rauw vlees

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door ALeV84, 29 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ALeV84

    ALeV84 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    2.358
    2
    38
    Ik ben nu al bijna 10 weken zwanger en ging net de mist in.

    Mijn man had besloten om te koken. pasta met gehakt erin. Hij had
    het niet goed gekookt en daar kwam ik pas achter toen ik bijna een
    hele bord op had. Ik kreeg een stukje rauw vlees in mijn mond.

    Ik voel me nu heel rot want heb nog nooit toxoplasmose gehad.
    Wat raad u mij aan; moet ik me zorgen maken en morgen snel
    naar huisarts gaan of is het eigenlijk niet zo erg?
     
  2. Brigitte

    Brigitte VIP lid

    25 sep 2006
    6.432
    5
    38
    Hoi ALeV84,
    maak je maar geen zorgen hoor. We zeggen uit voorzorg dat je het niet moet eten omdat stel dat er toxoplasmose in zou zitten, het schadelijk kan zijn. De kans is heel klein dat er wat gebeurt is nu. Het meeste van het vlees was wel goed gebakken en de kans dat net in dat beetje vlees dat nog rood was, maar dat toch verwarmd is geweest in ieder geval, die parasiet zit of heeft gezeten is klein, dan ook nog de kans dat het bij die kleine komt, die is nog kleiner. Dus ik begrijp je angst, maar probeer goed te bedenken dat de kans echt nihil is. Gewoon even goed opletten de volgende keer bij het bakken.

    Groetjes Brigitte
     

Deel Deze Pagina