Wie herkent dit en had hun zoon/dochter inderdaad koemelkallergie - heel veel maaien met de armen (geen kramp) - heel onrustig na de meeste voedingen vooral in de loop van de avond - heel snel ademhalen na voeding (fles) - soms het idee onverzadigd te zijn maar wel de flessen leeg drinken, maar wel tegen de fles aan slaan - ontlasting, geel, stinkend zuur en stukjes en soms slijm (geen diarree)
Baby is 7 weken oud. Hij heeft verborgen reflux en krijg daar al medicatie voor. Alleen blijft hij onrustig. En de dosis hebben we al opgehoogd. De 3r passen we al toe.
Ik vind de klachten niet typisch voor koemelkallergie. Mijn zoontje had veel meer last dan de klachten die jij omschrijft, vooral herkenbaar was pijn, niet meer willen drinken, uitslag en spugen/overgeven met golven.
ranitidine en geef 2x 1,5ml voor 4,5 kilo.... het is gewoon niet leuk want je kan echt niet genieten. In het begin sliep hij veel en was hij ook onrustig maar nu gaan die onrustige periodes steeds langer duren omdat hij langer wakker is en alerter wordt.
wat gebruikte jij er nog naast dan? Ja recht op voeden....alleen daarna een half uur omhoog houden vind hij nog minder leuk. Het stopt ook niet als ik hem omhoog houdt.
De dosis ranitidine is trouwens ook nog niet het maximum. Dus ik zou toch even opnieuw overleggen met je kinderarts.
Sterkte joh! Heel rot als je je zorgen maakt! Ik heb geen ervaring met reflux, dus geen idee. Maar de tip om te overleggen met de arts sluit ik me bij aan. Hopelijk gaat het snel beter!
Klinkt idd meer als reflux. Kea symptomen waren hier juist niet fles leegdrinken: overstrekken en huilen tijdens fles drinken en na ong de helft flesweigeren, 24/7 onrust, veel darmkrampen, stinkscheetjes, diaree, ruwe huid/eczeem, constant snotneusje/dichte neus, reflux etc. Zou kritisch naar de medicatie kijken en de leefgewoonten in acht nemen. Sterkte een baby die veel huilt is erg zwaar
Niet naast, op mijn verzoek (of eigenlijk op mijn aandringen ivm positieve ervaringen bij de oudste) mochten we nexium geven. Leefregels is wel iets meer dan rechtop houden en rechtop voeden....
Ik zou zeggen probeer een dag pepti en je weet het. Kindjes die die smerige bittere zooi willen drinken hebben kma, volgens mijn kinderarts. Hier een negatieve ervaring met nexium. Dochter raakte volledig verstopt, waardoor we nu met 2 problemen zitten. Nu met alles gestopt (ook de lactulose) en als haar stoelgang weer op gang is gaan we de jbpm van 2 naar 3 scheppen verhogen. Geen troep meer in het lijfje van onze dochter. Verder passen we de leefregels toe en gaan we naar de osteopaat die de spanning van de maag en het middenrif haalt. Wanneer onze dochter de fles echt gaat weigeren gaan we pepti proberen, dit heeft ze 1x een dag gedaan maar dat was omdat ze al dagen niet gepoept had. Hopelijk komt die dag er niet en groeit ze snel over de reflux heen.
Je haalt twee dingen door elkaar. Reflux en KMA kúnnen samengaan, maar het hoeft helemaal niet. KMA komt véél minder voor dan reflux, en standaard even Pepti uitproberen "om te kijken of het iets helpt" is niet echt de juiste werkwijze, denk ik. Pepti is alleen nodig en nuttig als er sprake is van KMA. In het geval van TS lijkt het me slimmer om eerst contact op te nemen met de arts om de medicatie goed te krijgen (hetzij door een hogere dosis, hetzij door andere medicatie) en zo de reflux onder controle te krijgen. De rest zie je daarna wel weer...
Ts vraagt zou het kma kunnen zijn? Dus zeg ik, probeer pepti, als je kindje het daar beter op gaat doen dan weet je het antwoord. Volgens mijn kinderarts drinken kinderen zonder kma dit niet, die vinden het smerig. Dus nee, ik haal niets door elkaar want geloof me, ik weet echt wel het verschil tussen kma en alleen reflux. En waarom altijd maar medicijnen? Hier gaf dat alleen maar meer problemen. Ze zijn nog zo klein en puur... En het lijkt me logisch dat je zoiets eerst altijd even met de arts bespreekt. Ts, je zou ook nog speciale voeding tegen spugen kunnen proberen, bij mijn oudste hielp dat goed, samen met 3 scheppen jbpm.
Dat is niet waar, helaas. Het zou wel een hele eenvoudige (en aantrekkelijke) test zijn om te kijken of je kindje koemelkallergie heeft. Kindjes met het vermoeden van koemelkallergie worden inderdaad vaak eerst op pepti gezet. Als dat een aantal weken goed gaat, volgt over het algemeen een provocatietest. Om een idee te geven: de overgrote meerderheid wordt tijdens de provocatietest niet allergisch getest. De klachten blijken niet van een koemelkallergie te komen. Deze kindjes drinken al weken pepti of een andere specifieke kunstvoeding. Daarnaast: mijn zoontje heeft wél koemelkallergie maar dronk absoluut geen pepti. En omdat hij het niet lekker vindt, en omdat hij er niet tegen kon omdat pepti soms niet genoeg is. Of te wel: het zegt helemaal niks of je kindje wel/geen pepti lust.
Het is ook kort door de bocht en ik weet dat er een provocatietest volgt, maar hier wordt het toch echt door de artsen zelf gezegd. Als een kind slecht reageert op ingedikte voeding en medicatie is dit de volgende stap. En hoewel jouw kind het niet lustte, geldt voor het overgrote deel van de kinderen dat ze het na een dag aanbieden alleen drinken als er meer aan de hand is. Dit is zelf door de arts gezegd, dat zal niet voor niets zijn toch? En voor alle kinderen met vastgestelde kma in mijn omgeving klopt dit ook. Het is wel zo dat als het échte kma is, ze vaak na een dag of 3 ook al niet meer goed op de pepti reageren. Dan heb je Nutrimagen of Neocate nodig, maar die zijn een beetje prijzig om een dag uit te proberen. Persoonlijk ben ik niet van de medicatie en direct van voeding veranderen. Reflux is vooral iets wat je uit moet zingen, net als darmkrampjes.
Dat is echt niet waar. Reflux kan grote schade toebrengen aan een baby als het niet behandeld wordt. Ja, elke baby heeft reflux, en die hoeven zeker niet allemaal medicatie. Maar als er sprake is van grote onrust en huilen, en je hebt eerst al de leefregels gevolgd en indikken geprobeerd, dan is medicatie echt wel nodig. De symptomen die ts noemt zijn eerder reflux dan kma. Dan kan je volgens mij beter eerst proberen de reflux onder controle proberen te krijgen, ipv iets uit te testen dat op iets totaal anders inwerkt. Door te veel tegelijk te veranderen, creëer je alleen maar meer onrust.
Je moet wel zoveel mogelijk doen om het tegen te gaan inderdaad, het kan namelijk de slokdarm ontsteken ed., maar uiteindelijk gaat het 9 van de 10 keer na 3 tot 4 maanden beter. Dus die tijd moet je uitzingen. Wel met zoveel mogelijk comfort voor je kindje natuurlijk. Hier werkt de medicatie alleen maar tegen. De osteopaat is hier een reddende engel. Niet na 1x hoor, het heeft wel even nodig!