hallo dames, nu zelf ook even een vraagje. Vanaf wanneer geef je vlees/gehakt? Lijkt me wel zout bedenk ik ineens. Ik geef BV scheelt dat ook nog? Stefan Kleintjes is niet zo van vlees maar wij eten het wel dus pukkie straks ook. Groetjes
Vlees zijn we ergens rond de 8 maand mee begonnen. Geruld rundvleesgehakt en kip (gekookt/gebakken). Maar tot een jaar heeft hij 2a3 keer per week vlees gehad. De rest van de tijd was het onhandig, kregen wij en hij vis, of wilde hij het niet.. varkensvlees vanaf 10-11 maand denk ik..
Vlees 'mag' na 6 maanden. Wij gaven het na een jaar. Ze kregen borst en we vonden het niet nodig. Op zich is vlees natuurlijk niet zout. Dat wordt het pas als je er zout bij doet.
Ham is bewerkte vleeswaar, net als allerlei worstsoorten. Dat bevat veel zout en mag pas veel later. Bij allergische kinderen moet je uitkijken met kip, kan nogal allergeen zijn.
hier ook vanaf 6 mnd alle soorten vlees, net wat wij eten. het is maar net hoe kritisch je bent. ons mannetje krijgt gewoon alles al voeg ik natuurlijk niks qua zout en dergelijke toe.
Volgens de richtlijnen van de WHO, die zijn te vinden op borstvoeding.com vanaf 9 maanden. Aangezien ik me erg hou aan die richtlijnen en een enorme zeikerd ben geworden wat eten betreft krijgt ze pas vlees vanaf 9 maanden.
Ik zou zeggen: rond 8/9 maanden en dan niet de vette vleessoorten en vet en zou vleeswaar. Varkensvlees is allergeen. Je mag gewoon rundergehakt en kipfilet geven als je je kindje met de pot mee wilt laten eten, maar ze hebben het niet nodig qua eiwitten of ijzer, dat staat ook in het boek. Vis is ook gezond en lekker.
Bedankt dames. Ik moet er eigenlijk nog niet aan denken en ze is al 8 maanden ipv 6.. Dus dan wacht ik nog maar even. Is vlees zonder zout wel te eten dan?? Haha. Nog nooit gedaan. Ik bedoel hamlap ofzo. Kreeg gisteren een zakje chips van mn vriendin.. Maar gezegd dat dat van mij nog niet hoefde..?!
Je kan natuurlijk gehakt zonder zout rul bakken (met een beetje peper, paprikapoeder, groene kruiden, dat mag gewoon wel allemaal) en de groente koken/roerbakken zonder zout en even apart houden. Hamlap ken ik niet, maar ik zou dus zeker niet beginnen met varkensvlees.
De groente en aardappels doe ik voor haar al zonder zout ja. en gehakt koop ik altijd gekruid, daar zal wel zout inzitten dus moet ik zeker maar ongekruid kopen. En zelf kruiden mag dus wel maar geen zout? Ps, ik merk dat jij van heel veel verschillende dingen/zaken alles op kunt lepelen. Heb je een bepaalde studie gedaan of heb je dat zelf gevonden? weetje het echt zo uit je hoofd of heb je een stapel papieren voor je?
Nee, ik lepel uit m'n blote hoofd, haha! Ik ben erg bezig met gezonde voeding in relatie tot een goede gezondheid. Ik ben van mening dat wat en hoe je eet van invloed kan zijn op je lichaamsfuncties en je geestelijk welzijn.
Als je kindje al 8 maanden is kun je het gerust gaan geven. Wij deden het vanaf 6 maanden, kip, gehakt en verschillende vissoorten. En... er bestaat meer in het leven dan zout hoor. Ik gebruik nooit zout en mijn eten is altijd kruidig.
Ja je hebt gelijk maar dat is een kwestie van hoe je het gewend bent denk ik. Dan ga ik maar eens proberen zelf gehakt te kruiden.. (?!)
Ik zeg: stomen!!! Nu ben ik enorm fan van mijn babycook maar je kunt het ook stomen in een mandje of gewone stomer. Alles erin, groente/aardappelen/pasta/rijst/fruit wat dan ook en vis/vlees met een buideltje kruiden erbovenop en stomen maar. Perfect, snel klaar en erg gezond.
Ik heb een stoompan voor groente en aardappels maar vlees kan daar niet in. Dat moet gebraden worden. Pata kook ik in een gewone pan maar kan er misschien ook wel in. Wat is daar het voordeel van??
Alle vleessoorten kan je stomen. Eiwitten plakken wel, dus even de stoominzet bestrijken met een laagje olijfolie en leg het vlees onderin of gebruik 2 stoompannen (gewoon een pan met vergiet volstaat ook). Een biefstukje moet ook langer dan de meeste groente. Je kan ook een kruidenbuiltje in het water leggen.