Je kunt als ouders inderdaad een melding doen bij onderwijs inspectie want middelbare scholen zijn verplicht om volledig open te gaan. Vergeet ook niet dat er veel geld vanuit de overheid ingestoken wordt. Gratis zelftesten, ontsmettingsmiddelen etc.. krijgen scholen allemaal vanuit overheid aangeboden. Daarnaast krijgen ze ook nog eens geld om te investeren in de onderwijs achterstanden die leerlingen mogelijk hebben opgelopen.
Hier in de omgeving zijn er veel scholen die niet open gaan. Mijn school twijfelt nog, het besluit wordt morgen genomen. Wij geven trouwens gewoon les via het rooster, de ene week gaat groep A ma-wo-vrij, groep B di-do. D3 week erna andersom. Kwetsbare leerlingen komen al de hele week. De onrust en chaos die nu veroorzaakt wordt door Slob en co voor twee weken is echt onzinnig! Hier zijn het trouwens heel veel leerlingen en ouders die tegen de opening zijn. De ouders zijn veelal nl ook nog niet gevaccineerd. (Net als de meeste docenten). Over 2,5 week start de toetsweek al. Ik vraag me af wat de onderwijsinspectie kan of gaat doen tegen de burgerlijke ongehoorzaamheid. Het is niet dat scholen dan opeens wel open gaan of kunnen na een melding. (Eerst een melding, dan een ‘onderzoek’, dan een inspectiebezoek, dan een waarschuwing? En de ambtelijke bureaucratie gaat zo snel dat de zomervakantie dan al voorbij is )
Maar daarmee bestaat wel de kans dat je wellicht een hele klas en de leerkracht met een groot probleem opzadelt. Als mijn kind via jouw kind Corona oploopt, mag ik (of een andere klasgenoot) met mijn gezin in quarantaine. Ik vind dat toch iets zwaarder wegen dan 10 seconden een wattenstaafje in je neus. Maar goed. Denk dat dit ook wederom de discussie is. Gaat het om jezelf? Of denk je aan anderen?
Deze vind ik ook zo fantastisch! Echt goed hoor dat geld, fijn dat dat er voor uitgetrokken wordt.... Maar heeft iemand een idee waar wij het personeel vandaan kunnen halen om al deze gelden op te maken aan bijspijkercursussen? Wie wil de bijlessen gaan geven? Wie wil er sowieso volgend jaar alle weer leeggekomen plekken opvullen? Er is een tekort aan docenten wiskunde, economie (1e gr), natuurkunde, scheikunde, Duits, biologie.... ).
ik werk in basisonderwijs, wij gaan gebruik maken van detacheringsbureau’s. Blijven natuurlijk maar tijdelijke functies.. Daarnaast gaan we ook vakleerkrachten inzetten...
Testen zonder klachten is zinloos volgens de mp. Bij besmetting in de klas blijft mijn kind netjes thuis en mag dan zelf bepalen om op dag 5 te testen of niet. Bij niet willen testen en bij klachten blijft mijn kind netjes thuis zolang dat nodig is. Hoe groot is dan de kans dat mijn kind jouw kind besmet? De zelftesten mogen bij klachten officieel niet eens gebruikt worden om over het foutmarge nog maar niet te spreken. Voor ons is het vooral schijnveiligheid om de mensen die bang zijn voor het virus gerust te stellen.
dit vind ik dan kortzichtig.. Ik bedoel als je kind klachten heeft test je en blijft het thuis.. Als ik mijn kind met klachten naar school stuur dan denk ik niet aan anderen.. Maar als mijn kind geen klachten heeft en niet wil testen ga ik hem of haar niet dwingen..
Maar dat is dan ook een groot probleem; het zijn maar tijdelijke functies. Die vakleerkrachten die zoeken wij ook Niet te vinden... Wij zetten nu ook studenten in en de jonge docenten, die willen wel wat bijverdienen. De detacheringsbureaus, tja, mijn persoonlijke ervaring is dat daar niet de beste mensen rondlopen en ook deze zijn niet onbeperkt verkrijgbaar. Wij werken ook al samen met een professioneel huiswerk/bijles-bureau. Misschien is het probleem hier groter (omgeving Rotterdam/Westland/Delft/Den Haag)?
