld tegen mama aanliggen.
Ja dat had ik begrepen, heerlijk toch Hier wel 's nachts in de wieg maar pas vanaf mijn bedtijd en ik sliep op 50 cm. En dus ingepakt en altijd met een kruikje verwarmd bedje. Overdag in de box met een dekentje. En veel op schoot natuurlijk, lekker aan de borst. Super knus die tijd he!
Mijn schoonmoeder heeft haar 2e zoon tot 2,5 jaar snachts een fles gegeven. Ze zei 'ik zal er zeker mee gaan vechten'. Tot op een zekere nacht, sliep hij door. Ze heeft haar zoon geleerd zelf te drinken. Toen moest ze hem nog maken, maar jij zou zo'n fles van te voren klaar kunnen zetten. Als je gewone voeding hebt kan dat geen kwaad (in het ziekenhuis maken ze ook voeding voor 24 uur), je moet het wel gekoeld weg zetten.
Wat hebben mensen toch een raar beeld van inbakeren. Het is een vorm an begrenzen voor baby's die dat nodig hebben. Misschien moet men zich er eens in verdiepen wie, wat, waar. Ik vond het eerst ook helemaal niks, totdat onze ap huisarts en cb-arts ermee kwam. Ik denk zeker dat het niet geschikt is voor 'zomaar' of voor ieder kind. Ik had een te vroeg geboren prikkelbare overstrekkende huilbaby met tal van pijnklachten die zijn handjes kapot sloeg in zijn ruime! rieten wieg! Na twee maanden 24/7 op mama te hebben gelegen omdat het anders niet ging, sliep de kleine man meteen na de eerste keer ingebakerd te zijn. Er staat mij niks van bij dat Blom zegt: "laat maar huilen", maar misschien heb ik daar wel overheen gelezen omdat ik toch al nooit van plan was mijn kind te laten huilen. Als je inbakeren goed doet, kan het je baby enorm ten goede komen. Hij raakt uitgerust en is een blijere baby. Een baby waar niks aan mankeert, die alleen niet slaapt, kan je door alleen r&r ook aanleren goed te slapen. Als je maar altijd alles in dezelfde volgorde op dezelfde plaats doet. Dat kan dus alleen als je bij je baby bent en meteen zijn signalen opvangt.