Ik moet bij Herman altijd aan stier Herman denken Mijn dochter en haar vriendin (ze hadden allebei een Herman gekregen bij een soort workshop) hadden de cakes uiteindelijk ook weer afgeleide namen gegeven: Hermina en Hermelientje.
Ik ben echt panisch voor datums en items buiten de koeling bewaren maar dit lijkt me echt leuk. Ga aan de peuterspeelzaal juf vragen of ze daar met stap 1 willen beginnen zodat alle kindjes thuis verder kunnen.
Even off topic, maar sinds dit weekend ben ik ook begonnen met zelf yoghurt maken en moest ook aan dit topic denken. Is een beetje hetzelfde idee idd, 60g (Griekse)yoghurt in een liter handwarme melk en dat 6-8 uur warm houden, dan is het een liter yoghurt geworden. Een deel hiervan kan je dan weer als starter in een volgende liter melk gebruiken. Ze vinden het hier erg leuk en lekker!
Echt? Maar dat recept op pagina 1 is een gewoon basisrecept voor italiaans brood. Er gaat alleen nog een scheutje zout en klein beetje water bij. En 12 uur laten reizen, opnieuw omvormen en 6 uur laten reizen. Daarna in de (hout)oven. Dit maakt mijn moeder wekelijks, inderdaad met verse gist. Bloem en gist 9 dagen laten staan en vervolgens nog eten lijkt me echt vreemd. En al helemaal dat dit een schoolproject zou zijn..
Mijn oma maakte altijd yoghurt en hield het warm door de pan in te wikkelen met veel kranten en een dikke winterjas eromheen van schapenwol.
Serieus? Met dezelfde hoeveelheden? Want het is geen deeg, maar echt beslag. Je kneed het niet, je moet roeren
O ja, Herman.... vroeger als kind ook gehad, alleen bij ons ging Herman al snel dood. Mijn moeder vond het onzin en wilde hier niet aan mee werken. Binnen 1 dag lag Herman in de w.c pot.
Het kan zoals @melaniie het beschrijft, maar ik heb een Severin yoghurtmaker gekregen. Niet veel meer dan een soort afgesloten flessenwarmer, waar 7 potjes van 150ml in kunnen, die houdt het constant op 37 graden.
Precies dit vond mijn moeder ook zo vies! Het gistingsproces vertrouwde ze wel, maar als je bedenkt waar Herman allemaal al was geweest en hoeveel bacillen erbij waren gekomen.. Ik mocht op een gegeven moment geen Herman meer mee naar huis nemen Lijkt me wel leuk als mijn zoontje groot genoeg is en er ook eentje krijgt, puur voor het sentiment. Maar dan maak ik ook eerst een nieuwe hoor
Ik heb geen slowcooker, dus weet niet of die zo'n lage stand heeft, maar het hele process is poepsimpel inderdaad
Super leuk! Maakt het uit wat voor soort yoghurt? (Volle , magere) net als de melk (halfvolle, magere?)
Ja, je moet echt yoghurt gebruiken waar yoghurtculturen inzitten, dus niet uit een pak, maar uit een beker of emmertje. Ik gebruikte de 10% volle Griekse. En qua melk weet ik niet of het veel uitmaakt, mijn moeder haalt verse melk van de boer, ik gebruik juist de pakken volle houdbare melk (omdat ik geen grote koelkast heb), beiden werkt prima. Als je googled, dan vind je wel methodes om het in de slowcooker te doen, maar dat ik vrij omslachtig volgens mij.