Wij laten onze dochter ook zelf beslissen (maar hebben gezegd dat we het wel aanraden en ze gaat het ook doen). Maar voor testen op school was het bij ons zo: als je als ouders toestemming daarvoor geeft (t/m 15 jaar), dan beslist het kind vervolgens zelf of hij/zij een test in de klas wil doen. Als je als ouders nee zegt, dan weiger je dus al voor je kind (mogelijk in overleg hoor) en heeft het kind op school geen keuze meer om het wel of niet te doen.
Mijn zoon krijgt elke week 2 testen mee naar huis met het dringende advies om op maandag en donderdag te testen. Hij mag het zelf weten of hij dat doet of niet maar dat het vooral voor zijn leraren en klasgenoten fijn is dat hij het wel doet. Dwingen doen wij niet. Als je trouwens een test afspraak maakt bij de ggd moeten kinderen vanaf 12 jaar zelf ook aan de telefoon komen om toestemming te geven anders mogen ze het kind niet eens testen.
Denk jij echt dat de zelftesten de kans op t krijgen van Corona enorm verkleinen? Testen zonder klachten was toch eerst onzin? En dan gaat t mij totaal niet om mezelf of t denken aan anderen. t Gaat me er om dat er een soort schijnveiligheid wordt gecreëerd die er in mijn ogen niet is.
Waar het mij om gaat is dat ik er alles aan wil doen om ervoor te zorgen dat ‘jullie’ kinderen veilig zijn op school en dat ze goed onderwijs krijgen. Ik neem aan dat elke ouder, elke leerling dat ook van mij verwacht. Wat ik dan niet begrijp is dat wanneer we dan vragen om thuis even twee keer per week een zeftestje te doen, er een hele hoop mensen denken dikke doei, ík vind dat niet nodig. Het gaat verdorie niet om jou, het gaat om die mensen die proberen je kind in een veilige omgeving te onderwijzen. Is het dan echt zo veel gevraagd om er ook voor te zorgen dat die docent in een veilige omgeving zijn werk kan doen?
Afgezien van hoe betrouwbaar de zelftesten nu zijn hoor. Ik heb daar namelijk nog geen ervaring mee. Maar velen roepen dat testen zonder klachten geen zin heeft. En ja, dat heeft onze minister president zelf gezegd ja. Maar juist kinderen/jongeren hebben vaak amper tot geen klachten terwijl ze wel positief zijn. Dus laten we hopen dat we er met die zelftesten daarvan toch een aantal uit pikken en zorgen dat zij niet nog meer mensen besmetten in de klas. Ik zie het probleem niet zo van 2x per week even die moeite nemen.
Ik lees hier nu wel van veel scholen die een aangepast en compleet ander rooster hadden de afgelopen tijd. Hier hadden ze gewoon het normale rooster en dan dus of online of op school. Ik vond het wel jammer dat dochter de afgelopen weken maar de minimale 1 dag per week naar school ging als je hoorde dat veel scholen zo ongeveer 50% gingen. Wat wel fijn was, was dat ze altijd met de hele klas naar school gingen, verdeeld over 2 lokalen of allemaal online les hadden. Ze zouden vanaf deze week 50-50 gaan als de school niet helemaal open was gegaan omdat daar nu pas ruimte voor was volgens school, nu de eindexamenklassen er niet meer zijn. En dan zou dat nog steeds met de hele klas in 2 lokalen zijn. Dus de ene week bepaalde leerjaren ma-di-woe en de andere di-do en omgekeerd. Jammer dat dat zo lang moest duren, maar het rooster dat er was wel beter dan halve dagen waarover je hier nu leest. Vind ik dan hè. Maar nu staat school er juist heel positief in en gaan ze dus vanaf vandaag weer volledig open en ergens ben ik wel blij dat ze nu alle dagen mogen omdat het zo minimaal was de afgelopen tijd. Hier ook pas laat vakantie, dus ze hebben nog 4,5 week les voordat de toetsweek begint.
