Wat is jouw BBQ-succesrecept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jufaman81, 5 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jufaman81

    Jufaman81 Fanatiek lid

    17 aug 2011
    2.098
    0
    0
    Leerkracht
    Noord-Brabant
    Maakt niet uit of het een vlees-, vis-, vegetarisch- of een saladerecept is.

    Ik ben zeer nieuwsgierig geworden aangezien het BBQ-weer gaat worden en al is!

    Wat ik vooral lekker vind is gepofte aardappel in aluminiumfolie op de BBQ en halve maiskolven. Mmmmmmmmmm daar kun je mij voor wakker maken!
     
  2. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Mijn lekkerste recept van de BBQ is toch wel vis gemarineerd in een kruidenpasta en dat in aluminium folie wikkelen en dat op de BBQ leggen.
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Zalmfilet met dille, citroen, zout en zwarte peper en een klein beetje honing wikkelen in aluminiumfolie en dan op de bbq

    Koriander in de blender met rode peper en citroensap, knoflook en zout en peper blenden tot een sausje, lekker bij vlees

    Rundergehakt mengen met geraspte ui, knoflook, kerriepoeder en peper en zout en daarvan hamburgers maken
     
  4. Leona

    Leona Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.195
    0
    0
    Een stuk spek gemarineerd in ketjapmarinade, en dan ruim een uur laten garen op de bbq.. Heerlijk mals
     
  5. SuuuuuS

    SuuuuuS Actief lid

    23 aug 2012
    358
    0
    0
    Verzorgende IG op een PG-afdeling
    Gelderland
    Zelf kipfilet marineren, met veel knoflook! Paar uur laten staan voordat je het op een spiesje zet en op de bbq legt..

    Met zelfgemaakte pindasaus;
    - Pindakaas
    - Water (om te verdunnen)
    - Ketjap (na eigen smaakt, verdunt ook)
    - Bruine suiker (lepeltje)
    - Citroensap (paar druppels)
    - Evt. Sambal
    Mmmmmmmmmmmmm

    Laat de rest van de recepten maar voorbij komen! :D
     
  6. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.655
    1.414
    113
    Die maak ik ook altijd heerlijk.
     
  7. TmvD

    TmvD Bekend lid

    10 jan 2013
    795
    1
    18
    NULL
    NULL
    Kipfilet marineren in saté marinade met een beetje sambal erdoor.
    Gehaktballetjes met nasikruiden, sambal, een eitje en ketjap.
    Heel simpel spare ribs van de plus Indisch gemarineerd.
     
  8. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Zelfgemaakte knoflooksaus:
    3 teentjes knoflook
    6 grote lepels zaanse mayonaise
    Gedroogde peterselie
    Scheut koffiemelk
    Roeren en even in de koeling!

    Groentespiesjes
    Champions, ui, courgette, paprika of welke groente je wil.

    Sate
    Kipfilet, hamlappen of varkenshaas in stukjes snijden
    In een bakje met ketjap, knoflook en citroensap.
    Paar uur laten trekken en dan aan de stokjes rijgen.

    Mmm!
     
  9. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Mijn nieuwe favoriete gerecht van de BBQ is: Asperges!

    Goed schillen en met een beetje witte wijn in aluminiumfolie een minuut of 20 tot een half uur op de BBQ leggen. Wel zorgen dat de folie goed dicht zit zodat er geen vocht uit verdampt. En dunne asperges nemen, anders duurt het zo lang voor ze gaar zijn.... Maar lekker! Om je vingers bij op te eten!
     
  10. Kruimelmuis

    Kruimelmuis Bekend lid

    4 jun 2011
    672
    28
    28
    Vrouw
    Moeder. Student social work (AD)
    Emmen
    Kipfilet of varkenshaasje in stukjes (ook stokjes kopen om het vlees aan te prikken / spiesjes te maken)

    Scheutje wokolie, klein scheutje ketjap manis, kerriepoeder naar smaak, knoflookpoeder naar smaak, eventueel wat zout, heelgoed roeren & dan minimaal een halfuur in de koelkast zodat de marinade goed intrekt..

    Wat hier ook heel lekker bij is, zelfgemaakte pindasaus.. Zeg maar als je t receptje wilt..
     
  11. Kruimelmuis

    Kruimelmuis Bekend lid

    4 jun 2011
    672
    28
    28
    Vrouw
    Moeder. Student social work (AD)
    Emmen

    Deze dan maar ik vervang de bruine suiker door zoetstof (vloeibare) & zonder citroensap.. Ik doe er wel sambal in, t liefst van de toko (roze etiket, roti sambal) bij gebrek aan beter, Oelek.. Het kán trouwens ook met melk, dan blijft t alleen niet zo lang goed.. De keuze pindakaas is bepalend..
     

Deel Deze Pagina