Gehaktballen : hoe maak jij ze ?

Discussion in 'De lounge' started by Colour, Jul 7, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Colour

    Colour Bekend lid

    Feb 5, 2013
    644
    173
    43
    Female
    NULL
    NULL
    Voor de keukenprinsessen onder ons.

    Ik zoek wat meer variatie!

    Hoe maak jij jou lekkerste gehaktballen ?

    Zelf heb ik meestal gewoon standaard gehaktkruiden gemixt met kipkruiden zwarte peper en geraaste uitjes erdoor heen.
    Ik ben hier nu wel een beetje op uitgekeken :p

    dus pliessss wil je het met me delen :o:.

    P.s: me kids zullen je dankbaar zijn :roflmao:


    Alvast bedankt
     
  2. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    Jun 28, 2015
    1,374
    910
    113
    Volgens mijn mannen en familie maak ik de lekkerste ballen.

    Ik doe gehakt met melk en beschuit. Zout, peper, basilicum, paprika poeder, tijm, dille, pepertje (heel fijn gehakt). Aanbraden op hoog vuur dan water erbij en zo’n 2 uur laten sudderen.
     
    Colour and marina kl like this.
  3. MamaTuttebel

    MamaTuttebel Niet meer actief

    Gehakt kruiden
    Beetje sambal
    Parneermeel
    Eitje erdoor (gewoon rauw erdoor gooien)
    Scheutje melk
    Gesnipperd uitje erdoor

    Kneden en ballen draaien maar ;)
    Bruin bakken even rondom en dan laten sudderen in jus! Voor verdere garing van de gehaktbal
     
    Colour likes this.
  4. Faithful

    Faithful Niet meer actief

    Ik maak ze vrij gelijk, al voeg ik ook sambal toe aan de boter waar ik ze in bak. Je zou de buitenkant met ei en paneermeel oid kunnen bedekken. Sommige vinden dit zeer smakelijk, ik houd er zelf niet zo van.

    Een schots ei is ook lekkker.
    Dan kook je een klein ei zacht, goed afgieten en koelen! Dan maak je hier de gehaktbal omheen en bakt die zoals je normaal zou doen. Zalig!!!

    Tevens heb je dat je deze nog kan paneren en dan frituren. Ooit gezien bij een programma. Verder weinig tips.
    Oh ipv de standaard kruiden eens cajun gebruiken. ;)
    Succes!
     
    Colour likes this.
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,160
    35,825
    113
    Ik houd niet van sompige gehaktballen, dus maak ze meestal met een korstje.
    Dus gehakt met koffiemelk en paneermeel kneden. Ik gebruik meestal alleen zout en peper. Dan op de buitenkant paneren.
     
    Colour and wishfulthinking like this.
  6. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    Oct 30, 2015
    5,943
    6,290
    113
    Gehaktkruiden, 1-2 beschuiten en een ei. En dan draaien en bakken.
     
    Colour likes this.
  7. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    May 12, 2015
    1,811
    1,004
    113
    Beetje paneermeel en wat gehaktkruiden en vervolgens lekker kneden en draaien.
    In de pan eerst rondom aanbakken en daarna laten sudderen en regelmatig draaien.
     
    Colour likes this.
  8. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,994
    3,321
    113
    Paneermeel, ei, klein beetje mosterd, ui, peper, beetje maggi en kneden maar :p
     
    Colour likes this.
  9. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    Jun 28, 2015
    1,374
    910
    113
    Oh ik doe er ook altijd paprika en ui door heen. Klein gesnipperd.
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Gehakt (wij hebben altijd gans :p)
    Beschuit
    Ei
    Mosterd
    Uitje
    Zout
    Beetje peper

    Aanbraden, water erop, paar scheppen mosterd erdoor en een uur of twee laten pruttelen. Mmm lekker!
     
    Colour likes this.
  11. Espoir

    Espoir Fanatiek lid

    Feb 28, 2013
    1,670
    768
    113
    Mijn geheime ingrediënten: een beetje geraspte kaas en mosterd erdoor!
     
    Colour likes this.
  12. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83
    Gehakt
    Gedwelde nasikruiden
    Ei
    Paneermeel

    Gehakt
    Paneer
    Kaas
    Ui
    Ei
    Allerhande kruiden net wat voor handen is.

    Zoveel mogelijkheden
     
    Colour likes this.
  13. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    Jun 16, 2016
    2,365
    2,962
    113
    Pakje uiensoepmix erdoor
     
    Colour and Pantoffelheldin like this.
  14. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    Aug 7, 2012
    4,828
    2,498
    113
    Female
    Zo maak ik ze ook
     
    Colour and suus1983 like this.
  15. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    3,738
    803
    113
    Gehakt, heel fijn gesneden uitje, ei, melk, beschuit, beetje ketchup, scheutje ketjap, peper en zout.
     
    Colour likes this.
  16. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik gebruik meestal het recept van de librije, dan krijg je echt heerlijke gehaktballen.

    Crockballs vind ik trouwens ook erg lekker, maar dan heb je wel een slowcooker nodig.
     
    Colour likes this.
  17. Love21

    Love21 Bekend lid

    Jun 27, 2016
    511
    135
    43
    Gehakt, ei, beetje curry, beetje mosterd, ui, sambal en/of pepertje, peper, zout, knoflook & paneermeel..

    Precies hetzelfde als mijn vader, toch zijn die van hem lekkerder :eek::oops:
     
    Colour likes this.
  18. Pantoffelheldin

    Pantoffelheldin Niet meer actief

    Super lekker !
    Zo maak ik ze ook altijd
     
    Colour likes this.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,267
    25,731
    113
    Colour and Floeperd like this.
  20. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    Dec 30, 2016
    2,480
    2,974
    113
    ICT-er bij overheid
    Mager rundergehakt
    Klein uitje
    Peterselie
    Kerriepoeder
    Ei
    Paneermeel
    Peper
    Zout

    Heerlijk!
     
    Colour likes this.

Share This Page