Ik snap best dat docenten zich misschien onveilig kunnen voelen, maar ik denk niet dat zelftesten de oplossing zijn. Dat denken veel mensen omdat dit weer een nieuwe maatregel is die ons opgelegd wordt. Dus dan wordt er weer geloofd dat dit het middel is om veilig te kunnen werken. Maar t is zo tegenstrijdig. Eerst word er geroepen dat testen zonder klachten geen zin heeft, nu wordt er geroepen dat het juist wel zin heeft. Wat moet je dan geloven? Ik word langzamerhand moe van al die tegenstrijdigheden.
Het is ook geen moeite om een zelftest te doen, maar ik begin er moeite mee te krijgen dat er dingen tegengesproken worden die eerst voor waarheid verkondigd werden. En wij, als volk hebben maar te volgen en elke nieuwe maatregel op te volgen. Ik word er oprecht een beetje tegendraads van. Terwijl ik de ernst van t virus absoluut in zie. Mn dochter heeft een half jaar op de Covid afdeling gewerkt en daardoor weet ik hoe ernstig het kan zijn. Ik vind t lastig.
Ik begrijp je. Maar dit is uiteindelijk precies dezelfde discussie als destijds met de mondkapjes. Nee we hoefden geen mondkapjes want het zou niet werken en niks toevoegen. Eindstand dragen we nu toch allemaal een mondkapje. Ik weet niet of het werkt, ik weet dat van die zelftesten ook niet, maar het is een piepkleine moeite die ervoor zou (ja zóu) kunnen zorgen dat er geen mensen onnodig ziek worden.
Dat gaat me dus tegenstaan, die eindstand. Dat we t allemaal maar doen, dat we geen keuze hebben eigenlijk.. En ik had nooit verwacht van mezelf dat ik er zo in zou staan. Want alle maatregelen heb ik blindelings opgevolgd, omdat ik vond dat ik dat moest doen. Maar ik merk dat ik er nu iets anders in ga staan. Overigens hou ik m'n pubers goed in de gaten, wordt er getest bij de GGD bij symptomen en hou ik ze thuis totdat ik de uitslag heb.
Swap en klaar. Dat is het. Ik lees van alles over valse resultaten en wat onze mp heeft gezegd 140 jaar geleden. Dit is wat men nu vraagt aan ouders/leerlingen. Swap en klaar. Moet zelfs daar weer een heel verhaal bij bedacht worden waarom je dat niet zou doen? Kinderen kunnen besmet zijn zonder symptomen. Ik begrijp die weerstand niet maar als je die dan dus hebt…probeer het wat te relativeren? Wat mij betreft hadden de leerkrachten ook op de voorrangslijst gemoeten. Het is toch van de zotte dat mijn buurvrouw van verderop ooit een keer een pilletje heeft gehad tegen hooikoorts en daarom weken geleden al haar prikken heeft gehad, terwijl zij amper mensen ziet, en de leerkrachten die onze kinderen een groot deel van de dag onder hun hoede hebben, maar moeten wachten tot het hun beurt is.
Hoezo een heel verhaal bij bedacht? Er wordt het gezegd door degene die hun kinderen niet preventief testen dat ze thuis blijven bij klachten en bij besmetting in de klas ook. School geeft aan dat ze bij besmetting in de klas ook zelftesten willen afnemen terwijl het rivm zegt dat bij contact altijd naar de ggd. Geen zelftest maar ggd. Hoe dubbel wil je het hebben. En 140 jaar geleden is natuurlijk ook wel wat overdreven. Voorrang op vaccinatie omdat je ooit een pilletje tegen hooikoorts hebt gekregen is gewoon kul. Dan had ik allang uitgenodigd moeten zijn omdat ik naast allergie medicijnen ook nog een vrij zware puf heb.